Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ», ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!


ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ  7 ΜΗΝΩΝ!

ΜΕ «ΜΠΛΟΚΑ» ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ

Με νέες κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλιο, ακόμη και με κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, προειδοποιούν τα ναυτεργατικά σωματεία, που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

Το απόγευμα, με εντολή Σαμαρά - Μουσουρούλη, μετέβη στο λιμάνι του Πειραιά εισαγγελέας, ο οποίος προειδοποίησε τρομοκρατικά εκπροσώπους των σωματείων ότι είναι επιστρατευμένοι και ότι θα πρέπει να σταματήσουν τη συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία.

«Η πολιτική επιστράτευση δεν έχει καμία σχέση με τις οφειλές δεδουλευμένων. Αν θέλετε μπορείτε να μας συλλάβετε» απάντησαν τα στελέχη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Νωρίτερα, ένταση επικράτησε έξω από το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» και στο πλοίο «Αγιος Γεώργιος», αφού εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων και ναυτεργάτες εμπόδιζαν την αναχώρησή τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Το απόγευμα υπήρξε καθυστέρηση στην επιβίβαση επιβατών και οχημάτων στο πλοίο «Μυτιλήνη» της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία δεν επέτρεπαν την επιβίβαση. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπου της πλοιοκτήτριας εταιρείας και εκπροσώπων των σωματείων της ΠΝΟ τελικά συμφωνήθηκε η καταβολή των οφειλών να γίνει έως τις 20 Ιουνίου.

Το πρωί, ναυτεργάτες μπλόκαραν την αναχώρηση ενός υδροπτέρυγου από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Αίγινα, ενώ λίγο πριν από τις 10 αναχώρησαν με καθυστέρηση για τα νησιά του Αργοσαρωνικού δύο υδροπτέρυγα.

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου