Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία ΝΑΡ-νΚΑ Πάτρας για τις συλλήψεις και την καταστολή στην πορεία του Πολυτεχνείου

Φέτος όπως και κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Πάτρας συμμετείχαν μαζικά και έδωσαν παλμό και βροντερό παρόν στην πορεία του Πολυτεχνείου. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ο λαός κατέβηκε στους δρόμους κρατώντας ζωντανή την φλόγα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μετατρέποντας της πορείες από συλλαλητήρια μνήμης, σε μεγαλειώδη αντικυβερνητικά συλλαλητήρια ενάντια στο μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ-κεφαλαίου και στην πολιτική που ακολουθούν. Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι και η νεολαία έδειξαν την εναντίωση τους στην επίθεση που βιώνουμε, στα μέτρα λιτότητας, στην ανεργία και συνολικά στην εξαθλίωση που επιβάλουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, για να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και εις βάρος του λαού.


Το σύνθημα για «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» που σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ , αντήχησε σε όλη την Ελλάδα και έδειξε ότι ο λαός μπορεί να σπάσει τα εκβιαστικά διλλήματα της συγκυβέρνησης, για την συνέχιση της λυσσαλέας επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας και να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.


Αυτή την δυνατότητα νίκης και επιβολής του κινήματος φοβήθηκαν και φοβούνται οι δυνάμεις του κεφαλαίου και η συγκυβέρνηση, ως πολιτικός του εκφραστής και για αυτό πρόταξαν την εκτεταμένη καταστολή και προβοκάτσια σε βάρος του. Φαινόμενα καταστολής που πολλάκις έχουμε αντιμετωπίσει, στην προσπάθεια των κυβερνήσεων να εμπεδώσουν ένα εκτεταμένο κλήμα τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού, τόσο μέσα από τους μηχανισμούς του κράτους, όσο και του παρακράτους, είναι καθημερινότητα στην Ελλάδα της κρίσης. Η εκτεταμένη χρήση χημικών, η αστυνομοκρατία, η βίαιη καταστολή πλήθους και οι αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις αγωνιστών είναι μερικές από της συνήθεις πρακτικές που ακολουθεί η ΕΛΛΑΣ και ειδικότερα οι ομάδες ΜΑΤ και ΔΙΑΣ. Πρακτικές που ούτε από τις πορείες του Πολυτεχνείου μπορούσαν να λείπουν, πόσο μάλλον από την ίδια την πορεία του Πολυτεχνείου στην πόλη της Πάτρας. Μέσα σε αυτό το κλίμα καταστολής τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά την διαδήλωση, πραγματοποιήθηκαν σειρά από αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις. Φορτώνοντας με αστήριχτες κατηγορίες τέσσερις νέους και έναν ανήλικο που συμμετείχαν στην πορεία, έναν εκ των οποίων για κακουργηματικές πράξεις, βάσει ξεκάθαρα κατασκευασμένων στοιχείων. Επιπλέον δύο εκ των συλλήψεων έγιναν μία ώρα μετά το τέλος της πορείας, έξω από το σπίτι ενός εκ των δύο συλληφθέντων, ενώ στον κατηγορούμενο για κακούργημα αποδόθηκε κατοχή εκρηκτικών που ουδέποτε έφερε.

Ως ΝΑΡ για την Κομμουνιστική απελευθέρωση και νΚΑ καταγγέλλουμε την αναίτια σύλληψη των πέντε αγωνιστών, με ψευδείς μάλιστα κατηγορίες και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και απόσυρση των κατηγοριών.


Η πρακτική αυτή τρομοκράτησης του κινήματος και των αγωνιστών δεν θα περάσει! Η Κυβέρνηση,  με τις επιταγές της ΕΕ, προσπαθεί με τον πιο αυταρχικό  τρόπο να θωρακισθεί απέναντι στο μαζικό λαϊκό κίνημα . Η απάντηση θα έρθει από μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες! 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ,13.00 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου