Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η "υπεύθυνη" αντιπολίτευση γίνεται στους διαδρόμους




Τσίπρας:  Δεν θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους 


Δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Αντ’ αυτού, είπε, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία «μιας ασπίδας προστασίας για όσους βρίσκονται στο περιθώριο». Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει».

«Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι αμφότερες σημαντικές, αλλά τώρα η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.


«Ο ρόλος μας είναι να είμαστε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, να χειροκροτούμε κάθε τι θετικό, να καταδικάζουμε όλα τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει», διότι στηρίζεται σε «ξεπερασμένες πολιτικές δυνάμεις», ανοίγοντας το δρόμο για την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανείς άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να κάνει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, διότι εμείς δεν είμαστε διεφθαρμένοι, ούτε φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα, θα έχουμε αυτήν την ευκαιρία», υποστήριξε.

«Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εναλλακτική λύση σήμερα θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας: «Θα ασκήσουμε μια πιο μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση και, προφανώς, θα οργανωθούμε ώστε να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση όταν δοθεί η ευκαιρία».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Ανγκελα Μέρκελ να μην «επιμείνει στο λάθος της λιτότητας». «Η Ευρώπη δεν μπορεί να πορευθεί ενωμένη εάν συνεχίσει να υποστηρίζει αυτά τα βάρβαρα μέτρα», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους εταίρους της «σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, που οδηγεί «στη βύθιση των αναγκών της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας».

«Αυτό που έλεγε πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το σχέδιο διάσωσης δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τώρα αυτό το αναγνωρίζουν όλοι», πρόσθεσε.


Πηγή:http://www.tanea.gr

7 σχόλια:

  1. Α. Τσίπρας στο Reuters: Δεν θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους
    Από κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα και από τη διαδήλωση στον καναπέ! Και ο κόσμος τα τρώει σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Αν το έλεγε αυτό η Αλέκα θα γινόταν χαμός! Αυτή είναι η διαφορά μεταχείρισης του δικού του με τον εχθρό του από το κεφάλαιο. Ή μήπως είναι πολύ έξυπνο το παιδί και είπε κάποια επαναστατική σοφία που τους θάμπωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ένα-ένα:

      ΟΛΟΚΛΗΡΟ το δημοσίευμα του reuters βρίσκεται εδώ: http://www.reuters.com/article/2012/06/19/us-greece-election-tsipras-idUSBRE85I13820120619


      Από το δημοσίευμα που παραθέτεις: "Δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, αλλά θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία μιας ασπίδας προστασίας για όσους βρίσκονται στο περιθώριο"- Αυτό σχολιάζεται ως υποτιθέμενη δήλωση..

      Από το reuters: "Asked about strategy after Sunday's election, Tsipras signaled that Syriza would not call its supporters onto the streets to protest against the austerity measures. The bloc of 12 leftist groupings would instead focus its energy on creating "a shield of protection for those on the margins"- Υποτιθέμενη η δήλωση όντως!

      Από το reuters, πάλι: "Solidarity and resistance are both important, but right now solidarity is the most important," he said. "Our role is to be inside and outside parliament, applauding anything positive and condemning all that is negative and proposing alternatives." - Δε νομίζουμε ότι χρειάζεσαι μετάφραση


      Μάλλον ο τίτλος της ανάρτησης είναι πέρα για πέρα ακριβής λοιπόν.

      Μία ερώτηση από εμάς: Ποιος είναι εν τέλει αυτός που διαστρεβλώνει;

      Διαγραφή
  3. Ακομα δεν τελειωσαν καλα καλα οι εκλογες και ηδη αρχισαμε να ασχολουμαστε με το πως καποιοι θα δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα.Δε χρειαζοταν αυτη η δηλωση για να αντιληφθουμε τι ρολο παιζουν στο εργατικο κινημα.Ειναι οι ιδιοι που υπογράφουν μειωσεις μισθών(π.χ Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων) εναρμονισμένοι πληρως με το κατα τα αλλα απεχθες για αυτους μνημονιο.Η αναχαίτιση της αντιδραστικής πολιτικής δεν επιτυγχάνεται μεσω της συμπόρευσης με τους ταγούς της Ε.Ε απο την οποια και εκπορεύεται η πολιτική αυτή αλλα μεσα απο τη συγκρότηση ενος κοινωνικού μετώπου που στοχο θα έχει να φέρει τις ανάγκες του λαού στο προσκήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια χαρά δήλωση.Περισσότερο έξυπνος από ότι περίμενα.Οι πλατείες και οι δρόμοι έχουν επιτελέσει το έργο τους για την ώρα.Τώρα θέλει δουλειά στα συνδικάτα και τις γειτονιές.Με δεδομένη την ψυχολογία του κόσμου, τη νωπή λαική εντολή μετά εκλογές χωρίς νοθεία και την ηθική αποδοχή του κοινοβουλευτικού συστήματος από την πλειοψηφία, οι δρόμοι θα είναι κατά μας, προς το παρόν.Στις πλατείες και στους δρόμους θα είμαστε βορά των κατασταλτικών μηχανισμών και των φασιστών(αυτοί ετοιμάζουν "στρατό").Προς το παρόν είμαστε αδύναμοι εκεί.Ο κόσμος θα βαρεθεί να κατεβαίνει σε πορείες χωρίς άμεσο αποτέλεσμα και με καταστολή να δείχνει το πιο σκληρό πρόσωπό της, μιας και τα προβλήματά του είναι αμεσότατα.Πρέπει να πλησιάσουμε τον κόσμο στο χώρο του, να μιλήσουμε μαζί του και να του προτείνουμε λύσεις.Να μας βλέπει ο κόσμος συνέχεια εκεί που ζει.Εκεί χάσαμε το παιχνίδι από τους φασίστες.Επίσης το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου είναι να συνεργαστούν με το ΚΚΕ-εξωκοινοβουλευτική αντικαπιταλιστική αριστερά στα συνδικάτα.Να γίνει δουλειά εκεί από την αρχή.Οι δρόμοι προς το παρόν δεν είναι η λύση...Επίσης είναι μεγάλο το πρόβλημα της επιβίωσης σε αρκετούς εν δυνάμει κινηματικούς(αλληλεγγύη).Πρέπει να αισθανθούν ότι είμαστε κοντά τους και ασχολούμαστε με τα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης.Αλλιώς ο καθείς θα έχει το μαγαζάκι του χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που σε ανώνυμε, μαιτρ της τακτικής, σου περνάει απ το μυαλό, ότι τα λέει αυτά ο Τσίπρας, γιατί πολύ απλά αυτό βολεύει και στο σύστημα και στη κομματικη του τακτική;

      Διαγραφή
  5. Δε με ενδιαφέρει γιατί τα λέει ο Τσίπρας ή ο κάθε Τσίπρας και απλά είμαι σκεπτόμενη.Αφήστε την ειρωνεία και το "φτιάξιμο" με τις πορείες χωρίς αποτελέσματα(εκτός και αν σας ζει κάποιος άλλος και δεν πεινάτε οπότε μου φαίνεται λογικό με κάποιο τρόπο να "φτιάχνεστε").Σημασία έχει τί θα κάνουμε εμείς και πόσο εμείς θα πιέσουμε τις ηγεσίες των κομμάτων.Είχα και πρόταση όπως είδες πολύ συγκεκριμένη.Και καλό είναι να διαβάζετε και τίποτα και να απαντάτε στην πρόταση.Άντε με τη μαλακία γιατί πιο λογικό μου φαίνεται ότι όλοι εσείς στηρίζετε το σύστημα με το σεχταρισμό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή