Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πρόσφυγες Λαυρίου: Απαντούν στο φασισμό με αλληλεγγύη! (βίντεο)

Της Ελευθερίας Ψυχογιού

Τους απεργούς του σουπερ μάρκετ extra στο Λαύριο, επισκέφθηκαν σήμερα εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, Κούρδοι πρόσφυγες διαμένοντες στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου. 

Γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα τι σημαίνει να χάνεις το φαγητό, την δουλειά σου, το σπίτι, την χώρα σου, τα πάντα! Γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι φτωχός. Ζουν στην ίδια πόλη και συμμετέχουν σε κάθε διαμαρτυρία, διότι η φτώχεια, η καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών, μας αφορά όλους. Γνωρίζουν την δύναμη της αλληλεγγύης.

Την ζουν όταν η Ελένη (άνεργη κάτοικος Λαυρίου ) είναι εκεί όταν την χρειάζονται. Την ζουν όταν η κόρη μου ζωγραφίζει με τα παιδιά τους. Την ζουν όταν μας αποκαλούν «kardeşler» και μας σφίγγουν το χέρι.

Μίλησαν με τους απεργούς και τους προσέφεραν συμβολικά ένα μπουκέτο λουλούδια, δηλώνοντας μ' αυτό ότι ο αγώνας για μία άλλη κοινωνία δεν είναι για ένα πιάτο φαγητό. Είναι για να μην θεωρούνται τα λουλούδια πολυτέλεια και το λένε αυτό άνθρωποι που είναι χωρίς φαγητό, χωρίς χαρτιά, χωρίς πατρίδα, χωρίς ασφάλεια ... χωρίς!

Τον τελευταίο καιρό στο Κέντρο Υποδοχής Λαυρίου, χώρια όλα τ' άλλα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σίτισης. Το μόνο που έχουν, είναι την πεποίθηση και την συνείδηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε το σύστημα!

Απειλούμενοι από την αναλγησία της κυβέρνησης και τον τσαμπουκά των μυστικών υπηρεσιών - μετά την απαγωγή του Τούρκου συντρόφου Μπουλούτ Γιαϊλά - στέλνουν ένα μήνυμα : « Εσύ δεν ξέρεις τι είναι να σου φοράνε μια κουκούλα στο κεφάλι... Ο φασισμός όμως είναι επικίνδυνος για όλους»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου