Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

"Παράτα τα, εσύ θα είσαι που θα σώσεις τη χώρα; Ναι, και αν δεν την σώσουμε εμείς, θα πεθάνουμε όσο το προσπαθούμε"


Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα που έγραψε στο Facebook ο 22χρονος Αμπντουλάχ Κομέρτ, ο δεύτερος νεκρός των βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία στην Τουρκία. 

Δέχτηκε σφαίρα κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων. 

Ήταν παθιασμένος με την «επανάσταση» της Τουρκίας. Με αυτό που όλο και περισσότερο αποκαλούν «Τουρκική Άνοιξη». 

Έγραψε στο Facebook λίγες ώρες πριν αφήνει την τελευταία του πνοή: «Κοιμήθηκα μόλις 5 ώρες μέσα σε 3 ημέρες. Με ψέκασαν με δακρυγόνα αμέτρητες φορές, ρίσκαρα τον θάνατο μου 3 φορές. Και ξέρετε τι λέει ο κόσμος; Παράτα τα, εσύ θα είσαι που θα σώσεις τη χώρα; Ναι, και αν δεν την σώσουμε εμείς, θα πεθάνουμε όσο το προσπαθούμε. Είμαι τόσο κουρασμένος που έχω πιει 7 ενεργειακά ποτά και 9 παυσίπονα σε 3 μέρες, η φωνή μου έχει κλείσει αλλά θα είμαι ξανά στην πλατεία σήμερα στις 6. Απλά για την επανάσταση». 


"Τραυματίστηκε σοβαρά (...) από τα πυρά ατόμου που δεν έχει αναγνωριστεί", μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο ανακοίνωση της τοπικής διοίκησης της επαρχίας Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Ήταν μέλος της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 22χρονου και ενώ έγινε γνωστό πως ένα παιδί έχασε το μάτι του γιατί δέχτηκε σφαίρα καουτσούκ κατά τις διαδηλώσεις της πλατείας Ταξίμ, ο Τούρκος αντιπρόεδρος ήρθε να ζητήσει συγγνώμη από τους διαδηλωτές. Μια συγγνώμη που αφενός άργησε και αφετέρου αφήνει έκθετο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που φαίνεται να χάνει τη στήριξη και του πολιτικού κόσμου.
Χθες, τον Τούρκο πρωθυπουργό που επιμένει να αποκαλεί τρομοκράτες τους διαδηλωτές "άδειασε" δημόσια ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ. 

Πηγή: onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου