Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία: 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!


26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11:00 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)
ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!
ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

Εργάτες, εργαζόμενοι

Σ’ ένα μόνιμο εφιάλτη ζουν λαός και εργαζόμενοι στη χώρα μας. Η επίθεση που άρχισε ενάντια στο λαό και την εργατική τάξη της χώρας πριν από δυόμισι χρόνια, όχι μόνο δεν έχει τελειωμό, αλλά εντείνεται και βαθαίνει σε όλα τα επίπεδα με ξέφρενους ρυθμούς. Το νέο, πρωτόγνωρο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. που απαιτεί να ληφθούν η τρόικα του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου ισοδυναμεί με την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικού και εργασιακού δικαιώματος, με την οικονομική εξόντωση δεκάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, με την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας, με την επέκταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης στα λαϊκά στρώματα.


Η «ανάπτυξη» των ιμπεριαλιστών σημαίνει την καταλήστευση του λαού και της χώρας, η «ανταγωνιστικότητα» της καπιταλιστικής αγοράς σημαίνει τη μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους δούλους, το «ασφαλές λιμάνι της ΕΕ» σημαίνει νέα ασφυκτικά δεσμά για το λαό και τη χώρα, μεγαλύτερο βάθεμα της εξάρτησης, υποταγή άνευ όρων στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των «δανειστών»-ληστών μας.

Η στάση του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού είναι εξοργιστική και -κυρίως- επικίνδυνη. Οι «αντιρρήσεις» της συγκυβέρ-νησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το νέο πακέτο δεν είναι παρά δημαγωγία και απάτη, ακριβώς όπως ήταν και οι προεκλογικές δια-κηρύξεις περί «επαναδιαπραγμάτευσης», «απαγκίστρωσης» και «κόκκινων γραμμών». 

Αυτοί που στήριξαν όλο το αντιδραστικό πλέγμα νόμων που οδήγησε τα πράγματα μέχρι εδώ, τα μνημόνια και τους εφαρμοσ-τικούς νόμους, αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική που διόγκωσε την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αυτοί που στηρίχτηκαν προεκλογικά από τις δυνάμεις του συστήματος για να περάσουν αυτά ακριβώς τα μέτρα, έρχονται σήμερα να καταθέσουν τις «αντιρρήσεις» τους, για να τις κάνουν «γαργάρα», αμέσως μετά, και να προωθήσουν με κάθε τρόπο αυτά που τους επιβάλλουν τα ξένα και ντόπια αφεντικά τους: με τη βία των ΜΑΤ, με την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, με το χτύπημα και την ποινικοποίηση των αγώνων, με τη στοχοποίηση-ποινικοποίηση κάθε φωνής που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Και, μαζί με αυτά, αξιοποιώντας το άλλοθι που τους παρέχει η ναζιστική φασιστοσυμμορία της Χρυσής Αυγής η οποία εκμεταλλεύεται την οργή και την απελπισία των λαϊκών στρωμάτων για να τα στρέψει ενάντια σ’ ένα βολικό στόχο, τους μετανάστες, και να αφήσει στο απυρόβλητο τους πραγματικούς υπαίτιους, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Μπροστά σε αυτή τη βαρβαρότητα δεν χωρά η παραμικρή καθυστέρηση. Το πέρασμα αυτών των μέτρων θα σημάνει μια κόλαση για το λαό και τους εργαζόμενους. Και οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φρένο είναι οι λαϊκοί, μαζικοί, αποφασιστικοί παρατεταμένοι αγώνες. Για την πραγματική αντιπολίτευση των αγώνων, κόντρα στην «υπεύθυνη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ και την προσαρμογή στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών. Για την κοινή δράση και ένα πλατύ λαϊκό-εργατικό μέτωπο αντίστασης, κόντρα στην επαναστατική δημαγωγία και τη διασπαστική πρακτική του ΚΚΕ. Για την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων, για τη διεκδίκηση όλων αυτών που μας ληστεύουν, κόντρα στην ταξική υποταγή των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Για να πάρουμε την υπόθεση των αγώνων στα δικά μας χέρια, κόντρα στη λογική της ανάθεσης και των αυταπατών περί ταχύρ-ρυθμων και εύκολων λύσεων. Στον αγώνα για την ανατροπή της σφοδρής αυτής επίθεσης και της επέλασης της βαρβαρότητας δεν περισσεύει κανείς.

Στην πανεργατική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη, που αναγκάστηκαν να προκηρύξουν οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, λαός, εργαζόμενοι και νεολαία πρέπει να δώσουν μαζικό παρών. Και όχι με τη λογική της «μιας ριξιάς», αλλά με την προοπτική της αγωνιστικής κλιμάκωσης και του παρατεταμένου αγώνα. Για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και της πολιτικής των μνη-μονίων. Για να μην περάσει ο κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας.

• ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΝ, ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
• ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!
• ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
• ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ! ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ!

Ενόψει της απεργίας η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» καλεί σε

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7:00 μ.μ.
σε αίθουσα της ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 & Ερμού, 6ος όροφος)

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία


1 σχόλιο:

  1. Το ειχα δει αυτό με τις υπογραφές. Δε ξέρω αν μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία. Το να μπει το παρακράτος και ο ναζισμός στο χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι καθαρά θέμα του ίδιου του κινήματος και της κοινωνίας. Δε μπορεί να είναι αποτέλεσμα αστικών δικαστηρίων και αστικής λογικής αντιμετώπισης τύπου "δεν είναι δημοκράτες"!

    Χρειαζόμαστε συλλογή επαναστατικών ιδεών και πρακτικών για να αντιμετωπίσουμε το σύστημα που λέγεται καπιταλισμός και το πολιτικό του προσωπικό(κρατικό & παρακρατικό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή