Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Πες το, ντε!


Το ζήτημα της αφερεγγυότητας των νοικοκυριών θα επανεξεταστεί ώστε να προστατεύει την "κουλτούρα των πληρωμών" ενώ θα ανακουφίζει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Το υπάρχον πλαίσιο αντιμετώπισης των οικογενειακών χρεών (το οποίο χαρακτηρίζεται από μια κατά περίπτωση εξέταση από τις τράπεζες, έναν ατελέσφορο νόμο και δυο αναστολές δημοπρασιών ενυπόθηκων στοιχείων) είναι ανεπαρκές. Δεν βοηθά τους αδύναμους οφειλέτες, που έχουν ανάγκη από προσωρινή ανεκτικότητα, ενώ επιβάλλει πολύ υψηλά κόστη στις τράπεζες. Για να τακτοποιήσουν αυτές τις ανεπάρκειες, οι αρχές: (α) θα ψηφίσουν νόμο, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, που θα καθιερώνει ένα νέο "πρόγραμμα διευκόλυνσης" για τις χαμηλού εισοδήματος οικογένειες που έχουν υποστεί εισοδηματικές απώλειες και είναι προσωρινά ανίκανες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, (β) θα ξεκαθαρίσει τα κριτήρια που θα ισχύσουν μέχρι τέλος Ιουνίου για την προσφυγή στις διατάξεις του υπάρχοντος πλαισίου που ορίζει ο Ν. 3869/2010 (...) Οι τρέχουσες γενικές αναστολές (ενν.: πλειστηριασμών) θα διακοπούν μόλις το νέο πλαίσιο καταστεί πλήρως λειτουργικό (όχι αργότερα από το τέλος Αυγούστου 2013).

 
[Απόσπασμα από την 201 σελίδων έκθεση του ΔΝΤ Νο 13/153 για την Ελλάδα, σελ. 17]

Πες το, ντε!
Πες το ότι είναι εντολή τού ΔουΝουΤου! Κι αναρωτιόμουν κι εγώ χτες, τι μύγα τσίμπησε τον Σκορδά κι άρχισε ν' ανακατώνει τους πλειστηριασμούς με την αξία τής περιουσίας των ελλήνων πολιτών. Εμ, έτσι εξηγείται πώς λούφαξαν τα μεγάλα κεφάλια και βγάλανε τον χαζό τον Σκορδά στα κεραμίδια να σκούξει.

Μόνο που το ΔουΝουΤου δεν αναμασάει τις παπαριές τού Σκορδά και του Πορδοσάλτε, πως τάχα θα υποτιμηθεί η ακίνητη περιουσία των ελλήνων κλπ. Οι άνθρωποι δεν έχουν λόγο να μην είναι χύμα: "Το υπάρχον πλαίσιο...επιβάλλει πολύ υψηλά κόστη στις τράπεζες". Απλά πράγματα.

-----------------------------------------------------

Πετυχαίνουμε τους στόχους μας μήνα με το μήνα, μειώνουμε το έλλειμμα με ταχείς ρυθμούς, κάνουμε δομικές μεταρρυθμίσεις και μετατρέπουμε την Ελλάδα σε χώρα φιλική για επενδύσεις. Περιμένουμε αύξηση του τουρισμού, κάνουμε δομικές αλλαγές, περιμένουμε επενδύσεις, απελευθερώνουμε τις αγορές (...) πρόθεσή μας είναι να ξεπεράσουμε τους στόχους του προγράμματος.

[Απόσπασμα από δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο Ελσίνκι]


Πες το, ντε! Πες το, να ηρεμήσουμε κι εμείς! Άντε μπράβο, μπας και καταλάβει επί τέλους κι ο τελευταίος μπουμπουνοκέφαλος το πόσο κόβεσαι να κάνεις την χώρα μας "φιλική για επενδύσεις" (σ.σ.: εγώ που δεν ξέρω καλά ελληνικά, θα έλεγα "φιλική σε επενδύσεις", αλλά δεν πειράζει) αλλά και πόσο θες να αποδείξεις στα μεγάλα αφεντικά σου ότι καλά κάνανε και σ' εμπιστεύτηκαν.
Τώρα, αν έχεις καταντήσει τούτη την χώρα φιλική στους επενδυτές αλλά εχθρική στους κατοίκους της, δεν τρέχει κάστανο. Τόσοι και τόσοι έχουν γράψει τούτον τον δόλιο τον λαό στα παπάρια τους... άντε, γράψε μας κι εσύ μαζί. Άλλωστε, ξέρουμε πόσο τσιριμπίμ-τσιριμπόμ μαγκάκι είσαι.

-----------------------------------------------------

Το δίκαιο θα αποδοθεί αλλά μέσα στο πλαίσιο του νόμου. Αυτός ο παραλογισμός θα λάβει τέλος.

[Δήλωση του Σίμου του Ανήσυχου για τις διαμαρτυρίες των απλήρωτων ναυτεργατών]

Πες το, ντε! Πες το, να μαθαίνουνε κι οι άσχετοι! Αν δεν το πήρατε χαμπάρι, από προχτές έχουν βγει στον δρόμο οι ναυτεργάτες τής Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ), οι οποίοι είχαν να δουν φράγκο κάτι μήνες. Τελικά, χτες η εταιρεία πλήρωσε τους ναυτεργάτες τού Aqua Spirit και του Aqua Maria, οι οποίοι ήσαν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο. Δεν πλήρωσε, όμως, τους συναδέλφους τους του Μυτιλήνη, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο και συνέχισαν τις διαμαρτυρίες, με αποτέλεσμα να κατεβεί ο εισαγγελέας στο λιμάνι με εντολή πρωθυπουργού (!) 
Και καλά, ο πρωθύ είπαμε πως είναι τσιριμπίμ-τσιριμπόμ και μπορεί να κάνει ό,τι του καπνίσει και να γράφει την δημοκρατία του εκεί που την έχουμε γραμμένη κι εμείς (τέτοια που είναι...). Όμως, εκείνος ο παπάρας ο Σίμος ο Ανήσυχος, τί μαλακία βγήκε και μας είπε; Δηλαδή, ρε συ Σίμο, πολυσπουδαγμένε κουραδόμαγκα, τί ακριβώς νομικό πλαίσιο υπάρχει για όσους έχουν τους εργαζόμενους ένα εξάμηνο απλήρωτους; Κι αυτό το γαμημένο το πλαίσιο, τέλος πάντων, πότε στον διάολο σκέφτεται να λειτουργήσει για να αποδώσει το δίκαιο; Και, τέλος, ποιό πράγμα ακριβώς συνιστά "παραλογισμό"; Η διαμαρτυρία όσων δουλεύουν δίχως να πληρώνονται; Μα, βρε τρομάρα σου, παραλογισμός θα ήταν αν δεν διαμαρτύρονταν! Ηλίθιε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου