Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ




Κάτω η επιστράτευση
Γενική πολιτική απεργία διαρκείας 
Κάτω η χουντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ



Η συγκυβέρνηση της καταστροφής και της συμφοράς προκειμένου να ξεπουλήσει το 30% της ΔΕΗ (στην πραγματικότητα όλη τη ΔΕΗ), το πιο σημαντικό φιλέτο του δημόσιου πλούτου και της οικονομίας, μετέρχεται όλων των μέσων:
- Συκοφάντησε ασύστολα με τόνους λάσπης τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, όπως κάνει και με όλους που εργαζόμενους που αντιδρούν και αντιστέκονται στην πολιτική της.
- Προσπάθησε να στρέψει όλη την κοινωνία εναντίον τους με ψέματα, συκοφαντίες και κάνοντας το άσπρο μαύρο.
- Προσπάθησε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό ότι το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα είναι προς όφελός του, ενώ είναι βέβαιο ότι: α) Θα αυξηθεί κατακόρυφα η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος όπως έγινε σ’ όλο τον κόσμο, όπως έγινε και στη χώρας με ότι κοινωνικό αγαθό και υπηρεσία ιδιωτικοποιήθηκε, β) Θα αυξηθεί η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση όπως γίνεται χρόνια τώρα που αποκρατικοποιούνται/ιδιωτικοποιούνται οι δημόσιες υπηρεσίες/οργανισμοί, τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά και ασκούνται οι νεοφιλελεύθερες/μνημονιακές πολιτικές, γ) Θα ωφεληθεί κάποιος από τους ημέτερους «επιχειρηματίες»/απατεώνες, ντόπιος ή ξένος, που υποστηρίζουν λυσσασμένα αυτή την αντεργατική και αντιδραστική κυβέρνηση των δοσίλογων.
Αφού απέτυχαν όλα αυτά προχώρησε σε καθαρά κατασταλτικά και φασιστικά μέτρα. Χρησιμοποίησε πρόθυμους δικαστές, σε διατεταγμένη κυβερνητική υπηρεσία και έβγαλε την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ παράνομη και καταχρηστική, πράγμα που κάνουν πάντα όλοι αυτοί προκειμένου να υπηρετήσουν την κυβέρνηση, (το 99% των απεργιών βγαίνουν παράνομες!).

Όμως, η άθλια συγκυβέρνηση γνώριζε εκ των προτέρων την «απόφαση» των επίορκων δικαστών (ο Μητσοτάκης είχε διατάξει το κρατικό τυπογραφείο να είναι ανοιχτό το σαββατοκύριακο), προχώρησε στο φασιστικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Μέσα σε δυο χρόνια η χουντική συγκυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει αυτό το παράνομο φασιστικό μέτρο πολλές φορές (ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στο Μετρό, Καθηγητές κλπ). Η πολιτική επιστράτευση είναι ένα ακραίο φασιστικό μέτρο γιατί επί της ουσίας επιβάλει με τη βία τη «καταναγκαστική εργασία».
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι παράνομη, μια που είναι κυβέρνηση μιας απόλυτης μειοψηφίας. Είναι μια κυβέρνηση που ευθύνεται για την καταστροφή της οικονομίας και όλα τα δεινά που υφίστανται οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία. Είναι μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών/κερδοσκόπων και της τρόικας. Είναι αυτή που ευθύνεται για τις μειώσεις στους μισθούς, συντάξεις, για την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, για τη διάλυση της υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης κλπ. Για τα 1,5 εκατομμύρια ανέργους, για τους χιλιάδες ανασφάλιστους και άστεγους… για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν έχουν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι αυτή που ουσιαστικά κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις με αποτέλεσμα 55 από τις σημαντικότερες 90 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις έχουν μείνει στον «αέρα» και πήγε τον βασικό μισθό στα 586 ευρώ μικτά (511 ευρώ μικτά για τους νέους κάτω των 25 ετών). Όλα αυτά τα μέτρα απίστευτης σκληρότητα όπως και τα ακόμη χειρότερα που έρχονται, παίρνονται από μια παράνομη και μειοψηφική κυβέρνηση με διαρκή πολιτικά πραξικοπήματα (πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τη Βουλής ουσιαστικά κλειστή κλπ) και κυρίως με την βοήθεια του κράτους «έκτακτης ανάγκης».
Είναι «δημόσιο συμφέρον» να διώξουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή την χουντική κυβέρνηση πριν βυθίσει όλη τη χώρα στο «σκοτάδι», πριν ξεπουλήσει τα πάντα όπως ήδη ετοιμάζεται και καταστρέψει την οικονομία, το βιοτικό μας επίπεδο, τις ζωές όλων των εργαζομένων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και τις νεολαίας.
Οι δρόμοι γι’ αυτό δεν είναι πολλοί. Είναι να ενισχύσουμε τους αγώνες μας, είναι να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ, είναι να ετοιμάσουμε όλοι μαζί την πολιτική απεργία διαρκείας για τη συντριβή της χουντικής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό 
Δεν πουλάμε τίποτα, δεν χρωστάμε τίποτα, δεν πληρώνουμε τίποτα.


Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή