Aπόσπασμα από συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα:
Πολιτικά κατά τη γνώμη σας σε ποιες εξελίξεις παραπέμπει αυτή η κατάσταση που την περιγράφετε με τον τρόπο που την περιγράφετε.
«Είναι αντικειμενική κατάσταση δεν εξαρτάται ούτε καν από το μείγμα διαχείρισης που προτείνει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Παπανδρέου και κάτι άλλες προτάσεις που ακούμε περί αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, περί δραχμής κλπ».
Υπάρχει ένα θέμα για το τι πρέπει να κάνουμε κατά τη γνώμη σας.
«Αν πάρουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς δεδομένους και την κυρίαρχη πολιτική δεδομένη, το μόνο που θα γίνει είναι ο λαός να πάει από το κακό στο χειρότερο.
Αυτό που προέχει, είναι ο λαός να συνειδητοποιήσει τον χαρακτήρα της κρίσης, ότι τα όρια της διαχείρισης της κρίσης που υπήρχαν στην δεκαετία του ‘90 δεν ισχύουν σήμερα, άρα λοιπόν εδώ πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανατροπής αυτού του συσχετισμού και αυτής της πολιτικής, οι οποίες ίσως τώρα είναι πολύ μεγαλύτερες απ' αυτές που υπήρχαν στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Δηλαδή εμείς θα το πούμε καθαρά, πάμε για ανατροπή της εξουσίας των επιχειρηματιών».
Άρα λοιπόν εάν δεν γίνει αυτή η ανατροπή, αν δεν γίνει πλειοψηφούσα δύναμη το ΚΚΕ δεν βλέπετε καμία λύση.
«Μιλάμε με κριτήριο μια κοινωνική πλειοψηφία που συσπειρώνει όσο γίνεται μεγαλύτερο τμήμα εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολουμένων, μικρών επιχειρηματιών και φτωχής αγροτιάς γιατί έχει σημασία ποιες κοινωνικές δυνάμεις πρέπει να κινητοποιηθούν. Ποτέ δεν είπαμε ότι εμείς θα τα κάνουμε όλα, ποιες κοινωνικές δυνάμεις έχουν συμφέρον από αυτές τις αλλαγές για να μπορούν να δουν καλύτερες μέρες».
Βλέπετε εκλογές στο πλαίσιο αυτό;
«Τι να σας πω τώρα δεν μπορώ να είμαι στο κεφάλι του κ. Παπανδρέου».
Ναι, την εκτίμησή σας ζητώ.
«Κοιτάξτε εμείς πολιτικά ετοιμαζόμαστε για εκλογές γιατί δεν είναι καθόλου απίθανο να γίνουν πρόωρα, άλλωστε στην Ελλάδα ποτέ δεν γίνονται κάθε 4 χρόνια. Το ζήτημα είναι οι εκλογές να φέρουν κάποια αλλαγή κατ' αρχήν στο συσχετισμό δύναμης, να προκύψει 100% λύση δεν θα προκύψει από τις εκλογές γιατί στο κάτω - κάτω αυτό που μπορεί να προκύψει είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας η οποία ακάθεκτη θα συνεχίσει αυτή την πολιτική».
Προσφάτως ο κ. Αλαβάνος έκανε μια πρόταση να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς μέσα από ένα ενιαίο και μετωπικό ψηφοδέλτιο. Είναι κάτι που υπό προϋποθέσεις μπορείτε να το σκεφτείτε ή είναι κάτι το οποίο το απορρίπτεται κατευθείαν;
«Ένα ψηφοδέλτιο ετερόκλητων δυνάμεων που μεταξύ τους ακόμα κι αυτές που είναι πολύ όμορες στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, η μία κυνηγάει την άλλη, θα είναι ένα ψηφοδέλτιο ετερόκλητο, προσωρινής τυχοδιωκτικής συμφωνίας και αυτό θεωρείται εντελώς απαξιωμένο και προκλητικό στη συνείδηση του λαού αλλά πολύ περισσότερο θα απαξιωθεί την άλλη μέρα των εκλογών που θα σκορπίσει στους 4 ανέμους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου