Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ: Στις 9 του Απρίλη απεργούμε και παίρνουμε τους αγώνες στα χέρια μας

Κάθε ώρα που περνάει επιβεβαιώνονται οι στόχοι της λυσσαλέας προσπάθειάς τους να επιβάλλουν με κάθε μέσο την αξιολόγηση. Γίνεται ξεκάθαρο και στον πιο ευκολόπιστο ότι ο διαχωρισμός σε καλή και κακή αξιολόγηση μόνο στα μυαλά κάποιων αμετανόητων υποστηρικτών των ντόπιων οργάνων της τρόικας υπάρχει.
Επιβεβαιώνονται  οι συνέπειες της εφαρμογής της αξιολόγησης  που προσπαθούσαν να κρύψουν:
• Από την   1 - 1 – 15 συνδέεται άμεσα με το μισθό με τη δημιουργία του νέου μισθολόγιου.
• Συνδέεται άμεσα με την κινητικότητα που γίνεται μόνινος μηχανισμός.

Η αξιολόγηση αποτελεί την ατμομηχανή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, που ενιαία προωθούν κυβέρνηση - κεφάλαιο - Ε.Ε.

Αυτό είναι που τους καίει πρωτίστως και ύστερα η γαλαντόμα χρηματοδότηση των 9 εκατ. του ΕΣΠΑ. Γι αυτό υποχρεώνουν ακόμα και τους συναδέλφους των μονοθεσίων και των νηπιαγωγείων να αυτοαξιολογηθούν.
   
Τώρα που λούφαξαν οι «υπεύθυνες φωνές», οι «ενημερωμένοι», τώρα που και η ΔΟΕ μπαίνει μπροστά στην αλύγιστη στάση όλου του κλάδου, τώρα που οι αποφάσεις ενάντια στη συγκρότηση ομάδων εργασίας πολλαπλασιάζονται καθημερινά, τώρα που και διευθυντές με κάθε τρόπο, ή με το πρακτικό της ΔΟΕ, ή με δήλωση παραίτησης στους συλλόγους τους, ή ακόμα και με υπηρεσιακές παραιτήσεις αντιστέκονται
τώρα μένουμε όρθιοι.

Η νέα επίθεση, οι απολύσεις των εκπαιδευτικών, η επιβολή με έκτακτα ανακοινωθέντα της

αξιολόγησης, η κατάργηση κάθε στοιχείου δημοκρατίας στην εκπαίδευση, τα μέτρα του νέου μνημονίου βρήκαν την εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΕΒ και τις άλλες ενώσεις των αφεντικών, να προχωράει σε νέα συμφωνία ξεπουλήματος και υποταγής, δεχόμενη την παρέμβαση κυβέρνησης - τρόικα για μισθούς πείνας των 586 ευρώ, που θα αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» και για το δημόσιο.

Συμφώνησε στο «στρατηγικό πρόγραμμα 2014-2020», δηλαδή σε όλη τη γραμμή της Ε.Ε. και της άθλιας συγκυβέρνησης για την «ανταγωνιστικότητα», την «επιχειρηματικότητα» με ανταμοιβή την επιχορήγηση στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ 4,3 εκατ. ευρώ για την «επιμόρφωση» και «κατάρτιση» 12.600 συνδικαλιστών !!!
   
Αποδέχεται τη νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που επιχορηγεί τους εργοδότες με 1 δισ. ευρώ το χρόνο και αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για το ασφαλιστικό σύστημα,  οδηγώντας σε νέα μείωση των συντάξεων, νέα αύξηση στα όρια ηλικίας και άνοιγμα του δρόμου στην ιδιωτική ασφάλιση.

Στις 9 του Απρίλη απεργούμε και παίρνουμε τους αγώνες στα χέρια μας.

ΟΧΙ στην αξιολόγηση. ΟΧΙ στην αντιδραστική αναδιάρθωση στην εκπαίδευση.
ΟΧΙ στην υποταγμένη εργοδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και του κοινωνικού σφαγείου της Κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου