Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Χαλυβουργία Βόλου: 168 προδότες της τάξης τους, υπέρ της πρότασης Μάνεση

Πραγματοποιήθηκε χθες συνέλευση των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου προκειμένου να καθοριστεί η στάση του σωματείου απέναντι στην προαναγγελθείσα απόφαση της εργοδοσίας για μείωση μισθών. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ακολούθησε ήταν 168-101. 168 εργάτες τάχθηκαν υπέρ της μείωσης των αποδοχών τους, μπροστά στον φόβο...να μείνουν άνεργοι. 

Αυτό θα πει ταξική συνείδηση!

kokkinostupos

Την είδηση της ταξικής προδοσίας είδαμε στον Εργάτη απ' όπου και αναδημοσιεύουμε:
Το ΔΣ, αφού ολοκλήρωσε τη δουλειά, σκέφτεται  να παραιτηθεί (αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί….) γιατί είναι σε δυσαρμονία με τη βούληση των εργατών…..Το πιθανότερο όμως είναι όχι, καθώς αυτός ήταν ο αρχικός σχεδιασμός του Μάνεση σε συνεργασία με το ΔΣ, ανταλλάσσοντας μεταξύ τους ευχές για καλή μείωση μισθών….


Η σημερινή ψηφοφορία είναι ταφόπλακα για τους μισθούς σε όλο το κλάδο του μετάλλου, τουλάχιστον στην περιοχή.


Η μεθόδευση της εργοδοσίας σε συνεργασία με το ΔΣ του σωματείου να θέσει το ερώτημα στους εργαζόμενους, οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν μια ηγεσία για να τραβήξει οποιοδήποτε αγώνα, ώθησε, εκτός από τους δηλωμένους εργοδοτικούς του Μάνεση, μια μεγάλη ομάδα εργατών να ψηφίσει τη μείωση των αποδοχών όλων των εργαζομένων γνωρίζοντας ότι με τη παρούσα ηγεσία είναι αδύνατον να διεξαχθεί οποιοσδήποτε πραγματικός αγώνας.


Τώρα το ΔΣ του σωματείου όπως και το ΕΚΒ μπορούν να νίψουν τα χέρια τους και να πουν, όπως και πέρυσι όταν οι συνάδελφοί τους στον Ασπρόπυργο απήργησαν, ότι οι εργάτες ψήφισαν δημοκρατικά……


Το ΔΣ του σωματείου της Χαλυβουργίας, όπως κι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΜΕΤΚΑ που είχαν θέσει σε ψηφοφορία τη διαγραφή των τριών επαναπροσληφθέντων εργατών από το εργοστασιακό σωματείο, ακολουθούν κατά πόδας το ΕΚΒ με το οποίο πλέον κωλοτρίβονται οι αριστεροί φίλοι του.


Μπροστά οι πουλημένοι, πίσω οι αριστερές δυνάμεις.


Αυτός είναι ο λόγος των ανεξάρτητων απεργιακών συγκεντρώσεων τις οποίες με επιμέλεια πουλημένοι συνδικαλιστές και αριστερά δεκανίκια θέλουν να διεμβολίσουν.


Ενόψει δε των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και το συνέδριο της ΓΣΕΕ, δεν αποκλείεται να δούμε όλες αυτές τις συμμαχίες που θα δούμε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Είναι ώρα για να χαθεί κανένα ψηφαλάκι;


Μέσα όμως στους εργάτες υπάρχει πλέον μια μειοψηφία που πρέπει να βρει μια ταξικά ανεξάρτητη φωνή από το Μάνεση και τη σημερινή διοίκηση που πάει αγκαζέ μαζί του.

Σχόλιο Κόκκινου Τύπου: Ο εύκολος δρόμος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να ρίχνει κανείς όλο το φταίξιμο στους γραφειοκράτες, στους πουλημένους, στα τσιράκια των αφεντικών, στην σοσιαλδημοκρατία κτλ.

Ο δύσκολος και αναγκαίος δρόμος είναι η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος για την υπέρβαση από την μία του αστικοποιημένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης σε σύμπνοια με τις επιταγές της Ε.Ε., σε συντονισμό με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου  και από την άλλη του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ που αποσυνδέοντας τον οικονομικό από τον πολιτικό αγώνα, καταλήγει να διασπά το εργατικό κίνημα, λειτουργώντας αντικειμενικά σαν ανάχωμα στην ανάπτυξη νικηφόρων εργατικών αγώνων στο σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου