Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση από την εξέλιξη του αγώνα στην Interlingua: Δεν μας λυγίζουν, θα τους λυγίσουμε!


Τη Δευτέρα στις 24/9, εμείς οι έξι καθηγητές της Interlingua που παραμένουμε απλήρωτοι για δεδουλευμένα του 2011 συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, κύριο Πετρίδη Γ., στην έδρα της σχολής όπως είχε καθοριστεί την Παρασκευή 21/9. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του κατά την οποία συμφωνήθηκε ο χρόνος και ο τόπος συνάντησης καθώς και ότι θα δεσμευόταν ενυπόγραφα για την ακριβή ημερομηνία της αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας. Στο πλευρό μας βρισκόταν συνάδελφοι του συλλόγου μας «ο Βύρωνας», του Σ.Ε.Φ.Κ. (καθηγητές στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης), μέλη από το σωματείο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων (ΣΩΒΑ), από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΣΕ και ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, από την εφημερίδα ΔΡΑΣΗ και από το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων.

Όταν ανεβήκαμε στη σχολή στις 14.00, το διοικητικό προσωπικό αποχώρησε, κατά πάσα πιθανότητα για να μην ακούσουν τη συζήτηση, αφού παραμένουν και αυτοί απλήρωτοι. Εμείς δηλώσαμε ότι θέλουμε να είναι παρόντες.

Ο κος Πετρίδης συνοδευόταν από τον διευθυντή, κύριο Γιώτη και έναν από τους μετόχους του εν λόγω ομίλου. Ο κος Πετρίδης αρχικά μας είπε ότι είχε φέρει μόνο 2.100 ευρώ από το συνολικό ποσό των 42.000 ευρώ που μας χρωστάει, προσθέτοντας με αναίδεια πως δεν αναγνωρίζει αυτό το ποσό, παρόλο που ο ίδιος είχε υπογράψει και δεσμευτεί με συναλλαγματικές, από τις οποίες η τελευταία λήγει τον Οκτώβριο 2012. Στη συνέχεια επέμεινε πως το υπόλοιπο ποσό είναι πολύ μικρότερο των 39.900 ευρώ, αποφεύγοντας να καθορίσει το ύψος του και τον «νέο» δικό του τρόπο υπολογισμού. «Υποσχέθηκε» να μας το κοινοποιήσει την επόμενη εβδομάδα. Υποστήριξε δε ότι ήταν ανήθικο εκ μέρους μας το γεγονός ότι υπολογίσαμε τα χρήματα της υπερημερίας σύμφωνα με τις ώρες των δύο τελευταίων μηνών (Μάρτιος και Απρίλιος του 2011), ισχυριζόμενος ότι ήταν περισσότερες σε σχέση με αυτές που κάναμε τους άλλους μήνες, για να καταλήξει λέγοντας ότι η δική του υπογραφή και αυτή του συνηγόρου του στο έγγραφο συμφωνίας που συντάχθηκε κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας αποσπάσθηκαν με δόλο από τον δικηγόρο μας!

Ήταν φανερό ότι ήθελε να κερδίσει χρόνο και να αποφύγει να μας πληρώσει. Ακολούθησε την πάγια τακτική του, εκείνη της αυτο-αναίρεσης. Το ίδιο έπραττε όταν μας όριζε ημερομηνίες πληρωμής που στη συνέχεια αθετούσε. Εμείς διαμαρτυρηθήκαμε έντονα, και του τονίσαμε ότι τις ώρες τις υπολόγισαν οι λογιστές σύμφωνα με τις καρτέλες των σπουδαστών και τις υπογραφές τους κάθε φορά που κάναμε μάθημα. Πριν δοθούν οι ώρες στο λογιστήριο, γινόταν έλεγχος από τον διευθυντή και υπεύθυνο για την πληρωμή μας. Τις μέτρησαν μία προς μία, παρουσία του λογιστή, του ιδίου του προέδρου του ομίλου και των δικηγόρων των δυο πλευρών.

Εμείς του εκθέταμε τα γεγονότα και αυτός προσπαθούσε να μας τρομοκρατήσει ότι αν συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, θα κλείσει τη σχολή και δεν θα πάρουμε τίποτα. Η γνωστή τακτική των αφεντικών όταν δεν θέλουν να πληρώσουν. Εκβιάζουν με πτώχευση και προτάσσουν την ανεργία ως μοναδική λύση για να μας κρατούν ομήρους και να εργαζόμαστε εθελοντικά.

Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι περίοδος εγγραφών γι’ αυτό και θέλουν να παρατείνουν την ομηρία μας με συζητήσεις, αναβολές και νέες υποσχέσεις. Την Παρασκευή, στις 28/9, θα τηλεφωνήσει ο δικηγόρος τους στο δικό μας για να ανακοινώσει ποιο θα είναι το συγκεκριμένο ποσό που ο όμιλος Interlingua αναγνωρίζει και πότε θα καταβληθεί.

Απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, εμείς απαντάμε με το μόνο όπλο που έχουμε: την αλληλεγγύη! Ως εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι μόνο μέσα από τις μαζικές κινητοποιήσεις θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και να τους αναγκάσουμε να μας πληρώσουν. Είμαστε οι πολλοί, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα από ενιαίο αγώνα και κοινούς στόχους θα μπορέσουμε να δικαιωθούμε. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και αυτή δεν ξεπουλιέται. Δεν μας λυγίζουν! Θα τους λυγίσουμε!

Ο αγώνας συνεχίζεται......
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου