Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Μετά το Άγιο Όρος, στην Τήνο μπουσουλώντας;Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και του ηλεκτρονικού τύπου για τις διακοπές των πολιτικών αρχηγών κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου και των αργιών, υπάρχει ένα σαφές κενό: δεν εντοπίζονται αναφορές για τον τόπο ξεκούρασης και περισυλλογής του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα.


Μυστήριο; Πώς αλήθεια ξέφυγαν από τους δαιμόνιους ρεπόρτερς οι πληροφορίες;

Δίνουμε τις δικές μας εκδοχές με βάση πληροφορίες που με διακριτικότητα αλλά και με παράλληλη δόση επιφύλαξης «διέρρεαν» κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το επιτυχές και θεόπνευστο ταξίδι του στο Άγιο Όρος, θα βρεθεί στις 15 Αυγούστου στην Τήνο για να διανύσει μπουσουλώντας την απόσταση από το λιμάνι μέχρι τον ιερό ναό της Παναγίας.

Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτή την ενέργεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Αναφέρθηκαν δύο ερμηνείες:

  • Η πρώτη σχετίζεται με την ουράνια επενέργεια φώτισης που εδέχθη ο Αλέξης κατά την επίσκεψή του στον Άθω. Οι επαφές με τους μοναχούς και τους ηγουμένους όχι μόνο τον οδήγησαν στην διατύπωση της ιστορικής άποψης ότι: «Οι Αγιορείτες ενσαρκώνουν το σύνθημα των Ζαπατίστας: Όλοι για τον καθένα και καθένας για όλους», αλλά επέφεραν και ριζικές αλλαγές στις προσεγγίσεις του με τα «θεία» και την Ορθόδοξη εκκλησία.

  • Η δεύτερη σχετίζεται με την εμπέδωση της άποψης ότι χωρίς βίζα αγιορείτικη και εκκλησιαστική δεν μπαίνει στον προθάλαμο του μεγάρου Μαξίμου. Άλλωστε, κάθε επίδοξος Έλληνας πρωθυπουργός συνηθίζει να δέχεται τις ευλογίες δεσποτάδων – ηγουμένων – ιερέων κ.λ.π. και να διατρανώνει την θρησκευτική του προσήλωση.

Πάντως, αύριο σίγουρα θα έχει λυθεί το μυστήριο και θα έχουμε λάβει ασφαλείς απαντήσεις...Είθε η οικοδόμηση του σοσιαλισμού να ξεκινήσει από την Τήνο!


Βοήθειά μας...


kokkinostupos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου