Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ: Όλοι στην απεργία στις 18 Οκτώβρη!


ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

για να αποκρούσουμε την επίθεση των καπιταλιστών και της κυβέρνησής τους!


ΚΑΤΩ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!


ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


EΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Εργαζόμενοι/ες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι:


Στα 14 δισ. ευρώ φτάνουν οι περικοπές, αντί των 11,5 που μας έλεγαν τόσο καιρό. Σε περίπτωση δε μια δίχρονης παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής, οι περικοπές θα φτάσουν τα 20 δισ. ευρώ! Δηλαδή, πολύ σύντομα θα έχουμε νέα μέτρα, πιο σκληρά και πιο βάρβαρα.


Η εξαθλίωση δεν έχει τέλος, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία. Η Τρόικα απαιτεί τα ποσά αυτά να αφαιρεθούν από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, δηλαδή, σίγουρο, άμεσο και ζεστό χρήμα, αντί των αμφισβητούμενων ποσών από φορολογικά και άλλα μέτρα.


Ο σκοπός όλων των μέτρων που παίρνονται είναι μετατραπεί ολόκληρη η Ελλάδα σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη, του τύπου που υπάρχει στην Κίνα και σε άλλες χώρες: οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν με μισθούς πείνας, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις, χωρίς καμιά προστασία από την απόλυση και την εργοδοτική αυθαιρεσία, χωρίς αποζημιώσεις, για όσο χρόνο και όπως επιθυμεί ο εργοδότης-καπιταλιστής. Ο καπιταλιστής θα εκμεταλλεύεται χωρίς «νομικούς» περιορισμούς τον πλούτο της χώρας και θα εξάγει τα κέρδη χωρίς φορολογία.
Αυτό το μέλλον προετοιμάζουν ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές για τους εργαζομένους της χώρας. Είναι ένα μέλλον άγριας εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης για την εργατική τάξη της Ελλάδας, ένα μέλλον που οδηγεί μαζικά όχι απλώς στη φτώχεια αλλά στη φυσική εξόντωση μεγάλα τμήματα των εργατών, των φτωχών αγροτών και εργαζόμενων μεσαίων στρωμάτων. Ταυτόχρονα, συσσωρεύει τεράστια κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Από τα 31,3 δισ. ευρώ της δόσης που περιμένουμε από την Τρόικα, τα 30,4 δισ. θα πάνε κατευθείαν στις τράπεζες. Οι τράπεζες από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν εισπράξει 168 δισ. σε μετρητά και κρατικές εγγυήσεις.


Αυτός είναι ο καπιταλισμός! Απαιτεί την εξόντωση των εργαζομένων για να ανακάμψουν τα κέρδη των καπιταλιστών, συσσωρεύει τον πλούτο στα χέρια τους και βαθαίνει την εξαθλίωση αυτών που τον παράγουν. Είναι ένα σύστημα σε βαθιά σήψη και πρέπει άμεσα να ανατραπεί!


Από εκεί προκύπτει ο χαρακτήρας του αγώνα που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός. Ο αγώνας πρέπει να είναι επίμονος και διαρκής, καλά οργανωμένος, ενωτικός και μαζικός. Ο στόχος του αγώνα πρέπει να είναι η απόκρουση της επίθεσης και η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, διότι μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να υπάρξει έξοδος από την καπιταλιστική κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.


Η εργατική τάξη μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και παρατεταμένης ύφεσης και μπροστά στη διαφαινόμενη καταστροφή, καλείται να αναλάβει ιστορικές ευθύνες. Στο επόμενο διάστημα το βασικό ζήτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει, είναι η στάση που θα κρατήσει απέναντι στα εργοστάσια και τις παραγωγικές μονάδες που κλείνουν, οδηγούνται σε κλείσιμο ή σε υπολειτουργία.


Η εργατική τάξη δεν πρέπει να αποδεχτεί τις απολύσεις και την υπολειτουργία των εργοστασίων. Δεν πρέπει να εγκαταλείψει την παραγωγή. Καλείται να αναλάβει τη λειτουργία των εργοστασίων, καταλαμβάνοντας αυτά που κλείνουν, ή οδεύουν προς τα εκεί, εγκαθιδρύοντας επιτροπές εργατικού ελέγχου της παραγωγής, επιβάλλοντάς τες και σε αυτά τα οποία υπολειτουργούν, απαιτώντας από το κράτος και την κυβέρνηση τη συνέχιση της λειτουργίας τους με κρατική διοίκηση και εργατικό έλεγχο, διεκδικώντας ταυτόχρονα την κατασκευή δημόσιων έργων και δημόσιες επενδύσεις, για να δοθούν δουλειές στον κόσμο.

Η εργατική τάξη καλείται να αναλάβει τη λειτουργία των νοσοκομείων, των σχολείων, των διάφορων κοινωνικών δομών οι οποίες συντρίβονται και διαλύονται. Καλείται να παίξει ρόλο στον προσανατολισμό της ίδιας της πρωτογενούς παραγωγής και της διακίνησης των τροφών, οικοδομώντας μέτωπο με τη φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά, προτάσσοντας ως άμεσο καθήκον τη δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών και ιδρύοντας η ίδια καταναλωτικούς συνεταιρισμούς. Να κινηθεί στην κατεύθυνση οικοδόμησης συμβουλίων σε παραγωγική βάση.


ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ


Πρόκειται για καθήκοντα που προκύπτουν από την ίδια την εξέλιξη των πραγμάτων, καθήκοντα ιστορικής σημασίας και ευθύνης που, από την ανταπόκριση ή μη της ίδιας της τάξης σε αυτά, θα κριθεί η ικανότητά της να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και τη σωτηρία της κοινωνίας από τη λιμοκτονία και την καταστροφή.


Εργαζόμενοι/ες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι:


Ο εργατικός και λαϊκός παράγοντας είναι ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει τη νέα επίθεση και να δρομολογήσει άλλες εξελίξεις. Άλλωστε ήταν αυτός, και μόνο αυτός, που κατόρθωσε να αναβάλει κατά 5 τουλάχιστον μήνες, την ψήφιση του πακέτου μέτρων που τώρα συζητούνται και τα οποία ήταν να ψηφιστούν τον περασμένο Ιούνη.


Την ίδια τη μέρα της απεργίας πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κλιμάκωση της πάλης με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, τις μέρες που θα κατατεθούν στη βουλή τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ.



Με απόφαση των απεργιακών συγκεντρώσεων να δεσμευτούν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλων των βαθμίδων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της πάλης με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.


Να ακολουθήσουν συνεδριάσεις ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις, όπου πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία της Απεργίας Διαρκείας, με τον απαραίτητο συντονισμό και την ενότητα δράσης.



Εργαζόμενοι/ες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι:


Η εργατική τάξη έχει άμεσο συμφέρον να παλέψει για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και την ανάδειξη μιας δικής της κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης εργατών που θα στηρίζεται και θα ελέγχεται από την εργατική τάξη και τα όργανα εξουσίας της στους χώρους παραγωγής. Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση, μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην καταγγελία όλων των μνημονίων και στη μονομερή διαγραφή του χρέους (εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία), να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, να βγάλει την Ελλάδα από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να τσακίσει την αντίσταση των καπιταλιστών, να τιμωρήσει όσους καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα, να διαλύσει τις φασιστικές οργανώσεις. Και μόνο έτσι μπορεί η εργατική τάξη της χώρας να πάρει ανάσα, να έχει αξιοπρεπή δουλειά, να αποκτήσει αξιοπρεπή διαβίωση, υγεία, παιδεία, ασφάλιση.


Η εργατική τάξη καλείται από τα ίδια τα πράγματα να ανατρέψει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα το οποίο δεν μπορεί πλέον να της διασφαλίσει τίποτα και να ανοίξει το δρόμο για μια άλλη κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς πολέμους, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, μοναδική πόρτα για την οποία αποτελεί η προλεταριακή επανάσταση, η δικτατορία του προλεταριάτου.


ΕΔΩ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ


H πρόταση για την οικοδόμηση ενιαίου εργατικού πολιτικού μετώπου με το σύνθημα δράσης της εργατικής κυβέρνησης, στη βάση του μεταβατικού προγράμματος, αποτελεί τη μόνη πρόταση η οποία μπορεί να απαντήσει στον υπερεπείγοντα χαρακτήρα που δημιουργείται εκ των πραγμάτων από την ίδια την καπιταλιστική κρίση και την εξέλιξη της, και από την οξύτητα της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός. 


Η πρόταση αυτή απευθύνεται προς όλες εκείνες τις δυνάμεις που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη και στο μεταβατικό πρόγραμμα και τις καλεί στην άμεση οικοδόμησή του μετώπου, θέτοντάς τες μπροστά στις ευθύνες τους. Στην περίπτωση που οι δυνάμεις αυτές δεν ανταποκρίνονται σε αυτό το καθήκον, τότε απευθύνουμε κάλεσμα, στα μέλη, τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους τους να τις εγκαταλείψουν.


Κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Οκτώβρης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου