Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Στη Νίκαια της προσφυγιάς και της αντίστασης δεν χωράνε νεοναζί





Το χτεσινό συλλαλητήριο στη Νίκαια ήταν πραγματικά συγκλονιστικό.


Χιλιάδες αγωνιστές της Αριστεράς, αλλά και πάρα πολλοί μετανάστες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, αψηφώντας τις απειλές των ναζί της Χρυσής Αυγής.
Σε ένα παραλήρημα δολοφονικής ρητορείας, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής καλούσε τα μέλη της σε «αντισυλλαλητήριο» ενάντια στους «εγχώριους άπλυτους εθνοπροδότες», τους οποίους μάλιστα κατονόμαζε ως «εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ και άλλων “προοδευτικών”». Οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής σημείωναν με έμφαση ότι «έφτασε η μεγάλη στιγμή να δείξουμε τι αξίζουμε και πόσο ενωμένοι είμαστε», ενώ καλούσε τα μέλη της να επικοινωνήσουν με τον «τομέα της Νίκαιας» γιατί «για ευνόητους λογούς ασφαλείας οι οδηγίες δεν θα δοθούν δημόσια».[1] Επομένως, η Χρυσή Αυγή επεδίωκε να κάνει επίδειξη δύναμης στη Νίκαια επιχειρώντας ουσιαστικά να ακυρώσει το συλλαλητήριο μεταναστών και Αριστεράς. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δημιουργεί, κατά τα πρότυπα των ναζί του Χίτλερ, τα δικά της Τάγματα Εφόδου, δηλαδή συμμορίες που με δολοφονική βία προσπαθούν να κυριαρχήσουν στους δρόμους, τρομοκρατώντας αριστερούς και μετανάστες (το αντίστοιχο των Εβραίων του μεσοπολέμου).

Ωστόσο, η χτεσινή συγκέντρωση και πορεία στη Νίκαια έχει να μας διδάξει κάτι πολύ σημαντικό:
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το σύνολο της Αριστεράς ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή, ενωμένη:

Από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μέχρι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιεξουσιαστικό χώρο.

Και αυτή η ενότητα είχε αποτέλεσμα:

Ο ναζιστικός υπόνομος κλείστηκε στα γραφεία του, δεν αποτόλμησε το «αντισυλλαλητήριο». Η σχεδιαζόμενη «επίδειξη δύναμης» της Χρυσής Αυγής ακυρώθηκε.

Η ενότητα στη δράση είχε αποτέλεσμα.
Ιδού, λοιπόν, ο τρόπος να τσακίσουμε τα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου.
Να συνεχίσουμε τους κοινούς μας αγώνες…

τώρα στους δρόμους!

Άγγελος Καλοδούκας

Πηγή:aformi