Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΓΗ: Από εφημερίδα της Αριστεράς...σε αστική φυλλάδα


Εν αρχή ην η χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ με το βλέμμα στραμμένο στην αστική διαχείριση. Στη συνέχεια και με την συμβολή της δημοσκοπικής έκρηξης, ήρθαν τα πρώτα δημοσιεύματα δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται με τη διακυβέρνηση του τόπου από την Αριστερά, για να φτάσουμε (όντας αξιωματική αντιπολίτευση πια ο ΣΥΡΙΖΑ) στην Αναδιάταξη του συνδικαλιστικού κινήματος του προερχόμενου από την ΠΑΣΚΕ, Ανδρέα Κολλά, καταλήγοντας στα ΚΑΛΑ μνημόνια της Κυριακής  και στους χθεσινούς όρκους για μια...νέα επιχειρηματικότητα.

"Δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι" λέει μια παροιμία. Στην προκειμένη περίπτωση, ισχύει το "Διάβασέ μου την εφημερίδα σου, να σου πω ποιος είσαι!"

kokkinostupos



Ακολουθεί το δημοσίευμα-μνημείο της Αυγής:


Νέα ελληνική επιχειρηματικότητα για νέα εθνική αυτοπεποίθηση 






Επιχειρηματικό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία της Μαριάννας Λάτση στη χθεσινή εκδήλωση στο “Παλλάς Αθηνά” (έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση), όπου υπογράμμισε και την ανάγκη συμβολής της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης.

Στην εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε ο τελευταίος τόμος της σειράς ο «Κύκλος των Μουσείων» που χρηματοδοτούν και επιμελούνται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ο όμιλος Eurobank (πρόκειται για την έκδοση «Σάμος - Τα Αρχαιολογικά Μουσεία»), η Μαριάννα Λάτση δήλωσε για τον Όμιλο Λάτση: “Έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή: να είναι δεμένος με την πατρίδα μας”. Και πρόσθεσε ότι “ο όμιλος ήταν, είναι και θα είναι εδώ, δυναμικά παρών. Ένας μεγάλος ελληνικός όμιλος, που αναπτύσσεται διευρύνοντας τις συνεργασίες και τις αμοιβαία επωφελείς επιχειρηματικές συμμαχίες του με Έλληνες αλλά και με διεθνείς εταίρους με ισχύ, γνώση και εμπειρία”.

Τόνισε ότι με τη συγχώνευση της Eurobank με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργείται μια από τις ισχυρότερες τράπεζες στην Ευρωζώνη.

Για την υπέρβαση της κρίσης είπε: «Σήμερα, που οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά, οφείλουμε να ανασυνθέσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε χρέος συντεταγμένα να πορευτούμε για να υπερβούμε την κρίση, να τεθεί η χώρα μας πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά, με όρθια την ελληνική κοινωνία και με ισχυρή τη Δημοκρατία, που εμείς πρώτοι προσφέραμε στην ανθρωπότητα και που εμείς πρώτοι, ως Έλληνες, οφείλουμε να σεβόμαστε».

Για δε την ελληνική επιχειρηματικότητα ανέφερε: «Ο τόπος έχει, περισσότερο παρά ποτέ, ανάγκη την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, που δρα με σεβασμό στους νόμους της δημοκρατίας, στον κόσμο της εργασίας, στον ανταγωνισμό, στην παραγωγική δύναμη που λέγεται γνώση. Η συμβολή της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας μπορεί να είναι καθοριστική και για την κατάκτηση ενός μεγάλου ζητούμενου: Στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός αναπληρωτής Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας, ο υπουργός Υγείας Κ. Λυκουρέντζος, οι βουλευτές Αλ. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Σπ. Λυκούδης (ΔΗΜ.ΑΡ.), οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Σάμου, οι δημοσιογράφοι Σ. Φυντανίδης, Δ. Ρίζος και Α. Παναγιωταρέα, ο ζωγράφος Αλ. Φασιανός και άλλοι...

---------------------------------------------

Εντελώς συμπτωματικά, χθες φιλοξενήθηκε στην "Πρωινή Ενημέρωση" ο βουλευτής - υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ - Γιώργος Σταθάκης.
Δείτε το βίντεο από το 24:20 και μετά και θα καταλάβετε...

1 σχόλιο:

  1. Αποκαλυπτική η απάντηση του Σταθάκη στο ερώτημα του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη (στο 36:40 του video που παρατίθεται). Ρωτά λοιπόν ο Κ. Αρβανίτης "...ρωτώ ευθέως αν το οικονομικό μοντέλο που έχετε που έχετε στο μυαλό σας για να εφαρμόσετε έχει κατεύθυνση ή είναι σοσιαλιστικής πορείας ή ενδοκαπιταλιστικής λειτουργίας, αν το ζήτημα της σύγκρουσης, δηλαδή, μεταξύ Συριζα και συμμάχων, Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, έχει έχει αυτό που λέμε τομή, τομή ουσίας, διότι απλώς θα ξαναμπούμε σε μια κουβέντα διαχείρισης, καλύτερης διαχείρισης, των πραγμάτων. Το είχε πει και ο κύριος Σαμαράς παλαιότερα 'θα διαπραγματευτώ καλύτερα'". Ο Σταθάκης χάνει τα λόγια του ενώ τον πιέζει ο Αρβανίτης και παραδέχεται τον δεξιόστροφο, σοσιαλδημοκρατικό και κεϋνσιανό χαρακτήρα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Και στο χώρο της "αντικαπιταλιστικής αριστεράς" (βλ. συνιστώσες ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ακόμα ονειρεύονται να γίνουν συνιστώσες σε αυτό το παιχνίδι αφομοίωσης του εργατικού και νεολαιίστικου ριζοσπαστισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή