Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η «πιο μεγάλη γιάφκα τρομοκρατών» καταδικάζει εκδήλωση για το βιβλίο του Κουφοντίνα



Πρωτοφανή ανάμειξη στην πολιτική ζωή της χώρας επιχειρεί η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Αφορμή, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα «γεννήθηκα 17 Νοέμβρη».



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ αναφέρει:

«Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην εκδήλωση που έγινε στις 27 Ιουνίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και οργανώθηκε από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών προς τιμή του βιβλίου του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, που μίλησε τηλεφωνικά από τη φυλακή.

Η εκδήλωση αυτή δεν συνδέεται με τις ακαδημαϊκές ελευθερίες. Είναι  προσπάθεια ενός καταδικασμένου δολοφόνου να κερδίσει χρήματα από τις πωλήσεις του βιβλίου. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι προσβλητικές για τη μνήμη των θυμάτων της 17 Νοέμβρη και των συγγενών τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιβεβαιώνουν τη στενή και ισχυρή σχέση συνεργασίας με την Ελληνική κυβέρνηση, περιλαμβανομένης της συνεχιζόμενης συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.»

Τα σχόλια για την, το λιγότερο, προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «φονιάδες των λαών» περιττεύουν.

Ίσως μόνο το γνωστό σύνθημα των αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών διαδηλώσεων, καθώς και του Πολυτεχνείου, μπορεί να αποδώσει το ψέμα, την υποκρισία, την ειρωνεία, τη ξεδιαντροπιά, το αίσχος της ανακοίνωσης:



Η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η Πρεσβεία των Αμερικανών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου