Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση-Κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μαζική συμμετοχή των φαντάρων στην πορεία του Πολυτεχνείου

Πλησιάζει η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου, η επέτειος της εξέγερσης του πολυτεχνείου. Όλα τα διαφορετικά ρεύματα του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος θα βρεθούν στον τριήμερο εορτασμό. Εμείς που υπογράφουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή θέλουμε να φτάσει στις επετειακές εκδηλώσεις η φωνή της αγωνιζόμενης στρατευμένης νεολαίας
Δεν είμαστε αναλώσιμοι.
Ο σύγχρονος στρατός δε δίνει δεκάρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για τη σωματική και ψυχική υγεία των φαντάρων, για τα προβλήματα και τις ανάγκες μας. Κόβει τα δωρεάν εισιτήρια, μας δίνει μεταχειρισμένα ρούχα και αρβύλες, αφήνει τα στρατόπεδα να ρημάζουν χωρίς πετρέλαιο για θέρμανση, χωρίς καθαριστικά. Ο συνδυασμός αξιόμαχου και οικονομικών περικοπών φέρνει από εξάντληση και τραυματισμούς μέχρι αυτοκτονίες και θανάσιμα ατυχήματα. Ακόμη συγκλονίζουν οι διηγήσεις από το πιο πρόσφατο περιστατικό στο Βόλο. Η αναλγησία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η εμμονή στις ασκήσεις με πραγματικά πυρά και η διαρκής πολεμική ετοιμότητα κόστισαν τη ζωή σε τρείς συναδέλφους, σε τρεις νέους ανθρώπους.


Δεν είμαστε κορόιδα. Δε θα φορτωθούμε εμείς τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης. Δε θα αναπληρώσουμε εμείς το κοινωνικό κράτος που καταρρέει. Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο του στρατού βασίζεται πάνω στο δήθεν εθελοντισμό των φαντάρων. Δεν καθαρίζουμε παραλίες, δε μαζεύουμε σκουπίδια, δεν κάνουμε τους υπηρέτες στις κατασκηνώσεις των αξιωματικών. Μακριά από εμάς οποιαδήποτε σχέση με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και δωρεάν εφεδρική εργασία.
Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντά τους . δε συμμετέχουμε στο νέο σκηνικό έντασης που στήνεται στο Αιγαίο. Δε μας αγγίζουν τα εθνικιστικά και μισαλλόδοξα κηρύγματα. Δε μας εμπνέει  το νέο εθνικό όραμα για μια επιθετική γραμμή στη χάραξη των ΑΟΖ. Οι λαοί σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τους βαθύτερους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή.


Δεν καταστέλλουμε. Δεν αναγνωρίζουμε εσωτερικό εχθρό. Είμαστε στο πλευρό των σύγχρονων κολασμένων, δεν κυνηγάμε μετανάστες- πρόσφυγες. Είμαστε με τα κινήματα. Το μυαλό μας βρίσκεται στις μαθητικές καταλήψεις, στους φοιτητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους που δε μασάνε από Φορτσάκηδες, στους εκπαιδευτικούς που δίνουν μάχη για αξιοπρέπεια κόντρα στη ξευτίλα της εθελοντικής εργασίας με δέλεαρ τα μόρια. Χαιρετίζουμε το σύνθημα της εποχής . Αν σήμερα στείλουν το στρατό να μας αντιμετωπίσει, αύριο θα έρθουν της γενιάς μας τα πολυτεχνία. Μόνο που πολυτεχνία της νέας εποχής θα σφραγιστούν από το μαζικό κίνημα μέσα και έξω από το στρατό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρεθούν στις 17 του Νοέμβρη εκεί στην πρώτη γραμμή. Όσοι δεν τα καταφέρουμε θα είμαστε μαζί σας με το νου και με την ψυχή…
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου