Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Εγκληματική πρόκληση: Ο εισαγγελέας ζητά την επανεξέταση της αίτησης διακοπής της ποινής του Σάββα Ξηρού

Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Πειραιά επανεισάγει την αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του Σάββα Ξηρού, προκειμένου να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο όχι της επιλογής του, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά της επιλογής της Αντιτρομοκρατικής!


Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Πέμπτη 19 Ιούλη, στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά. Πρόκειται για το δικαστήριο που έκανε δεκτή την αίτηση του Σάββα Ξηρού και αποφάσισε τη διακοπή της ποινής του επί πεντάμηνο, προκειμένου να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το οποίο με δήλωσή του –όπως προβλέπει ο νόμος– δέχεται να τον νοσηλεύσει.

Πρόκειται για πρωτοφανή μεθόδευση που δεν έχει προηγούμενο. Ενα δικαστήριο αποφασίζει τη διακοπή έκτισης της ποινής ενός βαρύτατα ασθενούς κρατούμενου, εξαντλώντας κάθε έννοια αυστηρότητας (ο Σάββας Ξηρός, σύμφωνα με την απόφαση, θα βρίσκεται υπό συνεχή φρούρηση). Αντί να εφαρμόσουν αμέσως την απόφαση, όπως επιβάλλει το ίδιο το αστικό Σύνταγμα, προβάλλει αντιρρήσεις η Αντιτρομοκρατική, τις υιοθετεί το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και ο υπουργός Ν. Δένδιας και βρίσκεται ένας πρόθυμος εισαγγελέας να επανεισάγει την υπόθεση, ζητώντας η νοσηλεία να γίνει σε άλλο νοσοκομείο. Ενδεχομένως, δηλαδή, να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, μέχρι να βρεθεί αυτό το άλλο νοσοκομείο, το οποίο ενδεχομένως να μην είναι και πάλι της αρεσκείας της Αντιτρομοκρατικής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, επέλεξε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, μολονότι τον καλέσαμε δημόσια (όπως και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, επίσης πρώην πρόεδρο του ΔΣΑ) να υπερασπιστεί τη νομιμότητα, δηλαδή την υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.

Αναρωτιόμαστε: οι δικαστές που θ’ ανέβουν στην έδρα θ’ ανεχτούν τον εξευτελισμό; Θα δεχτούν ν’ αλλάξουν την απόφασή τους, καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας; Θα κουρελιάσουν τόσο απροκάλυπτα το ιδεολόγημα της «ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης»;

Καλούμε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο να βρίσκεται το πρωί της επόμενης Πέμπτης, 19 Ιούλη, στα δικαστήρια του Πειραιά, για ν’ απαιτήσουμε να μην υπάρξει καμιά αλλαγή στην απόφαση και το δικαστήριο να διατάξει την άμεση, χωρίς καμιά καθυστέρηση, μεταφορά του Σάββα Ξηρού στο ΑΧΕΠΑ, όπως προβλέπει η ομόφωνη δικαστική απόφαση.




ΑΥΤΗ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!



Πηγή:Κόντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου