Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Ο Θεοδωράκης βγάζει το σκασμό για τους υπεύθυνους της προσφυγιάς και απαιτεί περισσότερα μέτρα


Σταύρος Θεοδωράκης: Η χώρα δεν μπορεί να σηκώσει χιλιάδες μετανάστεςΈνα έμμεσο αλλά επίσης ξεκάθαρο ρατσιστικό κρεσέντο ήταν η τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για το ζήτημα της μετανάστευσης.
Ο άνθρωπος που οι εκδότες-καναλάρχες-εργολάβοι έκαναν αρχηγό κόμματος μίλησε για όλα και ξέχασε τα πάντα, όταν  συνοδευόμενος από τη δικηγόρο και στέλεχος του κινήματος Ζωή Αποστολοπούλου, συναντήθηκε με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας, Μαρία Σταυροπούλου και τον αντιστράτηγο και γενικό επιθεωρητή του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Κατριαδάκη.

«Είκοσι εφτά χιλιάδες πρόσφυγες έχουν φθάσει στη χώρα μας από τη Συρία, χιλιάδες πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική, από τη Μέση Ανατολή. Αναμένονται αιτήματα ασύλου και από τους Παλαιστίνιους, από τους Ουκρανούς που κι αυτοί έχουν εμφύλιο πόλεμο πια και θα ζητήσουν άσυλο στη χώρα μας» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι αυτό «είναι ένα τεράστιο βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της η Ελλάδα». 


Θα πρέπει, είπε, «η χώρα μας να ενισχυθεί και με ανθρώπους και με λεφτά και με υλικοτεχνική υποδομή για να τα βγάλει πέρα με αυτό το κύμα προσφύγων και μεταναστών. Όταν λέμε δίκαιη Ευρώπη, αυτό εννοούμε. Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Όχι μόνο οι Έλληνες».
Για μια ακόμη φορά το καθεστωτικό παπαγαλάκι, με την περισπούδαστη γλώσσα, που ξέρει τα πάντα αλλά αρνείται να τοποθετηθεί στα πιο σημαντικά, για να μην θίξει όσους τον έστησαν πολιτικά και τις διεθνείς συμμαχίες του ελληνικού αστικού κόσμου,  ξέχασε να μας πει:
Ø  Ποιος δημιουργεί αν όχι οι ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και οι επεμβάσεις τους  τα ποτάμια των δυστυχισμένων προσφύγων
Ø  Για τη ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας που στηρίζουν ΗΠΑ-Ε.Ε-κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η οποία απαγορεύει κάθε διαφορετική φωνή και αμφισβήτηση, δολοφονώντας τον λαό της με τάγματα εφόδου και έναν κτηνώδη εμφύλιο πόλεμο.
Ø  Για τις ευθύνες του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ και την στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συνεργασία με το ελληνικό κράτος, όπως επίσης για την συνεκπαίδευση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων με τις αντίστοιχες ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις που τώρα δολοφονούν παιδιά-αμάχους και βομβαρδίζουν νοσοκομεία-σχολεία στη Γάζα 
Ø  Για το ρόλο των ελληνικών κυβερνήσεων που συνέβαλαν αποφασιστικά σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και μετά ανέλαβαν να χτίσουν Τείχη του Αίσχους για να υπερασπιστούν τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο
Ø  Ποιος εκμεταλλεύεται οικονομικά-εργασιακά τους πρόσφυγες φτιάχνοντας Μανωλάδες παντού.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος στο ΠΟΤΑΜΙ των καθεστωτικών λυμάτων θέλει «περισσότερη βοήθεια από την Ευρώπη» για να χτιστούν περισσότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να έρθουν περισσότεροι Ευρωμπάτσοι και κατασταλτικά μέσα, απέναντι στην ανθρώπινη δυστυχία που προκαλούν οι αστικές πολιτικές που πρεσβεύει και υπερασπίζεται.       
Σταύρο Θεοδωράκη, τους μετανάστες στη χώρα μας ως πύλη εισόδου της Ευρώπης, τους φέρνει η ανάγκη. Που τους ωθεί να ακολουθήσουν το απάνθρωπο και δραματικό δρομολόγιο που χάραξαν ΗΠΑ-Ε.Ε.-ελληνική κυβέρνηση, η καπιταλιστική κρίση, τα ντόπια-αντιδραστικά καθεστώτα πιστοί συνέταιροι του δυτικού ιμπεριαλιστικού κόσμου.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης απλώς αποδεικνύει ότι δίπλα τη ναζιστική ακροδεξιά, τίθεται μια σύγχρονη κεντροδεξιά-κεντροαριστερά, που μπορεί να μοστράρει το κουστούμι ή το σακίδιο, αλλά έχει κοινή ατζέντα κατά του κόσμου της εργασίας.

Εμείς απαιτούμε ανοικτά σύνορα προς την Ευρώπη για όλους.
Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε πρόσφυγες και μετανάστες.    
Αυτό όμως είναι υπόθεση της κοινής εργατικής διεθνιστικής μας πάλης.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου