Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ψεκάζουν, σκουπίζουν και όλα καλά;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άλλη μια 24ωρη απεργία έλαβε τέλος. Και τώρα όλοι στα σπίτια μας μέχρι την επόμενη;;;


Οι συνήθεις χαιρετούρες

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ για τη χθεσινή απεργία


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργάτες, εργάτριες, άνεργους, νέους, συνταξιούχους, που έδωσαν τη μάχη στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Τους μαθητές, τους σπουδαστές από τους χώρους κατάρτισης και νυχτερινά σχολεία που έδωσαν δυναμικό και μαζικό παρών.

Τους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και βρέθηκαν μαζί με τους εργαζόμενους, κόντρα στον αποπροσανατολισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν διαπραγματεύεται για το «καλό» των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Σε όλη την Ελλάδα οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν μεγαλειώδης.

Δείχνει ότι πυκνώνουν οι γραμμές του ταξικού κινήματος. Αποδεικνύει ότι καμιά δύναμη δεν μπορεί να το στριμώξει στις μυλόπετρες της διαχείρισης, στην υποταγή, στο συμβιβασμό.

Δείχνει ότι δυναμώνει όλο και περισσότερο η οργάνωση στους τόπους δουλειάς. Ότι κάθε μέρα περισσότεροι συσπειρώνονται στις λαϊκές επιτροπές, ιδιαίτερα στις εργατικές συνοικίες.

Δείχνει ότι ενισχύονται οι γραμμές της κοινωνικής συμμαχίας κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουν τον αγώνα, την οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς σε όλη τη χώρα χωρίς σταματημό. Είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν περιμένουμε. Προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας. Για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, για να απαλλαγούμε απ’ το βραχνά της πτώχευσης, το ζυγό των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, από τα δεσμά της Ε.Ε.

Ο κατάλογος των θυμάτων της εργατικής τάξης μακραίνει



Προϊόν (έτσι κι αλλιώς) του καθιερωμένου χημικού πολέμου - αναπόσπαστου κομματιού της κρατικής καταστολής - ο θάνατος ακόμη ενός αγωνιστή του ΠΑΜΕ. Δυστυχώς, οι όποιες ανακοινώσεις εκδόθηκαν, εκφράζουν απλά τη θλίψη για την απώλειά του, ενώ αποσιωπάται η χουντικής έμπνευσης αντιμετώπιση των διαδηλώσεων εκ μέρους της συγκυβέρνησης...

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο του διαδηλωτή στο Σύνταγμα


Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του 65χρονου ναυτεργάτη Ξενοφώντα Λουγάρη.

"Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού άνεργου ναυτεργάτη. Έφυγε αγωνιζόμενος μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και ανέργους συναδέλφους του για τα δικαιώματα των εργαζομένων".

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θάνατο του άνεργου διαδηλωτή Ξ. Λουγάρη 


Το πολιτικό βάρος ακόμα ενός θανάτου εργαζόμενου βαραίνει την τρικομματική κυβέρνηση. Ένας 67χρονος, ο Ξενοφώντας Λούγαρης, μέλος του ΠΑΜΕ, μακροχρόνια άνεργος ναυτικός, έπεσε νεκρός στην απεργιακή διαδήλωση στις 18/10 και έχει ελάχιστη σημασία εάν αυτό έγινε «πριν ή μετά» τη χρήση χημικών, όπως υποψιαζόμαστε ότι θα εξελιχθεί η συζήτηση τις επόμενες ώρες.

Η ουσία είναι ότι ένας ακόμα άνθρωπος χάθηκε, υπό το βάρος της ανεργίας και της αγωνίας για το άμεσο και απώτερο μέλλον, ένας ναυτεργάτης από τους χιλιάδες που γεμίζουν τις λίστες και τα «25%» των στατιστικών. Ένας άνθρωπος που αντί στα 67 του να απολαμβάνει τους καρπούς της βαριάς δουλειάς χρόνων, με τις εισφορές που έχει διπλοπληρώσει και τριπλοπληρώσει, χάνει τη ζωή του σε μια πορεία, όντας άνεργος, χτυπημένος πολλαπλά από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του αυτές τις ώρες, είναι τα μόνα αυτονόητα. Στη μνήμη του, την ώρα που κυβερνήσεις, αστυνομία και συνεργάτες τους πιστεύουν ότι μπορούν να σταματήσουν την ιστορία, ορκιζόμαστε να συνεχίσουμε με τους αγώνες μας, να τη δημιουργούμε και να τη σπρώχνουμε μπροστά!

Συλληπητήρια από την αριστερά της...κοινωνικής υπεραξίας


Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του άτυχου διαδηλωτή που έχασε τη ζωή του στο κέντρο της Αθήνας εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

 "Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση για την υπεράσπιση μιας καλύτερης ζωής, είναι λυπηρό το γεγονός της απώλειας του άνεργου συνανθρώπου μας.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του". 

Ως πότε;;;

4 σχόλια:

  1. Ναι ωραια, αλλα για πες μας τι προτεινεις;
    Απεργια διαρκειας; να παρουμε τα βουνα; να μπουμε στη βουλη; να ριξουμε την κυβερνηση και να φερουμε τους αλλους, τους "καλους"; να αυτοπυρπολυθουμε στη πλατεια; Τι;
    Αν εισαι εργαζομενος πες μας τι προτεινεις εσυ στους συναδελφους σου, κι αν εισαι και σε μαζικο χωρο πες μας και ποσους πειθεις και σε ακολουθουν, και κατω απο ποια αιτηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς είσαι καινούριος επισκέπτης στο ιστολόγιο, διαφορετικά θα γνώριζες ότι πρόκειται για συλλογική προσπάθεια...Ας πάμε στα πιο σοβαρά όμως:


      Η παραπάνω ανάρτηση κάνει κριτική στις ανακοινώσεις κομμάτων της αριστεράς σε σχέση με το θάνατο του Ξενοφώντα Λουγαρη. Αν παρατήρησες τις ανακοινώσεις που παραθέσαμε, θα διαπίστωσες ότι συγκλίνουν (και οι τρεις) σε ένα σημείο: Να αποσιωπήσουν άλλο ένα κατασταλτικό όργιο εκ μέρους της συγκυβέρνησης του κεφαλαίου (κάτι μας θυμίζει αυτό..)

      Αυτό είναι το θέμα της ανάρτησης, με το οποίο φαίνεται ότι απαξιείς να ασχοληθείς.

      Ο πολιτικός φορέας που υποστηρίζεις κάνει λόγο (εδώ και καιρό) για αντεπίθεση διαρκείας (δες το πιο πρόσφατο εδώ: http://thebest.gr/news/index/viewStory/149007).

      Για εμάς, η αντεπίθεση διαρκείας μεταφράζεται σε ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος ώστε να έλθει στο προσκήνιο ένα απειλητικό πολιτικό κίνημα της εργατικής τάξης ικανό να ανατρέψει την πολιτική εξουσία και κάθε επίδοξο διαχειριστή της αστικής εξουσίας. Το όχημα για την επίτευξη αυτού του στόχου θεωρούμε ότι είναι η γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Δικαίωμά σου να διαφωνείς, αλλά δεν θα πρέπει πρώτα τουλάχιστον να μπει σαν στόχος ζύμωσης στο εργατικό/συνδικαλιστικό κίνημα;

      Σε διαφορετική περίπτωση (που είναι και αυτή που ισχύει στην περίπτωσή μας) πώς μπορείς να το απορρίπτεις τόσο αβίαστα;

      Οπωσδήποτε, καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο είναι πρωταρχικά υπόθεση των κομμάτων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων της επαναστατικής κομμουνιστικής αριστεράς και όχι των διαχειριστών του Κόκκινου Τύπου

      Σε σχέση με την 20η Οκτώβρη του '11, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αγανακτισμένους, έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένως σε αυτό το ιστολόγιο, οπότε πάρε τον χρόνο σου και τα ξαναλέμε αν θες

      Διαγραφή
  2. Πες μας πρώτα εσύ, που είσαι οργανωμένος για να καταλαβούμε πως το βλέπεις. Η μάλλον μην πεις στον κόπο. Καραμπινάτη περίπτωση ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δυναμώσει εκλογικά το κόμμα και μέχρι τότε, απομόνωση, νομιμότητα, πορείες στο σύνταγμα με πλάτη στο κοινοβούλιο!!!

      Καλά μπάνια!

      ΝΑΙ γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Γιατί ρε φίλε όχι; Πήγες εσύ στον εργασιακό σου χώρο και σου είπε ο συνάδελφός σου "όχι πολιτική απεργίας διαρκείας τώρα, δεν είμαι σε φάση αυτόν τον καιρό" το πάλεψες και το απέρριψε η ζωή; Δεν νομίζω (άλλωστε εσείς αυτά τα θεωρείται αριστερίστικα). Ή μήπως πήγες στον εργασιακό σου χώρο και έβαλες ζήτημα να πέσει η κυβέρνηση και σου είπαν "όχι δεν πρέπει να πέσει".

      Τα λέμε στη δευτέρα παρουσία...της λαϊκής οικονομίας - εξουσίας!

      Διαγραφή