Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ: Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης - Αλληλεγγύης στην Πάτρα







ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

18:30 ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ:

"Zanon - Εργοστάσιο χωρίς αφεντικό"
[παραγωγή ΑK Kraak (Γερμανία 2003)]

20:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ:
passa tempo
και jam session

στο "Το Μεγάλο Μας Τσίρκο", Κύριλλου Αρχ/που 14, όπισθεν Veso Mare, Πάτρα







Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πάτρας στους εργαζομένους του εργοστασίου της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη οργανώνει στο «Μεγάλο μας Τσίρκο» συναυλία οικονομικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης στο σωματείο των εργατών της Βιομηχανικής μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.) με σκοπό την υλική στήριξή τους, ώστε με αξιοπρέπεια να συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα που ξεκίνησαν εδώ και 19 ολόκληρους μήνες. Συγχρόνως θα είναι μια εκδήλωση απεύθυνσης και ενημέρωσης σχετικά με τα δεδομένα και την εξέλιξη του αγώνα τους μέχρι σήμερα.

Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη μας ξεκίνησε δυο μήνες πριν, όταν σε εκδήλωση που οργανώσαμε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, δόθηκε χώρος και φωνή στους εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. για να εκφράσουν τις διεκδικήσεις, τις δυσκολίες, τα βήματα του αγώνα και τους στόχους τους σε ανοιχτό διάλογο με όσους παραβρέθηκαν εκεί. Στη συνάντηση εκείνη συγκροτηθήκαμε ως Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ.. Είμαστε εργάτες, άνεργοι και φοιτητές που από τότε πραγματοποιήσαμε δράσεις ενημέρωσης σε χώρους δουλειάς και υπηρεσίες, με κείμενα, αφισοκολλήσεις, μικροφωνικές, συζητήσεις και συνάντηση με το Καραβάνι Αλληλεγγύης στην Αθήνα.

Είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. με την πεποίθηση ότι η απόφασή τους να προχωρήσουν σε κατάληψη και αυτοδιαχείριση του εργοστασίου που εγκατέλειψαν τα αφεντικά από το Μάιο του 2011, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις και εμπνεόμενοι από το συνεργατικό παράδειγμα, είναι ένας δρόμος αντίστασης και δημιουργίας ενάντια στην υποταγή και την εξαθλίωση που επιβάλλονται στις ζωές μας. Είναι μια διέξοδος αξιοπρέπειας και αντίστασης, σε έναν κόσμο όπου τα αφεντικά δεν διστάζουν να θρυμματίσουν και να καταστρέψουν την κοινωνία των από κάτω και τη φύση, για να βγουν όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από την κρίση τους.

Ιδιαίτερα τώρα, που οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. βρίσκονται μπροστά στο κρίσιμο βήμα να ανοίξουν και να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο στη βάση της αυτοδιαχείρισης, πιστεύουμε ότι οφείλουμε να αγκαλιάσουμε και να ενισχύσουμε τον αγώνα τους με όλες μας τις δυνάμεις, αφού το παράδειγμά τους θέλουμε να γίνει ένα σπέρμα της προοπτικής ότι μπορούμε όλοι χωρίς αφεντικά, χτίζοντας έναν κόσμο ενάντια στην εκμετάλλευση, τον ανταγωνισμό και την ανισότητα.

Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες και κάθε έναν που συμμερίζεται την προοπτική αυτή να συμμετάσχουν στην Πρωτοβουλία αλληλεγγύης και να στηρίξουν τον αγώνα της στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ.


Συνέλευση Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ Πάτρας.

1 σχόλιο: