Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Απεργία στην ΕΡΤ με φόντο το "κόψιμο" Αρβανίτη - Κατσίμη


30 Οκτωβρίου 2012


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, εκφράζοντας την αντίδρασής της στα κρούσματα λογοκρισίας και κυβερνητικής χειραγώγησης της ΕΡΤ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν αγωνιστικά στις στάσεις εργασίας από τις 6.00 έως τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012, καθώς και στις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 1 Νοεμβρίου 2012.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει κάθε προσπάθεια χειραγώγησης στα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης αποτελεί προϋπόθεση της άσκησης της δημοσιογραφίας και θεμέλιο της Δημοκρατίας. Ο δημοσιογράφος όχι μόνο δικαιούται αλλά
και οφείλει να καταγγέλλει κάθε προσπάθεια χειραγώγησης του φρονήματος των πολιτών και της ακραίας συμπεριφοράς της Πολιτείας και των οργάνων της. Το αναφαίρετο, όμως, αυτό δικαίωμα και υποχρέωση του συντάκτη δέχθηκε βαρύτατο πλήγμα από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Η δίωξη των παρουσιαστών της «Πρωινής Ενημέρωσης» και η απομάκρυνση του συναδέλφου της ΕΤ3, γιατί είπε το γνωστό σε όλους του κατοίκους της Θεσσαλονίκης ότι «η πόλη αστυνομοκρατείται», από την Διεύθυνση της ΕΡΤ αποτελούν ωμή λογοκρισία και πολιτική δίωξη.

Την ίδια στιγμή η Διοίκηση της ΕΡΤ ιδιωτικοποιεί τη δημόσια ραδιοτηλεόραση με τη μέθοδο των εξωτερικών παραγωγών και υποθάλπει το θεσμό της ενοικίασης εργαζομένων με καθεστώς δελτίου παροχής υπηρεσιών, ενώ αρνείται έστω και την ενημέρωση για το μέλλον των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου παρατείνοντας την αγωνία τους και την ομηρία τους.

Το Δ.Σ. της Ένωσης ζητεί:

Την άμεση επαναφορά των παρουσιαστών της «Πρωινής Ενημέρωσης» στην εκπομπή τους και την αποκατάσταση του συναδέλφου στην ΕΤ3 .
Να σταματήσει κάθε προσπάθεια κυβερνητικής χειραγώγησης και λογοκρισίας.
Να παγώσει κάθε μικτή και εξωτερική παραγωγή της ΝΕΤ και της ΕΡΤ.
Να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, με την άμεση πρόσληψή τους.
Να υπογραφεί ΣΣΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πηγή: http://syspeirosi.wordpress.com

1 σχόλιο:

  1. Των βασανιστηρίων, η λογοκρισία έπεται
    Λίγο πριν την κατάθεση των νέων μέτρων, παρά τους βερμπαλισμούς του, το κόμμα του Κουβέλη ετοιμάζεται να «κάνει την καρδιά του πέτρα» και να υπερψηφίσει τα πάντα για το καλό «της πατρίδος». Κι ενώ οι αστικές εφημερίδες και τα κανάλια κάνουν λόγο για εμπλοκή και κυβερνητική κρίση στο μνημονιακό μέτωπο, η κυβέρνηση συνεχίσει άτεγκτη το πιο ουσιαστικό της έργο: τη μετατροπή δηλαδή της παρηκμασμένης αστικής δημοκρατίας σε ένα αναγεννημένο κράτος έκτακτης ανάγκης. Μέσα σε δυο μήνες έχουμε πραγματικά μια αναβάθμιση ποσοτική και ποιοτική της κρατικής καταστολής και των ναζιστικών συμμοριών καθώς και μια οργανωμένη κεντρικά απόπειρα ιδεολογικής της νομιμοποίησης.
    Με λίγα λόγια το βαθύ κράτος και η κυβέρνηση από τον εθνοσωτήρα Σαμαρά και τον -θα μηνύσω την Γκάρντιαν κάποτε- Δένδια, μέχρι τα ναζιστικά αυγά αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους, προκαλώντας συνεχώς όχι μόνο την αριστερά και την αναρχία, αλλά κι όποιον δε φαίνεται να συντάσσεται ανοιχτά με το φαιό τους όραμα. Πολιτικά οι φασίστες και η κυβέρνηση μπορεί να μην ταυτίζονται, αλλά η διαδικασία εκφασισμού που έχει ξεκινήσει συμπεριλαμβάνει και τις δύο εκδοχές ανασυγκρότησης του μπλοκ εξουσίας...
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://wp.me/pryYN-19G

    ΑπάντησηΔιαγραφή