Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Νέο φίλτρο στο photoshop, εξαφανίζει σφυροδρέπανα!

Νέο φίλτρο στο photoshop, εξαφανίζει σφυροδρέπανα!
Είναι χτυπητό γι’ αυτό αξίζει το σχολιασμό. Μια εξαιρετική φωτογραφία δημοσίευσε η σελίδα του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Türkiye Komünist Partisi) στο facebook από πρόσφατη κομματική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη. Όπως συνηθίζεται και στη γειτονική χώρα, οι διαδηλωτές κρατούσαν κομματικές σημαίες με το λάβαρο του TKP που είναι μια παραλλαγή του σφυροδρέπανου, όπου αντί για δρεπάνι υπάρχει μισό γρανάζι.

Η πολύ εκφραστική κοπέλα στους ώμους του φίλου της σφίγγει τη γροθιά της σε μια πόζα που κάνει όλους τους γραφίστες του κόσμου να αποθηκεύσουν αυτόματα τη φωτογραφία, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν αν χρειαστεί.

Έτσι σκέφτηκαν
και οι Έλληνες του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, μόνο που αποφάσισαν μια μικρή επέμβαση. Έσβησαν τα σήματα  του ΤΚΡ και έκαναν τις σημαίες εντελώς κόκκινες. Και μετά έκαναν μια μεγαλύτερη επέμβαση, τοποθετώντας μια ένθετη φωτογραφία με πανό που γράφει “anticapitalista”! Ευτυχώς που μας χωρίζει το Αιγαίο, γιατί αν η κοπέλα της φωτογραφίας έβλεπε την παραποίηση, σίγουρα θα διαμαρτυρόταν έντονα…

Κι αν επισημαίνουμε το θέμα, είναι γιατί οι αγωνιστές του ΣΕΚ γνωρίζουν καλά ως κομμάτι ενός ιστορικού ρεύματος της Αριστεράς, ότι η Σταλινική σχολή της πλαστογραφίας*  είναι κάτι που πήγε πάντα τη υπόθεση της Αριστεράς πολύ πίσω.
944594_529028607133447_1885700132_n
* Πρόκειται για το βιβλίο του Λ. Τρότσκι “Η σταλινική σχολή της πλαστογραφίας” που κυκλοφόρησε και πρόσφατα από τις εκδόσεις Ένεκεν.

Πηγή: mao.gr

4 σχόλια:

  1. πλάκα μας κάνετε έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χεχεχεχεχεχεχε.Να ξαναεκδοσουν το βιβλιο με τιτλο .Η αληθεια παντα φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαλιστα, για ολα εφταιγε η "Σταλινικη σχολη της πλαστογραφιας", θα ηθελα πολυ να ξερω οσοι κατηγορουν το Σταλιν με αυτο τον τροπο, ποσα ξερουν ποσα λενε.....ετσι απλα

    ΤΑΞΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΣΕΚ αγωνιστές....οτι νάναι α ρε Στάλιν που σας χρειάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή