Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Με αίμα βάφτηκε η πολυδιαφημιζόμενη άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ: νεκρός νέος στρατιώτης στον Ωρωπό

Ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

O συνάδελφος στρατιώτης (Π.Ν.) Ε.Κ. οδηγός του μοιραίου Μ113 είναι η νέα μεγάλη απώλεια

"Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ.

Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων".

Δυστυχώς είναι νεκρός ο στρατιώτης οδηγός του Μ 113 που ανετράπη έξω από τον Ωρωπό.
Το Μ113 ήταν σε φάλαγγα που πήγαινε στο λιμάνι του Ωρωπού για μπει σε αρματαγωγό
και να συμμετάσχει στην άσκηση "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ". Να πάρει μέρος στη πολυδιαφημισμένη πολεμοχαρή παράσταση που παίζεται αυτή την περίοδο στο Αιγαίο, την οποία εκμεταλλεύονται προπαγανδιστικά ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς και ο Γ.Γραμματέας της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκος.

Για μια ακόμη φορά το ΑΞΙΟΜΑΧΟ και η ένταση των πολεμικών ασκήσεων γίνονται η αιτία να θρηνήσουμε μια τεράστια απώλεια σε καιρό ειρήνης.
Αλλά βλέπεις, για τους στρατοκράτες και την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά η ειρήνη λογίζεται ως χρόνος προετοιμασίας για πολεμική αναμέτρηση.
Πόσοι ακόμη νέοι άνθρωποι θα θυσιαστούν στο βωμό της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμο δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων.

Στην Ελλάδα οι νέοι είναι Αναλώσιμοι, οδηγούνται στην αυτοκτονία μέσα και έξω από τον στρατό, χάνουν την ζωή τους σε θανατηφόρα ατυχήματα στον στρατό, ενώ στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν και οι Πραιτωριανοί των ΜΑΤ τους δολοφονούν γιατί αγωνίζονται και αντιστέκονται στον Νεοοθωμανισμό.

Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό και τις Δυνάμεις Καταστολής.
Απαιτούμε να σταματήσει το ΓΕΣ να κρύβετε, να κάνει έρευνα και να αποδώσει ευθύνες.
Ευθύνες όμως που είναι κυρίως πολιτικές και βαραίνουν για πάντα τις πλάτες της κυβέρνησης, του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου και του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου.
Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος τι σημαίνει η παρουσία του στο ΥΠΕΘΑ για τους συναδέλφους στρατιώτες και το μόνιμο προσωπικό;

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη στην οικογένεια και στους φίλους του άτυχου νέου και στεκόμαστε στο πλευρό τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου