Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Photoshop και ΣΥΡΙΖΑ(2)


"Μανούλες" στο photoshop οι Συριζαίοι...

Το αυθεντικό χαρακτικό του Τάσσου Αλεβίζου, που απεικονίζει διαδηλωτές 
με υψωμένες ελληνικές και κόκκινες σημαίες με σφυροδρέπανο

Αλλοίωσαν και τον Τάσσο. Όταν η πραγματικότητα δε συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Κι αυτό ισχύει για όλα. Πρόσφατα, γράφαμε για την αλλοίωση φωτογραφιών από πρωτοβουλίες του ΚΚΕ με διεθνή απήχηση. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε χώρες του εξωτερικού, αυτές προπαγανδίστηκαν με αφίσες όπου δέσποζαν φωτογραφίες του πανό που είχε αναρτήσει το ΚΚΕ στην Ακρόπολη, έλειπε όμως η υπογραφή «ΚΚΕ» και το σφυροδρέπανο. Σωστή καπηλεία, δηλαδή.

Το παραποιημένο χαρακτικό που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα
του Π. Λαφαζάνη, χωρίς τα σφυροδρέπανα

Αυτή τη φορά θύμα του ΣΥΡΙΖΑίικου «φώτοσοπ» έπεσε γνωστό χαρακτικό του Τάσσου Αλεβίζου, που απεικονίζει διαδηλωτές με υψωμένες ελληνικές και κόκκινες σημαίες με σφυροδρέπανο. Στην ιστοσελίδα του Π. Λαφαζάνη, αναρτήθηκε η εικόνα, μόνο που απ' τις σημαίες που κρατούν οι διαδηλωτές έχουν εξαφανιστεί τα σφυροδρέπανα (βλέπε σε αντιπαραβολή την πρωτότυπη και τη δημοσιευμένη εικόνα)! Τους το 'παμε κι άλλη φορά, δεν είναι ό,τι καλύτερο να σουλατσάρουν με κλεμμένες ταυτότητες και διαβατήρια. Πόσο μάλλον όταν αυτά φωνάζουν από μακριά ότι είναι κλοπιμαία.


8 σχόλια:

  1. σοβαρή καταγγελία !! μόνο θέλω να ξέρω αν όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που ζωγράφισαν ύμνησαν κλπ. το σφυροδρέπνο, έχουν τώρα κάποια σχέση με το ΚΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχέση έχει πάλι αυτό; Μάλλον έχεις καβαντζώσει υπουργείο, έτσι δεν είναι φιλαράκο; Πόσο γελοίοι και πόσο βλάκες είστε ρε Συριζαίοι! Ειδικά αυτός που έκανε το photoshop....I.Q ραδικιού!


      Όταν τελειώνουν τα πολιτικά επιχειρήματα αρχίζουν οι photoshopιές!!

      Διαγραφή
  2. Αυτό που δημοσίευσε η ιστοσελίδα του 902 απλά... δεν υπάρχει (χωρίς εισαγωγικά)!!! Είναι ένα τεράστιο ψέμα που, εάν κάποιος έκανε τον κόπο να το ψάξει λίγο, θα το διαπίστωνε ιδίοις όμμασι!!! Όμως ο συντάκτης του παραπάνω εμέσματος, όχι μόνο λέει συνειδητά ψέματα, αλλά απαξιοί να αναφέρει έστω το όνομα της ιστοσελίδας του Παν. Λαφαζάνη (Iskra.gr λέγεται, παλικάρια!!!). Βρήκαν τα ΚΚΕδια ποιον να κατηγορήσουν: τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Λαφαζάνη, στου οποίου την ιστοσελίδα θα βρει κανείς "φόρα παρτίδα" στην αρχική σελίδα το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του ΚΚΕ, όπως και την Πολιτική Απόφαση του 19ου Συνεδρίου του, αλλά και συνδέσμους με τις ιστοσελίδες του Ριζοσπάστη και του 902!!! Και που θα βρει κανείς συχνά πυκνά αναδημοσιεύσεις άρθρων από το Ριζοσπάστη (υπάρχει στην αρχική σελίδα το τελευταίο του Μπογιόπουλου, επί παραδείγματι). Για τόόόση "κομμουνιστοφοβία" μιλάμε!!! Όταν όμως υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων, αρχίζει η "μαύρη προπαγάνδα". Και κάπως έτσι, το άλλοτε "τιμημένο" και "ισχυρό" έχει γίνει σκιά του εαυτού του, ελέω μιας ηγεσίας που το παρασέρνει στο γκρεμό. παίρνοντας στο λαιμό της και δεκάδες χιλιάδες αγνούς αγωνιστές, μέλη και φίλους του κόμματος... Καληνύχτα (τους) και να (τους) προσέχετε!!!
    Βασίλης Μακρίδης (γιατί απεχθάνομαι την ανωνυμία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αυτό που δημοσίευσε η ιστοσελίδα του 902 απλά... δεν υπάρχει (χωρίς εισαγωγικά)!!! Είναι ένα τεράστιο ψέμα που, εάν κάποιος έκανε τον κόπο να το ψάξει λίγο, θα το διαπίστωνε ιδίοις όμμασι!!! " - Αυτό που βλέπει ο καθένας με τα ίδια του τα μάτια συγκρίνοντας τα 2 σκίτσα, δεν αρκεί για να βγάλει συμπέρασμα; Ιδιαίτερα όταν δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει...Σε σχέση λοιπόν με το συγκεκριμένο, δεν διακρίνουμε καμία "μαύρη προπαγάνδα".

      "Καληνύχτα (τους) και να (τους) προσέχετε!!!" - Από ό,τι φαίνεται, αναφέρεσαι και σε εμάς με αυτή τη διατύπωση. Κάποιες διευκρινίσεις (που θεωρούμε πως είναι περιττές για τους τακτικούς επισκέπτες του ιστολογίου):

      Θα ετίθετο ζήτημα "προσοχής", αν υπήρχε έστω η υπόνοια ότι τείνουμε προς τη δορυφοριοποίηση γύρω από την καθεστωτική/υποταγμένη αριστερά, σε όποια παραλλαγή κι αν εμφανίζεται αυτή. Κάτι τέτοιο όμως, θέλουμε να πιστεύουμε πως έχει καταστεί σαφές ότι δεν συμβαίνει (μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει...βόλτα στο blog για να το διαπιστώσει).

      Είναι δικαίωμα του καθενός να είναι με το "σφυροδρέπανο" και κατά συνέπεια με ό,τι αυτό συμβολίζει (εδώ χωράει μεγάλη συζήτηση), όπως είναι και δικαίωμά του να μην είναι. Αυτό όπως καταλαβαίνει ο καθένας, έχει μεγάλη διαφορά από την παραχάραξη...

      Για την ανωνυμία τέλος, μπορείς να δεις την άποψή μας σε παλαιότερο σημείωμά μας....http://kokkinostupos.blogspot.gr/2011/04/blogs.html


      Να είσαι καλά



      Διαγραφή
  3. Δεν βαριέστε ρε ΚΚΕδες να σας αντιμετωπίζουμε σαν ξένους? Μια βόλτα στο blοg σου και εύκολα βλέπω ότι πιο πολύ σιχαινεσαι τον Συριζα παρά τους φασίστες.Είστε πουθενάδες και στο δρόμο και παντού.Συνέχισε την προπαγάνδα σε άλλα κόμματα να νιώσεις χρήσιμος στο κόμμα.
    Λεωνίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούνα λίγο το κεφάλι σου που έκανες βόλτα στο blog και έβγαλες και συμπέρασμα!

      Θύμισέ μας πότε ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στο δρόμο;;;
      Για να μην πολυζορίζεσαι, μετά τις εκλογές του Ιούνη, ΚΑΜΙΑ!

      Και πριν τις εκλογές, στην πλ. Συντάγματος με τους αγανακτισμένους...Γκε γκε;

      Διαγραφή
    2. δεν ηξερα οτι και ο ΣΥΡΙΖΑ εφτιαξε ΄΄ομαδα αληθειας'',τωρα ειναι ετοιμος να κυβερνησει...

      Διαγραφή
  4. θλιβερό το λεγόμενο κκε στην λασπολογία και την συκοφάντηση.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο που λέει ότι οι φασίστες δεν αποτελούν πρόβλημα για την νομενκλατούρα του περισσού.
    Δεν ανήκω ούτε στον Συριζα ούτε αλλού,αλλά αυτή η μονομερής επίθεση που έχει εξαπολύσει η φράξια Παπαρήγα και σία,αγγίζει τα όρια της γελοιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή