Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Μαζική η πορεία στη Ν. Φιλαδέλφεια




Με μια μαζική συγκέντρωση, και στη συνέχεια διαδήλωση, δόθηκε απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα στη Ν. Φιλαδέλφεια από τους τραμπούκους του Μελισσανίδη με τις πλάτες της κυβέρνησης και της αστυνομίας.



Στο συλλαλητήριο που καλούσε το Συντονιστικό Κατοίκων συμμετείχαν σχήματα της αναρχίας, της αυτονομίας και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. (Ροσινάντε, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ) και αν ξεχνάω κάποιους διορθώστε με). Παρ' όλο που υπήρχε κόσμος του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε τη σημερινή συγκέντρωση.



Η πορεία ξεκίνησε από το σταθμό της Αγίας Βαρβάρας, στα Άνω Πατήσια, και μέσω Χαλκίδος και Δεκελείας κατέληξε στη κεντρική πλατεία της Φιλαδέλφειας όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και χαιρετισμοί εκ μέρους των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν.  Μετά από αρκετή ώρα παραμονής εκεί, επέστρεψε και πάλι συγκροτημένα στο σταθμό απ' όπου ξεκίνησε. Ο όγκος της πορείας ήταν εντυπωσιακός, τα συνθήματα πολλά. Συνθήματα καταδίκης της τρομοκρατίας, συνθήματα κατά της καταπάτησης του Άλσους, κατά του ρυθμιστικού και αντιφασιστικά. 


Παράλληλα διεξαγόταν αντισυγκέντρωση των οπαδών του Μελισσανίδη η οποία απ' ότι μάθαμε ήταν άμαζη. Άλλοι λέγανε για 50 άτομα άλλοι για 100. Η αστυνομία φρόντισε με κλούβες να κρατήσει μακριά τις δύο συγκεντρώσεις. 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:












Πηγή: http://antigeitonies.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου