Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο ιός της ενωτίτιδας εξαπλώνεται επικίνδυνα...

ΑΡΧΙΖΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ!
Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Σημαντικές ενωτικές διεργασίες φαίνεται ότι σημειώνονται αυτές τις μέρες ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς στην Πορτογαλία.Σύμφωνα και με σημερινό δημοσίευμα (06.04) τηςΑΥΓΗΣ, το οποίο υπογράφει ο Γιάννης Μπουρνούς, το Μπλόκο της Αριστεράς της Πορτογαλίας, απεύθυνε δημόσια πρόσκληση προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας (ΚΚΠ) με σκοπό την έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο κομμάτων.

Σύμφωνα με  δηλώσεις του επικεφαλής του Μπλόκο Φρανσίσκο Λούσα, θα προτείνει προς το επικείμενο Συνέδριο  (7-8 Μαϊου) μια στρατηγική συνεργασίας όλης της Αριστεράς.
Η πρώτη συνάντηση των ηγετών των δύο κομμάτων, του Ζερόνιμο Ντε Σόουζα από το ΚΚΠ και τουΦρανσίσκο Λούσα από το Μπλόκο, θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 8 του μήνα στο κτίριο τηςΠορτογαλικής Βουλής και θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση του διαλόγου.
Έτσι γίνονται τα πρώτα βήματα με στόχο μια ευρύτερη συνεργασία των δυνάμεων της Πορτογαλικής Αριστεράς, με επίκεντρο τις δυνάμεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας και του Μπλόκου της Αριστεράς. 
Ο επικεφαλής του Μπλόκο Φρανσίσκο Λούσα, δήλωσε πως "Ο δρόμος που ανοίγουμε είναι για την ανάπτυξη της ικανότητας σύγκλισης των διαφόρων τμημάτων της Αριστεράς, αφού γνωρίζουμε ότι στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία έχουμε συναντηθεί, λόγω της εναντίωσής μας στην κρίση και την ύφεση, με το PCP, με συνδικαλιστές, με τους εργαζομένους και ανένταχτους κοινωνικούς ακτιβιστές, με πολλούς ανθρώπους που ψήφισαν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), αλλά δεν αποδέχονται σήμερα την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει" με σκοπό να «να οικοδομήσουμε μια εναλλακτική λύση που μπορεί να κυβερνήσει και να οδηγήσει στην αλλαγή των κανόνων της σημερινής οικονομίας, που έχουν προκαλέσει την οικονομική καταστροφή".
Απαντώντας στις δηλώσεις Λούσα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΠ, Ζερόνιμο Ντε Σόουζα είπε πως δεν τίθεται θέμα προεκλογικής συνεργασίας αλλά πως "Υπάρχουν πολλοί άνδρες και γυναίκες, πολλοί Πορτογάλοι που ανησυχούν για το μέλλον της χώρας και για την εξέλιξη των μισθών τους. Σε σχέση με το Μπλόκο της Αριστεράς, θα πρέπει να αποσαφηνίσει τους στόχους του. Αλλά εμείς δεν έχουμε καμία επιφύλαξη, όταν ξέρουμε ότι υπάρχουν Πορτογάλοι που ανησυχούν για την κατάσταση και είναι διατεθειμένοι να ενισχύσουν μια προσπάθεια για μια πατριωτική, αριστερή κυβέρνηση" τονίζοντας πως "Η εφαρμογή των αναγκαίων πολιτικών για την επίλυση των εθνικών προβλημάτων απαιτεί το σχηματισμό μιας αριστερής, πατριωτικής κυβέρνησης, που θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει μια νέα φάση για τη ζωή της χώρας, που θα χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη και την κοινωνική πρόοδο, μια κυβέρνηση, δηλαδή, για να σώσει τη χώρα και όχι μια κυβέρνηση  εθνικής σωτηρίας"
Η ''Ισκρα'' δεν γνωρίζει αν και κατά πόσο θετικές ενωτικές εξελίξεις στην Πορτογαλική Αριστερά θα επηρεάσουν καθοριστικά τις εξελίξεις στην ελληνική Αριστερά. Το βέβαιον είναι ότι τα βήματα ενωτικών διεργασιών ανάμεσα στις αριστερές δυνάμεις στη Πορτογαλία, δείχνουν θετικούς δρόμους που αντικειμενικά οφείλουν να ακολουθήσουν  όλες οι αριστερές δυνάμεις στην Ελλάδα από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ έως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις άλλες δυνάμεις της μη κοινοβουλευτικής Αριστεράς και της αντισυστημικής οικολογίας.
 
Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου