Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Καταγγελία του ΕΕΚ για τη δολοφονία του Ιλί Καρέλι από τους Ανθρωποφύλακες


Το ΕΕΚ εκφράζει την οργή του για την άγρια δολοφονία του 42χρονου Ιλί Καρέλι από τα βασανιστήρια που του έκαναν οι δεσμοφύλακες των φυλακών Μαλανδρίνου, του αστυνομικού τμήματος Ιτέας και των φυλακών Νιγρίτας Σερρών. Η μαρτυρική θανάτωση του Ιλί Καρέλι, ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης για αυτό το κράτος των βασανιστηρίων.   

Ο Ιλί Καρέλι, κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου από το 2007, έπεσε νεκρός από την βάρβαρη επίθεση των ανθρωποφυλάκων που εκτέλεσαν φρικαλέα βασανιστήρια στο σώμα του. Από την Τρίτη 25 Μαρτίου, τη μέρα της σύλληψης του για τη δολοφονία του αρχιφύλακα Τσιρώνη μέχρι και τη μέρα του θανάτου του, την Πέμπτη 27 Μαρτίου, δεκάδες ανθρωποφύλακες τον ξυλοκόπησαν και του έκαναν, ανάμεσα στα άλλα, το βασανιστήριο της φάλαγγας, χτυπώντας τον με γκλομπ στο κεφάλι, στα πλευρά και τα πέλματα, τον κάρφωσαν με αιχμηρά αντικείμενα, του αφαίρεσαν τα νύχια των ποδιών του, του έκαναν ηλεκτροσόκ και τον άφησαν να πεθάνει στην απομόνωση. Κανείς διευθυντής, σωφρονιστικός υπάλληλος ή αστυνομικός δεν αντέδρασε στα βασανιστήρια. Αντίθετα όλοι, αφού συνέργησαν  σε αυτά, προσπάθησαν να τα συγκαλύψουν, κάτι που αποδείχτηκε αδύνατο.   

Πρόκειται για ένα γεγονός που ξεσκεπάζει τον αντιδραστικό ρόλο του σώματος των σωφρονιστικών υπαλλήλων και την σήψη του συστήματος των φυλακών. Αποτελεί πηγή όξυνσης της κρίσης της Κυβέρνησης και συνολικά του καπιταλιστικού κράτους.


Η έρευνα και η άσκηση διώξεων γίνεται από τις δικαστικές αρχές Σερρών. Το βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Άμφισσας επιδεικτικά αποκλείει την εκτέλεση των βασανιστηρίων στις φυλακές Μαλανδρίνου και στο Α.Τ Ιτέας απ’ όπου μετέφεραν τον Ιλί Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Είναι αδύνατο φυσικά για την αστική δικαιοσύνη να αποδώσει δικαιοσύνη. Φοβούνται για τις συνέπειες που έχει αυτή η υπόθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ΜΜΕ, ακόμα και τώρα ρίχνουν το δηλητήριό τους και  αναφέρονται στον Ιλί Καρέλι ως «φονιά βαρυποινίτη», τονίζοντας ρατσιστικά την αλβανική καταγωγή του. 
  
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μέχρι τώρα έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε  σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας, Μαλανδρίνου, του Α.Τ     Ιτέας και έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 8 απ αυτούς. Ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών της Νιγρίτας που  αρχικά αρνήθηκε την εκτέλεση βασανιστηρίων για να διαψευστεί μετά από υλικό που διέρρευσε στην αστυνομία, βρίσκεται στο ψυχιατρείο επικαλούμενος «ψυχική πίεση».    

Η εκρηκτική κατάσταση στις φυλακές οξύνει όλη την εκρηκτική πολιτική κατάσταση και δείχνει την κρίση στην οποία βρίσκεται το «σωφρονιστικό» σύστημα. Ο Ιλί Καρέλι σκότωσε τον αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου όντας σε απόγνωση, απ’ την άρνηση των αρχών της φυλακής να του ικανοποιήσουν το χρόνιο αίτημά του για άδεια. Η αναπόφευκτη καταδίκη του όμως δεν ήταν αρκετή. Έπρεπε να μαρτυρήσει στα χέρια των επαγγελματιών φονιάδων και βασανιστών, των υπαλλήλων του αστικού κράτους και της κυβέρνησής του.


Το γεγονός αυτό  έρχεται τη στιγμή που το αντιδραστικό νομοσχέδιο Δένδια-Αθανασίου, των συνομιλητών και συμπαραστατών της Χρυσής Αυγής,  έχει ήδη δημοσιοποιηθεί. Το καζάνι των φυλακών είναι σε αναβρασμό. Μη ξεχνάμε ότι τους μήνες που προηγήθηκαν του Δεκέμβρη του 2008, λίγο πριν από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα ήταν ένα κύμα κινητοποιήσεων των φυλακισμένων που είχε προαναγγείλει την κοινωνική έκρηξη. Τώρα, σε μια πολύ πιο προχωρημένη φάση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και της ταξικής σύγκρουσης, οι κυβερνώντες ετοιμάζουν τις φυλακές «υπέρ-υψίστης ασφαλείας» προαναγγέλλοντας στέρηση αδειών για τουλάχιστον 10 χρόνια και μια σειρά άλλα περιοριστικά μέτρα που ισοδυναμούν με  θάνατο για όποιον τα υποστεί. Αυτά τα μέτρα, στην πράξη, όπως έχει καταγγελθεί από τους ίδιους τους κρατούμενους, σε πολλές περιπτώσεις εφαρμόζονται ήδη. Τις τελευταίες εβδομάδες, φυλακισμένοι σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο και ζητώντας δικαιοσύνη για τον δολοφονημένο Ιλί Καρέλι. Το ΕΕΚ καλεί σε κοινό αγώνα μέσα κι έξω από τα κελιά,  παλεύοντας για την ανατροπή της Κυβέρνησης και του καπιταλιστικού κράτους των βασανιστηρίων, των φυλακών και της δολοφονικής καταστολής.   


ΕΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου