Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο πόλεμος είναι θάνατος.... Ο πόλεμος είναι καταπίεση... Ο πόλεμος είναι πόνος αίμα και δάκρυα...


Το κείμενο του Μεχμέτ Λεβέντ στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» με  τίτλο  ¨ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΡΕΤΖΕΠ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ¨, απηχεί τα συναισθήματα του λαού της Τουρκίας, αλλά και συνολικά του κόσμου της εργασίας που αντιτίθεται στον πόλεμο: «Ο πόλεμος είναι θάνατος. Τελευταία οι ΗΠΑ που γράφουν σενάρια στην Ουάσιγκτον, ώστε με προκλήσεις να εξωθήσουν την σύμμαχο –όπως την χαρακτηρίζει- Τουρκία σε πόλεμο ενάντια στην Συρία, έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου τους! 

Η πτώση μιας οβίδας από την μεριά της Συρίας την περασμένη Τετάρτη, που προκάλεσε τον θάνατο μιας μάνας και των 4 παιδιών της, άναψε το πρώτο φιτίλι  Και η Τουρκία περνώντας αμέσως στα αντίποινα, έριξε βόμβες στην Συρία! Ακολούθως η τουρκική εθνοσυνέλευση κάθισε και ενέκρινε την
πολεμική τροπολογία εναντίον της Συρίας! Ο Σουλτάνος Ρετζέπ ο Μεγαλοπρεπής και η συνοδεία του των Οθωμανών πασάδων του ΑΚΠ, καθισμένοι στα γυαλισμένα καταλύματα τους, με το ένα χέρι στο λάδι και το άλλο στο μέλι, κάνουν υπολογισμούς για το πώς θα σύρουν τα παιδιά της Ανατολίας μέσα στη φωτιά !

Ο πόλεμος είναι θάνατος…. Ο πόλεμος είναι καταπίεση… Ο πόλεμος είναι πόνος αίμα και δάκρια… Ο πόλεμος είναι φόβος και φρίκη… Ποτέ δεν κερδίζουν στον πόλεμο αυτοί που συναντώνται στα πεδία των μαχών και πυροβολούνται. Πάντα κερδίζουν αυτοί που τους έβαλαν να πολεμάνε».

Είναι ένα κείμενο που στρέφεται ενάντια στο τουρκικό αστικό κατεστημένο. Ενδεικτικές οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Γκιουλ. Σχολιάζοντας τα επεισόδια στη Συρία και τις σχέσεις που εντάθηκαν ακόμη περισσότερο μετά από την επίθεση με οβίδες ο Γκιούλ είπε «ο Συριακός λαός υποφέρει πολύ. Όπως βλέπετε αυτό κατά διαστήματα επηρεάζει και εμάς. Χάσαμε μερικούς πολίτες μας. Επομένως στη συγκεκριμένη φάση η κυβέρνηση μέσα σε συνεχή επικοινωνία με το Γενικό Επιτελείο των ΤΕΔ κάνουν ότι μπορούν στη στιγμή. Αυτό θα συνεχιστεί να γίνεται και στο εξής». Αφού τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε «δεν μπορεί να περιμένουμε να συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο η κατάσταση στη Συρία. Επομένως αργά η γρήγορα θα υπάρξει μια αλλαγή μια μετάβαση. Αλλά η ευχή μας είναι αυτό να γίνει χωρίς περισσότερη αιματοχυσία και πριν αυτοκαταστραφεί η Συρία. Πιστεύω πως είναι απαραίτητο και η διεθνής κοινότητα να δράσει αποτελεσματικά».

Καθώς η πολεμική κρίση εντείνεται η εφημερίδα ''Τσουμχουριέτ'', αποκαλύπτει ότι ο τουρκικός στρατός έχει πλάνο 5 επιχειρησιακών σταδίων για την αντιμετώπιση πιθανής αύξησης της  έντασης. 

Τα 5 στάδια  είναι:
-Η αποστολή περισσότερων δυνάμεων στην περιοχή.
-Η συνέχιση των αντεπιθέσεων στους συριακούς βομβαρδισμούς.
-Η αεροπορική πλήξη στόχων, εάν η Συρία συνεχίσει εσκεμμένες και έντονες επιθέσεις.
-Η αποστολή στρατευμάτων στη Συρία ως μέτρο τελευταίας ανάγκης.
-Η δημιουργία ουδέτερης ζώνης , που μπορεί να μπει στην ατζέντα εάν ο αριθμός των προσφύγων φτάσει στις 200 000.

Η ''Βατάν'', αναφέρει ότι σε ετοιμότητα βρίσκεται και η πολεμική αεροπορία.  Συγκεκριμένα, 25 τζετ  μεταφέρθηκαν από άλλες βάσεις σε αυτήν του Ντιαρμπακίρ και είναι έτοιμα εάν χρειαστεί να πάρουν μέρος σε αεροπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Η ''Σαμπάχ'' κάνει λόγο για 40 F-16  σε αντίστοιχη.
Παράλληλα, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υποδέχεται τον Τούρκο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου στην Αθήνα για συνομιλίες, επιθυμώντας να συμβάλλει στην πολιτική απομόνωση Ιράν-Συρίας, αλλά και στις πολεμικές προετοιμασίες Ισραήλ και ΝΑΤΟ αποκτώντας κομβικό ρόλο!

Εμείς καλούμε τον λαό μας να αντιταχθεί στον πόλεμο και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω όλοι οι Ιμπεριαλιστές. Ανατροπή των αυταρχικών-αντιδραστικών καθεστώτων από τους λαϊκούς αγώνες. Καμιά εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ανατροπή της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ του ελληνικού αστικού κόσμου και του κράτους Φονιά Ισραήλ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είναι ανεπιθύμητος. Η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μαζί με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. είναι ανεπιθύμητοι. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας να συμμετέχει μαζικά και αποφασιστικά στις εργατικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα ενάντια σε ταξικές πολιτικές που μας κάνουν δούλους, ενάντια στα Μνημόνια την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ. Να αντιτάξουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας  και να παλέψουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε αστού διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, για την Ανατροπή του Σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και τη Δικτατορία των νόμων της Αγοράς και του Κέρδους των πλουσίων. Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και την Κοινωνική Απελευθέρωση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ       
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου