Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: “εθνική ευθύνη” να τελειώνει το κεφάλαιο με τους χαλυβουργούς



Πριν ακόμα ορκιστεί η περιβόητη κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, οι βιομήχανο που κατανοούν ότι είναι η δικιά τους κυβέρνηση, αποφάσισαν να λύσουν με τις δικές τους μεθόδους το γόρδιο δεσμό της απεργίας στη Χαλυβουργία.

 


Αποπειρα να σπασει η απεργια στη Χαλυβουργια

 


Η κατάσταση είναι τεταμένη μετά την απόπειρα απεργοσπαστών να σπάσουν την περιφρούρηση, μετά από 236 μέρες απεργίας.

Συγκεντρώσαμε δημοσιεύματα από μερικά μέσα προκειμένου να μάθουμε τι έγινε.

Σφοδρές συγκρούσεις εξελίχθηκαν το μεσημέρι έξω από την Χαλυβουργία στην Αθήνα. Σήμερα το πρωί απεργοσπάστες και στελέχη της εταιρείας με την συνδρομή της αστυνομίας επιχειρώντας να μπουν στο εργοστάσιο, επιτέθηκαν στους απεργούς με αποτέλεσμα δύο  από αυτούς και ο γραμματέας του σωματείου να τραυματισθούν και να μεταφερθούν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Αυτή την στιγμή γίνεται κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στην Πύλη του εργοστασίου και να  στηρίξει την περιφρούρηση. …

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα η εταιρεία αλλά και της απόφασης για μείωση του 8ώρου σε 5ωρο, με παράλληλη συρρίκνωση των εργατικών αποδοχών κατά 40%







Μικρής έκτασης επεισόδια με μικροτραυματισμούς σημειώθηκαν στην είσοδο της Χαλυβουργίας Ελλάδος, στον Ασπρόπυργο, όταν περίπου 40 εργαζόμενοι, κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι, επιχείρησαν και τελικά κατάφεραν να μπουν στο κτήριο, προκειμένου να εργασθούν. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.
Αυτή την ώρα περίπου 100 απεργοί βρίσκονται συγκεντρωμένοι μπροστά στην είσοδο του εργοστασίου και προσπαθούν να πείσουν τους συναδέλφους τους που εργάζονται να αποχωρήσουν.






Δεν ξέρουμε για δεύτερο τραυματία αλλά υπάρχει σίγουρα ένας (Παύλος – γνωστή φιγούρα έχει εμφανιστεί και σε κινηματικά ντοκυμαντέρ) που θα κάνει και αξονική γιατί είναι λίγο “χαμένος” λόγω των χτυπημάτων. Επιπλέον υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματίες απεργοσπάστες αλλά με ελαφρά τραύματα…


  ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Καμιά 40 ηταν οι απεργοσπάστες που προσπάθησαν να σπάσουν την απεργία, μαζί τους ήταν και μέλη της διοίκησης. Οι απεργοί προσπάθησαν να τους εμποδίσουν και υπήρξαν συμπλοκές και ξύλο, τρεις είναι οι απεργοί που πηγαν στο νοσοκομείο και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Χρειάζεται κόσμος να πάει στην χαλυβουργία για να στηρίξει καθώς οι απεργοσπάστες βρίσκονται ακόμα εκεί..






Πριν από καμιά ώρα εμφανίστηκαν στο εργοστάσιο απεργοσπάστες με διευθυντικά στελέχη. Σκοπός τους ήταν να μπουν και να καταλάβουν ουσιαστικά το εργοστάσιο μιας και προσπάθησαν να κλείσουν την πύλη με λουκέτα.
Οι απεργοί αντέδρασαν άμεσα και τότε οι απεργοσπάστες πέρασαν σε πιο βίαιες μεθόδους. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις από τους απεργούς οι οποίοι, με ζαλάδες και πιθανά σπασίματα (ο ένας στα δάχτυλα του χεριού) αυτή την ώρα βρίσκονται στο Θριάσιο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ακόμη αυτή την ώρα εξετάζονται από τους γιατρούς.
Στο εργοστάσιο έχουν μαζευτεί απεργοί και αλληλέγγυοι.
Κάνουν έκκληση σε όσους μπορούν από τώρα και ως το βράδυ να πάνε στη πύλη του εργοστασίου.
Αστυνομία μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί αλλά φοβούνται κλιμάκωση της επίθεσης.

Τελευταία ενημέρωση για τους τραυματίες: Είναι όλοι καλά, οι δύο έχουν ήδη βγει από το νοσοκομείο. (2:31 μ.μ.)

3:20 μ.μ.: Επειδή γράφονται και κυκλοφορούν διάφορα, αυτό που έγινε στη χαλυβουργία είναι όπως περιγράφεται στο πρώτο μας κείμενο. Αυτή την ώρα είναι μαζεμένοι στο εργοστάσιο απεργοσπάστες από τη μια και απεργοί με αλληλέγγυους από την άλλη. Η πύλη είναι ανοιχτή. Οι  αλληλέγγυοι είναι από σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς των γύρω περιοχών.  Αυτά που γράφονται περί άγριου ξύλου που εξακολουθεί να γίνεται και βαριά  τραυματίες και ότι έχει εμφανιστεί η αστυνομία δεν ισχύουν μέχρι τώρα τουλάχιστον. Οι τραυματίες είναι όλοι καλά, ο ένας παρέμεινε στο νοσοκομείο για ψυχολογική υποστήριξη. Τα περί εμφράγματος του ενός δεν ισχύουν, ας είμαστε πιο προσεκτικοί για το τι γράφουμε. 
Η κατάσταση είναι κρίσιμη και αν όχι σήμερα κάποια στιγμή η εργοδοσία και η κυβέρνηση θα αποφασίσουν να ξεμπερδέψουν με έναν αγώνα που τους έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, γι’ αυτό η αλληλεγγύη μας χρειάζεται να ενταθεί, και να είμαστε εκεί όποτε μας το ζητούν οι χαλυβουργοί!






Δυσάρεστες εξελίξεις στο μέτωπο του αγώνα των χαλυβουργών. Σήμερα συμπληρώνονται 235 μέρες απεργιακού αγώνα στην Ελληνική Χαλυβουργία. Οι εργάτες που γνωρίζουν από πρώτο χέρι ‘πώς δένεται το ατσάλι’, απεργούν από τις 31 Οκτωβρίου 2011 διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων συναδέλφων τους καθώς και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια: Να γυρίσουν όλοι στη δουλειά χωρίς μείωση μισθών και ωραρίου.

Σήμερα έχουμε την πρώτη μετεκλογική εξέλιξη: οι απεργοσπάστες κατόρθωσαν να μπουν στο εργοστάσιο. Παράλληλα, έγινε ακόμη μια απόλυση απεργού. Απολύθηκε ο Χάρης Μανώλης, υπεύθυνος Υγιεινής και Ασφάλειας. Όλως τυχαίως, ο Χάρης Μανώλης είναι ο απεργός που απάντησε θαρραλέα στις προεκλογικές προκλήσεις από τα τσιράκια του Μάνεση (δείτε το βίντεο στο 1.35΄ -3.00). Ήταν μάλιστα υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 17ης Ιούνη και άνοιξε με την ομιλία του την προεκλογική της συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11/6.

Μαζεύεται κόσμος στην Ελληνική Χαλυβουργία για συμπαράσταση στους απεργούς, όποιος έχει την δυνατότητα ας προσέλθει…


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την οργανωμένη προσπάθεια του εργοδοτικού απεργοσπαστικού μηχανισμού να σπάσει την απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία, αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 απεργών από τους τραμπούκους της εργοδοσίας. Είναι φανερό ότι είδαν το σχηματισμό της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σαν πράσινο φως. Δε θα καταφέρουν ούτε με αυτόν τον τρόπο όσα δεν πέτυχαν πριν με απειλές, με εκβιασμούς, με δικαστικές αποφάσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει επίσης την απόλυση από την “Ελληνική Χαλυβουργία” του αγωνιστή συνδικαλιστή απεργού και προέδρου της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της επιχείρησης, Χάρη Μανώλη, υποψηφίου βουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο τρόπος που έγινε η απόλυση μόνο του Χ. Μανώλη κάνει σαφές ότι πρόκειται για εκδικητική απόλυση για την πολιτική στράτευση και τη συνδικαλιστική δράση του σ. Μανώλη. Αποτελεί στοχοποίηση όχι μόνο των εργατικών αγώνων αλλά και της στράτευσης στην αντικαπιταλιστική Αριστερά. Είναι γελασμένος όμως ο Μάνεσης ότι με αυτό τον τρόπο θα κάμψει την αγωνιστικότητα και την απόφαση και των χαλυβουργών και ολόκληρου του κινήματος. Ο αγώνας των Χαλυβουργών είναι ηρωικός, έχει τις πλάτες όλου του εργαζόμενου λαού, θα είναι και νικηφόρος. Ό,τι και να κάνουν στο τέλος θα πάρουν πίσω τις απολύσεις:

·         Όλοι στη Χαλυβουργία αύριο Παρασκευή 22/6, στις 6πμ, δίπλα στο σωματείο και τους απεργούς

·         Άμεση ανάκληση της απόλυσης του Χ. Μανώλη και όλων των απεργών Χαλυβουργών

·         Νίκη στο ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών

·         Ενότητα, αγώνας και αλληλεγγύη – κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές – το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.






Δεν πέρασε απαρατήρητη η εργολαβική συνεισφορά του ΣΚΑΙ, που δημοσίευσαν το παρακάτω (τι κάνουν οι άνθρωποι για ένα δάνειο από την τράπεζα που είναι μέτοχος ο Μάνεσης!!!):

Ένταση σημειώνεται αυτή την ώρα στην κεντρική πύλη της Χαλυβουργίας Ελλάδας.

120 εργαζόμενοι επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές σε όσους ήθελαν να εργαστούν, κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος των εργαζομένων, Ελένη Καταβάτη
Η κ. Καταβάτη κατήγγειλε επίσης συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι απωθούν εργαζόμενους που θέλουν να εργαστούν



Από “902″

http://ergasiakodeltio.wordpress.com/2012/06/21/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2/


Πηγή:http://ergatis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου