Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Δεν μπορείτε εσείς; Μπορούμε εμείς!!!




Πρόσκληση


Oι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, θυγατρική του ομίλου Φιλκεραμ &  Johnson, απλήρωτοι  απο τον  Μάιο του 2011, αγωνιζόμαστε με πείσμα στο να κερδίσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, που είναι το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια!


Διεκδικούμε την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και την λειτουργία την επιχείρησης κάτω από εργατικό ελέγχο και επιτήρηση .
διεκδικούμε την επαναλειτουργία του εργοστασίου από τους ανθρώπους που ξέρουν να το λειτουργούν και όχι να ειναι άρπαγες !!
διεκδικούμε την χρηματοδότηση από το ταμείο του ΟΑΕΔ όπως χρηματοδοτεί τον κάθε άνεργο!
διεκδικούμε την δημιουργία νομικού πλαισίου λειτουργίας συνεταιριστικών επιχειρήσεων!
διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην ζωή, το δικο μας και των παιδιων μας!

και καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστική παράταξη 

κάθε ένωση σωματείων , κάθε εργαζόμενο, κάθε προβληματισμένο πολίτη της Θεσσαλονίκης να πάρει μερος στην συγκέντρωση ενημέρωσης που θα γίνει την Τετάρτη  11/7/2012 και ώρα  6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ολύμπου & Αριστοτέλους).


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ 


2 σχόλια:

  1. Αντιγράφω σχόλιο μου από τον παραναγνώστη.

    Σε ευχαριστώ για την αναδημοσίευση. Είναι πραγματικά ένας από τους σημαντικότερους αγώνες που συμβαίνει στη πόλη μας αυτή τη στιγμή. Ακριβώς για τον λόγο τον οποίο ανέφερες εισαγωγικά. Είναι κρίσιμο, να στηριχθεί η πρόταση των εργατών κι από ευρύτερες εργατικές δυνάμεις, γι αυτό και θα είναι δείκτης η σύσκεψη της Τετάρτης.

    Παρόλο που το ηθικό των εργατών είναι πολύ υψηλό και με διάθεση αγώνα, μετά από πάνω από 1 χρόνο που βρίσκονται απλήρωτοι έξω από το εργοστάσιο και με καθημερινές βάρδιες, πρέπει -επιτέλους- να αισθανθούν πως υπάρχει εργατικό κίνημα στη πόλη, που δεν πουλάει φούμαρα και υποσχέσεις διαφόρων χρωματισμών, αλλά να στηρίξει έμπρακτα τον δίκαιο τους αγώνα.

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή