Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: 24ωρη Γενική Απεργία για να γίνουμε Τουρκία...

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στις 10.30 π.μ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις .

Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφτεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης.

Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί:

  • Τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστικά την μάχη οργάνωσης της αυριανής απεργίας .
  • Τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους. 

Να γίνει ο αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ σπίθα για λαϊκό ξεσηκωμό

Ο συντονισμός πρωτοβαθμίων σωματείων καταδικάζει την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης για άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ

Η απόφαση αυτή αποτελεί την άμεση εφαρμογή του σχεδίου κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου για:


  • Τις απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων του δημοσίου με πρώτους τους 2800 εργαζόμενους της ΕΡΤ
  • Την διάλυση της δημόσιας ενημέρωσης και την παράδοση της ενημέρωσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους καναλάρχες για άμεσο έλεγχο και κερδοφορία.
Αυτό το πραξικόπημα σε βάρος των εργαζόμενων και όλου του λαού είναι το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει η κατάργηση και άλλων δημόσιων οργανισμών, όπως άλλωστε προβλέπει η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μετά την υγεία, την παιδεία και το νερό, δέχεται βάρβαρη επίθεση η δημόσια ενημέρωση με έναν τρόπο που ούτε η χούντα των συνταγματαρχών τόλμησε να κάνει . Υλοποιείται συνολικά η διάλυση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, οι μαζικές απολύσεις σε όλο το δημόσιο και η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα παντού.
Αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που οδηγούν τη ζωή μας στον όλεθρο και σπέρνουν τη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ

Με βάση τα παραπάνω ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί όλα τα συνδικάτα να συμμετέχουν μαζικά στην κατάληψη του κτηρίου της ΕΡΤ, καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσουν το παρών.


  • Το κτήριο της ΕΡΤ αποτελεί κέντρο αγώνα και θα συμβάλλουμε στην στήριξη των εργαζόμενων της ΕΡΤ,  στην περιφρούρηση του χώρου και στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.
  • Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, την Τετάρτη 12 Ιούνη στην ΕΡΤ στις 12 μμ και στις 6 μμ (προσυγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής)
  • Καλούμε σε στήριξη και συμμετοχή στις 24ωρες κυλιόμενες απεργίες που κήρυξε το συντονιστικό των σωματείων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Αλλά και σε μια τεράστια παλλαϊκή διαδήλωση στη γενική πολιτική απεργία της Πέμπτης που πρέπει η επιτυχία να προπαγανδιστεί σε όλους του χώρους και να αποτελέσει την αρχή για την άμεση συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη νίκη.  


Όλοι σήμερα στη Γενική Απεργία!

Η συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ συμμετέχει στην αυριανή γενική απεργία ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο αυριανό απεργιακό συλλαλητήριο στις 11:00 μπροστά στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  στην Αγία Παρασκευή.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον
να γίνει η ΕΡΤ το φιτίλι της αντίστασης!

Πέμπτη 13 Ιουνίου, 11:00 Ραδιομέγαρο ΕΡΤ - Αγία Παρασκευή
Συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ







 Αυτή τη φορά θα υπάρξουν οι "όροι και οι προϋποθέσεις";
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να διαφυλάξουν αποφασιστικά οι ίδιοι τον αγώνα τους. Καλούμε την υπόλοιπη αριστερά να σταθεί αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων. Για να μην ξεπουληθεί κι αυτός ο αγώνας, για να μην ξανακούσουμε ότι "δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις" για να συνεχιστεί και να νικήσει.

Όρος και προϋπόθεση για να νικήσουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση είναι η οργάνωση του αγώνα να περάσει στις συνελεύσεις και στις απεργιακές επιτροπές, μακριά και έξω από τη γραφειοκρατική λογική και πρακτική των συνδικαλιστών θαμώνων της διοίκησης και των υπουργικών γραφείων. Καμία εμπιστοσύνη στους συνδικαλιστές του συμβιβασμού και της υποταγής.

Όρος και προϋπόθεση είναι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να σταθούν στο πλευρό τους. Γιατί πλέον δεν υπάρχουν "κλαδικοί" αγώνες, κάθε αγώνας πρέπει να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, μέχρι να στείλουμε τη συγκυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο που υπηρετούν στη χωματερή της ιστορίας όπου ανήκουν.

Οι εγκαταστάσεις και η συχνότητα της ΕΡΤ να γίνουν βήμα του αγώνα και της ελπίδας όλων των εργαζομένων που συνθλίβονται στις μυλόπετρες των μνημονίων και της καπιταλιστικης κερδοφορίας. Όλοι εκεί! Θα νικήσουμε!


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) να κλείσει την ΕΡΤ και να απολύσει 2.600 εργαζόμενους.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πιλοτική για ό,τι επακολουθήσει και στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα. Η επιβολή αυτής της πολιτικής με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου φανερώνει πως η κυβέρνηση -υπάλληλος των τοκογλύφων, πλήρως απομονωμένη από την κοινωνία, αφήνει στην άκρη τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά προσχήματα και επιβάλλει την αντεργατική πολιτική της με αυταρχικά διατάγματα. Διόλου τυχαίο, η κυβερνητική απόφαση υποστηρίζεται  μόνο από τους ναζιστές της Xρυσής Aυγής.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι ο συντονισμένος αγώνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την οργάνωση της Γενικής Πολικής Απεργίας Διαρκείας, για να καταργηθούν τα Mνημόνια, οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, να διαγραφεί το χρέος και να πέσει η κυβέρνηση των τοκογλύφων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία.

Το ΕΕΚ στηρίζει τον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ και αγωνίζεται να γίνει αγώνας όλου του λαού που στενάζει κάτω από τα μνημόνια και το τοκογλυφικό χρέος. Kαλεί όλη την εργατική τάξη στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα να πάρει μέρος στην γενική απεργία της Πέμπτης 13 Iουνίου 2013.

Συγρόνως, με την εμπειρία των προηγούμενων γενικών απεργιών, γνωρίζουμε ότι μια 24ωρη γενική απεργία είναι ανεπαρκής. Η κήρυξη μιας 24ωρης άσφαιρης απεργίας από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ αποτελεί άλλο έναν κρίκο στην προδοσία των εργατικών αγώνων. Είναι χρέος όλων των εργαζομένων να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους μετατρέποντας την 24ωρη απεργία σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. καλούμε τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές συνδικαλιστές να κάνουν πέρα την κυβερνητική συνδικαλιστική γραφειοκρατία αν θέλουμε να διαμορφώσουμε όρους για νικηφόρο αγώνα.
 
  • Να ανακληθεί, τώρα, η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι
  • Καμιά απόλυση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών
  • Να φύγει η τρικομματική κυβέρνηση των τοκογλύφων
  • Να φύγουν από την χώρα οι επίτροποι της ΕΕ/ΔΝΤ
  • Να διαγραφεί το χρέος
§         Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων παραγωγικών μονάδων κάτω από εργατικό έλεγχο.
§         Ο μόνος δρόμος είναι η επαναστατική ανατροπή με στόχο την εργατική εξουσία
  Συνδικαλιστική Επιτροπή του
Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος


Η τρικομματική κυβέρνηση της φτώχειας και της ανεργίας, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας και των τοκογλύφων, ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα από την ΕΡΤ. Αποφάσισε και διέταξε το κλείσιμό της μέσα σε μισή μέρα. Χαράς ευαγγέλια για τα ιδιωτικά κανάλια!

Στόχος της είναι να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ και να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζομένους, ιδρύοντας ταυτόχρονα μια άλλη τηλεόραση με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και με μια διοίκηση αποτελούμενη από δικά της παιδιά, υποχείριό της. Η ΕΡΤ δεν ανήκει σε καμία μνημονιακή κυβέρνηση, σε καμία τρόικα. Θέλουν όμως να την οικειοποιηθούν πλήρως και να επιβάλουν σιγή ιχθύος σε οτιδήποτε ασκεί την παραμικρή κριτική στην μνημονιακή πολιτική.

Η ΕΡΤ στηρίζεται στην υποχρεωτική συνεισφορά του λαού και στη δουλειά των εργαζόμενων σε αυτή, χωρίς όμως να τους ανήκει. Διότι στον καπιταλισμό τίποτα δεν ανήκει στους εργαζόμενους και στο λαό. Ανήκουν στους καπιταλιστές και στο κράτος τους.

Η χρόνια προσπάθεια να υπονομευτεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κορυφώνεται με τη χαριστική βολή που επιχειρεί να δώσει τώρα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία θέλει τα ΜΜΕ και τη δημόσια τηλεόραση προπαγανδιστή δικό της και της μνημονιακής πολιτικής.

Η ΕΡΤ δεν αποτελεί ούτε την αρχή και σίγουρα δε θα αποτελέσει το τελευταίο "θύμα" της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα. Αν περάσουν οι χιλιάδες απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι εκπαιδευτικοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι γενικότερα και οι εργαζόμενοι στην υγεία και πρόνοια. Όλοι αυτοί μαζί με τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργούν στρατιές ανέργων και έτσι χιλιάδες εργατικές οικογένειες οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Δε πρέπει να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω! Η ΕΡΤ μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία συγκρότησης ενός ενιαίου εργατικού μετώπου που θα θέτει ως στόχο να ρίξει την τρικομματική κυβέρνηση και την ικανοποίηση των εργατικών διεκδικήσεων από μια εργατική κυβέρνηση. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη θα πρέπει να παλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση, ανταποκρινόμενες στις ανάγκες της εποχής.

Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ!

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν εργατική αναφορά, πρέπει να δώσουν τον αγώνα γιατί η επίθεση στην ΕΡΤ, είναι επίθεση ενάντια σε όλους τους εργαζομένους. Γιατί χτες ήταν οι Χαλυβουργοί και οι εκπαιδευτικοί, σήμερα είναι η ΕΡΤ. Αν δεν τους ανατρέψουμε, αύριο θα είμαστε όλοι μας!

Ο μόνος τρόπος για να ανατρέψουμε την πολιτική που οδηγεί στη εξαθλίωση, είναι να ανατρέψουμε την κυβέρνηση που την υλοποιεί, η οποία συγκροτήθηκε ακριβώς γι αυτό το λόγο.

Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, της εξαθλίωσης! Έξω η Τρόικα! Δουλειά για όλους με δικαιώματα.


κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ 

Η κυβέρνηση Σαμαρά -αντιμετωπίζοντας τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής της πολιτικής και υποχρεωμένη να υπακούσει στις εντολές, αλλά και τις επιλογές των ιμπεριαλιστών- προχωράει σε μια φασιστικού χαρακτήρα ενέργεια: να καταργήσει τη δημόσια τηλεόραση και να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτή.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, ακόμη και στα πλαίσια αυτής της αστικής δημοκρατίας. Ενέργεια που θέλει να αποτελέσει επίδειξη πυγμής. Ενέργεια που στοχεύει στον πλήρη και ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης από τα αστικά και ιμπεριαλιστικά επιτελεία. Ενέργεια που αφήνει ελεύθερο το πεδίο στον ιδιωτικό τομέα, στους καναλάρχες-εκφραστές της ιμπεριαλιστικής και κυβερνητικής προπαγάνδας και στα κομμάτια του ντόπιου κεφαλαίου που διασυνδέονται ποικιλότροπα με τα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, υποχρεωμένη από την τρόικα να υλοποιήσει το πρόγραμμα των μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα, όπως έχει δεσμευτεί, με το κλείσιμο της ΝΕΤ βάζει μπροστά ένα πογκρόμ απολύσεων κατά των εργαζόμενων σε συνέχεια των αποφάσεων που πήρε πρόσφατα για τους εκπαιδευτικούς.

Η ενέργεια της κυβέρνησης, στην πραγματικότητα, ανοίγει μία κατά μέτωπο επίθεση στο σύνολο των εργαζόμενων στο Δημόσιο, καταρρίπτοντας τις αυταπάτες που καλλιεργούσαν οι συνεργαζόμενοι εταίροι και οι εργατοπατέρες για… περιορισμένες απολύσεις επίορκων και «απλά» μεταθέσεις κάποιων υπεράριθμων.

Η κυβέρνηση Σαμαρά γνωρίζει ότι η αποτροπή από τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές της πώλησης της ΔΕΠΑ στους Ρώσους όχι μόνο κατακρημνίζει τις φανφάρες της για «φως στο τούνελ», αλλά και απαιτεί νέα, ακόμη πιο επώδυνα μέτρα για το λαό και τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό εκβιάζει και απαιτεί τη στοίχιση των κυβερνητικών κολαούζων της στη νέα επίθεση που προωθεί ενάντια στο λαό. Προκειμένου να ικανοποιήσει τις εντολές των αφεντικών της, ρισκάρει ακόμη και αυτήν την πολιτική σταθερότητα που έχει επιτύχει.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις εργαζόμενων και λαού σε πολλές πόλεις, και ιδιαίτερα στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, δείχνουν να ξεπερνούν την αυθόρμητη έκφραση αλληλεγγύης στους απολυμένους ή και την έκφραση αντίθεσης στο κλείσιμο της ΝΕΤ και μετεξελίσσονται σε εστίες αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική συνολικά.
· Οι εργαζόμενοι, έχοντας οδηγηθεί σε εξαθλίωση και φτώχεια, κατανοούν ότι έρχονται χειρότερες μέρες και διαπιστώνουν ότι απέναντί τους βρίσκεται ένα μαύρο μπλοκ αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει κάθε μέτρο φασιστικής έμπνευσης (απαγόρευση απεργιών και διαδηλώσεων, νέες κατασταλτικές μεθόδους) με κάθε κόστος, έως και σε πλήρη συνέργεια με φασιστικές ομάδες, ώστε να περάσει νέα μέτρα. Γι’ αυτό και πρέπει να αντισταθούν μαζικά, επίμονα, αποφασιστικά.

Οι χθεσινοβραδινές κινητοποιήσεις δείχνουν τη διάθεση του λαού και των εργαζομένων να στραφούν συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ. Και αυτή η διάθεση πρέπει να εκφραστεί και ως απαίτηση για άμεση πανελλαδική, πανεργατική απεργιακή απάντηση. Τόσο ενάντια στις απολύσεις στο Δημόσιο, που ξεκίνησαν, όσο και στα αντεργατικά, βάρβαρα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί ή ετοιμάζονται.

Και σε αυτήν την προσπάθεια οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Να μην χειραγωγηθούν από τις κυβερνητικές βλέψεις επίδοξων διεκδικητών ή σε σχεδιασμούς τροποποίησης εκλογικών συσχετισμών. Καμία αυταπάτη για τις δυνατότητες αυτού του σάπιου συστήματος να αυτοδιορθωθεί! Μόνο η μαζική πάλη για την ανατροπή του μπορεί να εμπνεύσει νικηφόρους αγώνες. Να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς, στους χώρους σπουδών, στις γειτονιές ώστε η νέα κινηματική απάντηση να αποκτήσει μεγαλύτερη ορμή και αποτελεσματικότητα.

· ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
· ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!
· ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΡΤ! ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!
· ΟΧΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ!



Η ΕΡΤ να γίνει η δική μας πλατεία Ταξίμ!

Όχι στο κλείσιμο - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



Όλοι στις Συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση της ΕΡΤ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, Τετάρτη, 6μμ

Αθήνα: στα κεντρικά της ΕΡΤ (Μεσογείων)
Θεσσαλονίκη: έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3, στη λεωφόρο Στρατού


Όλοι στη Γενική Απεργία Πέμπτη 13/6 στις 11πμ στις εγκαταστάσεις τις ΕΡΤ/ΕΡΑ σε όλες τις πόλεις

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

- Για να τσακίσουμε το πραξικόπημα του Σαμαρά ενάντια σε ΕΡΤ και εργαζόμενους
- Για να διώξουμε τη λαομίσητη Χούντα της Συγκυβέρνησης
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Το πραξικόπημα του Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ εν μία νυκτί έχει ξεσηκώσει απέναντί του την παλλαϊκή αγανάκτηση και οργή. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός δεν θα επιτρέψουν:
- Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, το πέταγμα αυτών και των οικογένειών τους στον καιάδα της ανεργίας, μαζί με τα υπόλοιπα εκατομμύρια άνεργους και εξαθλιωμένους.
- Τη διάλυση ενός οργανισμού με τεράστια ιστορία, υποδομές και πολλαπλές δραστηριότητες (ενημερωτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές).
- Την εκποίηση της τεράστιας περιουσίας της ΕΡΤ (π.χ. ψηφιακό αρχείο) στα αρπακτικά των ιδιωτικών καναλιών, στους αρχιερείς των σκανδάλων και της διαπλοκής.
Οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που κάλεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πυροδότησαν ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, που είναι ταυτόχρονα και κύμα αγανάκτησης και μίσους ενάντια στη συγκυβέρνηση.

Τώρα είναι η ώρα. Για όλους εμάς, τους εργαζόμενους και άνεργους, τους νέους, τους φτωχούς. Για τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που υφίσταται όχι μόνο τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και την ταπείνωση από τους επίδοξους δικτατορίσκους, που νομίζουν ότι μπορούν να κυβερνούν με διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επιστρατεύοντας και δέρνοντας όποιον απεργεί και αντιστέκεται. Που νομίζουν ότι μπορούν να μας χλευάζουν με την... «ανάπτυξη».

Τώρα είναι η ώρα. Οργανώνοντας γύρω από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ έναν ανυποχώρητο αγώνα αλληλεγγύης και ανατροπής. Ενισχύοντας τις καταλήψεις των κτηρίων της ΕΡΤ. Μετατρέποντάς τα σε κέντρα αγώνα, απ' όπου θα ξεκινούν μαζικές διαδηλώσεις. Οργανώνοντας την περιφρούρηση του αγώνα από τα ΜΑΤ, που όπως κατέβαζαν τους πομπούς, έτσι θα επιχειρήσουν με κυβερνητική εντολή να αδειάσουν και τα κτήρια της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους και τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Μπορούμε να σταματήσουμε το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις χιλιάδες απολύσεις, βάζοντας έτσι έμπρακτα φρένο στη σχεδιαζόμενη λαίλαπα απολύσεων σε όλο το Δημόσιο. Κάνοντας έτσι ένα βήμα εμπρός για τη σωτηρία των μισθών και συντάξεων, των συλλογικών συμβάσεων, των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.

Μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ σημαίνει αγώνας για την ανατροπή της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Αλλιώς δεν σταματάει αυτή η Νέα Χούντα, που θέλει να μας κυβερνάει με τρομοκρατία, διατάγματα και επιστρατεύσεις. Να οργανωθούμε και να κινητοποιηθούμε παντού, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο και ομοσπονδία, απαιτώντας: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΤΩΡΑ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, μέχρι τη νίκη, μέχρι να τους διώξουμε.

Ο.Κ.Δ.Ε.
Oργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου