Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Τράγκας: επίθεση στην ΕΣΗΕΑ από τον ευνοούμενο εκδότη του Ρουσόπουλου, μπατιρημένο εκδότη-καναλάρχη, γιουσουφάκι του Χατζηνικολάου, διαφημιστή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Τελικά, αυτές οι βλακείες για τη γερμανική κατοχή και οι λαϊκίστικες τηλεοπτικές του επιθεωρήσεις κατά της Μέρκελ, το μόνο που βολεύουν είναι την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες (ο μπατιρημένος Σάλλας έγινε λόγω Μνημονίου ιδιοκτήτης 6 τραπεζών), ο Μπόμπολας είναι παντού (εθνικές οδοί, Κερατεά, Χαλικδική), εκδότες-καναλάρχες παίρνουν δάνεια, επιβάλλουν απόλυτο έλεγχο στην ενημέρωση και εργασιακές σχέσεις γαλέρας, οι εφοπλιστές αύξησαν τις φοροαπαλλαγές, οι εξαγωγές φτάνουν σε ύψος ρεκόρ, οι βιομήχανοι του τουρισμού τρίβουν τα χέρια τους με τα 17 εκατ. τουρίστες ενώ μισθοί-εργασιακά δικαιώματα καταρακώνονται κλπ.κλπ.κλπ.

Διαβάστε το μήνυμα του Γ. Τράγκα, παραλήρημα ενός μεγαλοδημοσιογράφου στυγνού εργοδότη που εκμεταλλεύτηκε και άφησε απλήρωτους τους συναδέλφους του εργαζόμενους δημοσιογράφους.

Να θυμίσουμε ότι ο Κεδίκογλου υπήρξε υπάλληλος του, ενώ ο Ρουσόπουλος του έδινε τον μεγαλύτερο όγκο κρατικής διαφήμισης ενώ η εφημερίδα του ΧΩΡΑ, ήταν τελευταία σε πωλήσεις.

Αυτό όμως δεν λέγεται διαφθορά;

Αυτό δεν είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της κρατικής εύνοιας και της άμεσης
χρηματοδότησης για την προβολή του κυβερνητικού έργου;

Τώρα ο Τράγκας βωμολοχεί κατά της ΕΣΗΕΑ υπερασπιζόμενος τα κέρδη των συναδέλφων του εκδοτών και καναλαρχών.
Φοβάτει λέει ο Τράγκας να μην χαθούν θέσεις εργασίας-τότε γιατί δε λέει κουβέντα για τα αντεργατικά όργια του αφεντικού του, του εφοπλιστή Αλαφούζου;

Ουσιαστικά ο Τράγκας εξυπηρετεί και δουλεύει για την κυβέρνηση Σαμαρά, στρέφεται κατά της ΕΣΗΕΑ αφού έχουν τρελαθεί από την απεργία των δημοσιογράφων που τους στερεί τη δυνατότητα να χειραγωγήσουν την κοινωνία και με όρους κοινωνικού αυτοματισμού να την στρέψουν ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Έτσι όμως λειτουργεί η Μαφία της ιδωτικής πρωτοβουλίας, οι ιδιώτες ιδιοκτήτες των μέσων πληροφόρησης.

Αφήνουμε τον Τράγκα να απολαύσει την ξινίλα που του προκαλεί το γκάλοπ όπου το 65% των πολιτών δηλώνουν την άρνηση τους στα κυβερνητικά σχέδια για την ΕΡΤ.

Θέλαμε να ήμαστε από μια πλευρά όταν ο Τράγκας, ο Χατζηνικολάου, ο Πρετεντέρης και τα άλλα παιδιά του συστήματος βλέπουν τα πλάνα από τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Τους απαντάμε: δε θα γίνουμε σαν τα μούτρα σας.

Τα σχέδια σας δε θα περάσουν. Αυτός ο κόσμος μας ανήκει. Εμείς τον δημιουργούμε με την φαντασία, τον κόπο και ιδρώτα μας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Διαβάστε καφρίλα ενώ καλό θα ήταν να επαναφέρετε στη μνήμη σας την εικόνα με τα ΜΑΤ να φυλάνε τα πιεστήρια όπου έβγαιναν τα απεργοσπαστικά φύλλα από το ΒΗΜΑ-ΕΘΝΟΣ-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-REAL NEWS-EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κλπ.


«Hello Brothers και παλαιοί «συνάδελφοι». Εν καιρώ μνημονιακής κατοχής και με γερμανική ύπατη αρμοστεία στην Αθήνα, ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΟΣ –ΠΡΑΓΜΑΤΙ- Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που έχει τέτοια συνδικαλιστική ηγεσία. Μία ηγεσία με πολύ μικρή δημοσιογραφική προϊστορία, με έλλειψη πείρας από δημοσιογραφικές επιχειρήσεις και συνθήκες διαφημιστικής αγοράς, με εμφανέστατο κόμπλεξ και μίσος απέναντι σε επώνυμους συναδέλφους που έκαναν στο παρελθόν, ή έχουν τώρα, εφημερίδες, περιοδικά ή ΜΜΕ, με άφθονη ζήλια απέναντι στους επιτυχημένους του κλάδου (προφανώς γιατί ποτέ στην ζωή τους δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι δικό τους ή κάτι πολύ δυνατό στην καριέρα τους) και με απόλυτη σύνδεση με ένα κομματικό χώρο.

Είναι πολύ άτυχος- πράγματι- ο δημοσιογραφικός κόσμος γιατί η σημερινή ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, βλέπει τα πράγματα μόνο με κομματικά μάτια και το μόνο που την απασχολεί είναι η προσέλκυση ψήφων και η πολιτική φθορά της τριμερούς κυβέρνησης, με ταυτόχρονη άνοδο του Σύριζα, ανεξάρτητα αν αυτό θα προκαλέσει την απώλεια και άλλων χιλιάδων θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ. Η πολιτική σκέψη του και οι ενέργειες αυτής της ηγεσίας, αγγίζουν την απόλυτη έννοια της υποταγής του «κομματόσκυλου», αφού δεν αντιλαμβάνεται ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πλήρως καθοδηγούμενες από τις δυνάμεις κατοχής που εδρεύουν στην Αθήνα.
Αν θυμάμαι καλά, αυτή- η σημερινή ηγεσία της ΕΣΗΕΑ- που εκμεταλλεύεται την αγωνία για την δουλειά ή την ανεργία χιλιάδων δημοσιογράφων, δεν έχει τολμήσει να βγάλει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ανακοίνωση εναντίον της γερμανικής κατοχής, εναντίον των τροϊκανών και ποτέ δεν στήριξε ( με απίθανο και εμφανέστατο κόμπλεξ) κανέναν αντιμνημονιακό συνάδελφο που κυνηγήθηκε ή λοιδορήθηκε, ή επικρίθηκε από τα παπαγαλάκια του μνημονίου.

Ο «πολιτικός ιός» της σημερινής ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ, διακατέχεται από την άποψη ότι καταστρέφοντας ή δυσφημώντας ή εμποδίζοντας τις ελάχιστες εναπομείνασες εκδοτικές επιχειρήσεις, θα προσφέρει υπηρεσίες στον δημοσιογραφικό κόσμο! Η μόνη υπηρεσία που προσφέρει είναι η ικανοποίηση του φθόνου του απέναντι στους τελευταίους δημοσιογράφους- εκδότες, χωρίς φυσικά να αντιλαμβάνεται ότι στο τέλος του φθινοπώρου θα καταλήξει να είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Ανέργων Συντακτών! Άλλωστε και ο ίδιος, αφού το ιστορικό «μαγαζί» που δούλευε, πάει να κλείσει οριστικά, θεωρείται άνεργος.

Πέραν αυτού, δείχνει να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει εν καιρώ συνεχούς απομείωσης της διαφημιστικής δαπάνης, να παραμένουν σιωπηρά τα ΜΜΕ όλης της χώρας! Όλες οι απεργίες και οι στάσεις που προηγήθηκαν την τελευταία δεκαετία, στατιστικά οδήγησαν στο κλείσιμο μεγάλου αριθμού εκδοτικών επιχειρήσεων και στην αποκλειστική ενδυνάμωση, γνωστών προυχόντων και βαρόνων, οι οποίοι τώρα τρεμοσβήνουν….

Όσον αφορά για τις «επιτυχημένες εκδοτικές δραστηριότητες μου», όπως ειρωνικά θέλει να τις χαρακτηρίσει ο «συνδικαλιστικός ιός», που κακή τη τύχη έχει ως ηγεσία σήμερα ο δημοσιογραφικός κόσμος, θέλω να απαντήσω ότι είμαι ικανοποιημένος και με ήρεμη τη συνείδηση μου, που στην 48χρονη καριέρα μου, προσέφερα εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε συναδέλφους (πάνω από 600) και ακόμη προσφέρω ψωμί, σε αρκετούς. Μολονότι κατά διαστήματα, κάποιοι «ιοί της δημοσιογραφίας» ήθελαν οπωσδήποτε να μην υπάρχω ούτε ως επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ ούτε καν ως δημοσιογράφος.

Εγώ λοιπόν κύριε «πρόεδρε», αποζημίωσα τους πάντες. Εσείς –γιατί δεν ξέρω- πήρατε την αποζημίωση σας από την μεγάλη εφημερίδα που δουλεύατε? Εσείς εξασφαλίσατε ως συνδικαλιστής τις αποζημιώσεις των συναδέλφων σας? Πόσοι συντάκτες σήμερα, περιμένουν τις αποζημιώσεις τους από τα μαγαζιά που έκλεισαν και με την ευγενική φροντίδα της στάσης της ΕΣΗΕΑ? Πόσοι συνάδελφοι έχουν μείνει απλήρωτοι στην «Απογευματινή», στην «Ελευθεροτυπία» και αλλού και πόσοι άλλοι έχασαν τις δουλειές τους επί των δικών σας συνδικαλιστικών ημερών?

Αυτά τα αναφέρω, γιατί πιστεύω ότι έρχονται ακόμη πιο μαύρες ημέρες για το δημοσιογραφικό κόσμο και ο οποίος δεν πρόκειται να σωθεί, επειδή έχει πρόεδρο κάποιον που φθονεί τους επιχειρηματίες, τους επιτυχημένους, τους επώνυμους συναδέλφους του, κάποιον που πιστεύει στην κομματική δημοσιογραφία…»

ΠΗΓΗ: «enikos.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου