Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Αιχμή του δόρατος οι Βρετανοί κομμάντος στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ε.Ε. στην Αφρική

Ποια αρχή του απαραβίαστου των συνόρων.. Ποιο Διεθνές Δίκαιο…
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται να συνεχίσει τον πόλεμο που άρχισε στη Λιβύη το 2010, με πρόσχημα την ανατροπή του αυταρχικού καθεστώτος Καντάφι. Οι ίδιες ευρωπαϊκές χώρες που πρωτοστάτησαν στην εκδήλωση τότε της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, δίνουν και τώρα τον τόνο, καθώς η αντιμετώπιση των δουλεμπόρων αποτελεί την αφορμή να παρέμβουν και με επίγειες δυνάμεις. Διεξάγοντας επιχειρήσεις είτε στα χωρικά ύδατα, είτε στο εσωτερικό της Λιβύης. Που κρίνονται απαραίτητες ώστε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση της χώρας, εξασφαλίζοντας τη μερίδα του λέοντος στα δική τους αστική τάξη.

Όπως γράφει αναλυτής που πάντα σεβόμαστε την συνεισφορά του,  «βατραχάνθρωποι
των Βρετανικών  Ειδικών Δυνάμεων είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια σειρά αποστολών κατά μήκος των ακτών της Λιβύης για να καταστρέψουν τα πλοία που χρησιμοποιούνται από τους σύγχρονους δουλεμπόρους για την διακίνηση μεταναστών προς την Ευρώπη. Τα σχέδια για την στρατιωτική δράση που θα αναλάβει η ΕΕ (και ίσως εμπλακεί και το ΝΑΤΟ) με την εγκριθείσα γιγαντιαία ναυτική επιχείρηση, έχουν προχωρήσει - τουλάχιστον σε εθνικό επίπεδο- παρόλο που εξειδικευμένες, επί στρατιωτικού επιπέδου  αποφάσεις δεν υπήρξαν στην Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας  των 28 κρατών-μελών της ΕΕ (FAC-Defence)». 

Μάλιστα, αποκαλύπτεται ότι οι αποφάσεις των Βρετανών είναι ειλημμένες και απλώς περιμένουν την επικύρωση της Ε.Ε., για να δοθεί ένας ευρύτερος χαρακτήρας και νομιμοποίηση στην νέα εκστρατεία. 

«Η είδηση για τους Βρετανούς κομάντος αποκαλύφθηκε απ΄την Mail on Sunday και επαναλήφθηκε χθες από την καθημερινή Daily Mail. Τα βρετανικά δημοσιεύματα προηγήθηκαν μεν της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της ΕΕ  όπου «ένα από τα σημαντικά συμπεράσματα της κοινής συνεδρίασης ήταν ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας” και έρχονται  να ''εξειδικεύσουν'' ουσιαστικά την αποκάλυψη του επίσης  Βρετανικού  «Guardian», σύμφωνα με την οποία, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναπτύξει σχέδια για στρατιωτικές επιθέσεις στη Λιβύη προκειμένου να ανακόψει τη ροή των προσφύγων που διασχίζουν τη Μεσόγειο μέσω δουλεμπορικών κυκλωμάτων διακίνησης».

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗ ΔΕΙΘΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

 Πάντα σύμφωνα με την αρθρογραφία, από τις αποφάσεις της εν λόγω  Συνόδου προκύπτει  ότι  προσεχή Ιούνη αναμένεται να ξεκινήσει η στρατιωτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Β. Αφρική και Μ.Ανατολή, για το ''μεταναστευτικό - προσφυγικό'' ζήτημα και την «αντιμετώπιση των δουλεμπόρων», όπως ανακοίνωσε  η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνόδου των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των χωρών - μελών της ΕΕ. «Η απόφαση με την οποία καθιερώνεται μία ναυτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την διάλυση του "επιχειρηματικού μοντέλου" των δικτύων διακινητών στη Μεσόγειο μόλις ελήφθη», έγραψε η Μογκερίνι στο λογαριασμό της στο Twitter. 

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ- ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΟΗΕ!

Για μια ακόμη φορά ο ΟΗΕ αποτελεί το φερετζέ των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η Μογκερίνι επέμεινε στην αναγκαιότητα να υπάρξει «ένα ψήφισμα υπό το κεφάλαιο 7» του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών με στόχο να υπάρξει ένα αδιαμφισβήτητο «νομικό πλαίσιο» που θα περιβάλλει την αποστολή. Σε δημοσιεύματα αναφέρεται  πώς θα μπορούν οι δυνάμεις  να προβαίνουν σε νηοψίες υπόπτων σκαφών, συλλήψεις και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων περιλαμβανομένης της κατάσχεσης σκαφών διακινητών μεταναστών. Οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να ξεκινήσουν, χωρίς να απαιτείται η άδεια του ΟΗΕ, από τον Ιούνη επιχειρήσεις «εντοπισμού και παρακολούθησης των δικτύων μετανάστευσης μέσω της συλλογής πληροφοριών και με τη βοήθεια περιπολιών στην ανοικτή θάλασσα», αναφέρεται στο κείμενο. Αντιθέτως, κάθε επιχείρηση που θα περιλαμβάνει ενδεχομένως χρήση βίας, θα πρέπει να έχει την έγκριση μέσω ενός ψηφίσματος του ΟΗΕ. Εφόσον ο ΟΗΕ τους το επιτρέψει, οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να «επιβιβάζονται, να διεξάγουν έρευνες και να συλλαμβάνουν» τα πλοία που θεωρούνται ύποπτα ότι συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διακίνησης και επίσης να τα αναγκάζουν να αλλάζουν ρότα στην ανοιχτή θάλασσα αλλά επίσης στα χωρικά ύδατα της Λιβύης. Επιθυμούν επιπλέον να «απαλλάσσονται» από τα πλοία και άλλα «περιουσιακά στοιχεία» των διακινητών ή να τα «καθιστούν άχρηστα», σύμφωνα με το κείμενο της κοινής απόφασης της Συνόδου. Έτσι ερμηνεύεται η δράση βατραχανθρώπων των Βρετανικών  Ειδικών Δυνάμεων που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια σειρά από αποστολές κατά μήκος των ακτών της Λιβύης για να καταστρέψουν τα πλοία που χρησιμοποιούνται από τα κυκλώματα, γράφει αναλυτής που χαρακτηρίζεται για τη βαρύτητα της γνώμης του.

Στην επιχειρηματολογία τους οι ηγέτες της Ε.Ε. επιδιώκουν να συνδέσουν κάθε φορά το μεταναστευτικό ζήτημα με την μουσουλμανική τρομοκρατία και για αυτό προπαγανδίζουν ότι «η καταστροφή πλοίων θα αποστερήσει από τους τζιχαντιστες πόρους, καθώς ''φορολογούν'' το 50% των εσόδων κάθε αποστολής από τις συμμορίες/κυκλώματα  και θα διακόψει δρόμους εισόδου στην Ευρώπη μαχητών της τους οποίους ''φυτεύει'' μέσα στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες- όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ.
Στην αιχμή του δόρατος όπως φαίνεται θα βρεθεί η Βρετανία που έχει επεξεργασμένα επιχειρησιακά σχέδια: οι Ειδικές Δυνάμεις της χώρας αυτής θα μπορούσαν -όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα- να σταλούν στη Λιβύη για να κυνηγήσουν τις συμμορίες εμπορίας ανθρώπων και να σταματήσει το πρόβλημα στην πηγή και  με τη χρήση πληροφοριών από βρετανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα να εντοπίσουν τους ηγέτες. Όπως προκύπτει από τις δημοσιοποιημένες πληροφορίες από πηγές της ΕΕ, πρόκειται να ιδρυθεί  μια νέα έδρα διοίκησης των επιχειρήσεων αυτών  σε στρατιωτική βάση στη Ρώμη, όπου τα κράτη-μέλη θα προετοιμάσουν τα σχέδια  για να ξεκινήσει η κοινή αποστολή τον Ιούνιο. Η Βρετανία θα διαθέσει εκτός από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού  -συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδα του Βασιλικού Ναυτικού HMS Bulwark που βρίσκεται στην περιοχή της  Μάλτας - και αεροσκάφη της RAF, συμπεριλαμβανομένων και κατασκοπευτικών με δυνατότητες μεταφοράς εικόνας σε πραγματικό χρόνο για το  τι ακριβώς συμβαίνει στο έδαφος και στη θάλασσα. Όπως και αεροσκάφη αναγνώρισης R1  για να βοηθήσουν τις Ειδικές Δυνάμεις. Επίσης επιθετικά ελικόπτερα τα οποία θα «εξουδετερώνουν» τα δουλεμπορικά πλοιάρια.

Παράλληλα, οι ηγέτες της Ε.Ε. εκτιμούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν, προετοιμάζονται για κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και διαπραγματεύονται με την αναγνωρισμένη Λιβυκή κυβέρνηση που δε θέλει να παρουσιαστεί στα μάτια του λαού της ως θεατής των εξελίξεων και απλό πιόνι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Πολιτικοί αναλυτές των Βρυξελλών προειδοποιούν ότι είναι γνωστό πως οι λιβυκές πολιτοφυλακές, οι ομάδες τζιχαντιστών καθώς και οργανώσεις που αποτελούν βραχίονα του ''Ισλαμικού Κράτους'' (ΙSIL-ISIS), διαθέτουν ανεπτυγμένες μονάδες βαρέως πυροβολικού με αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων κοντά στις ακτές, κάτι το οποίο κάνει «σχεδόν σίγουρη μια «απάντηση» από μέρους τους η οποία θα προκαλούσε κλιμάκωση της κατάστασης και μοιραία εμπλοκή των νατοϊκών δυνάμεων». Από την αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης αναφέρθηκε σχετικά ότι «η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί καμία παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Λιβύης» και «δεν θα αποδεχθεί αυτό το σχέδιο εκτός εάν διεξαχθεί σε συντονισμό με την ίδια». Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως  ελπίζει ότι τελικά θα λάβει την απαραίτητη «συναίνεση» των αρχών της Λιβύης αν και η χώρα αυτή έχει ουσιαστικά βυθιστεί στο χάος του εμφυλίου και διαθέτει δύο κοινοβούλια και αντιμαχόμενες κυβερνήσεις.

Στην νέα Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ε.Ε. θα υπάρξουν «παράπλευρες απώλειες» μεταναστών και προσφύγων

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι αναλύσεις της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στις οποίες κάναμε λόγο ότι το μεταναστευτικό ζήτημα θα αποτελέσει την αναγκαία αφορμή για την εξαπόλυση των νέων ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Μέση Ανατολή και Αφρική, με πρώτο στόχο την Λιβύη. Εκεί μαίνεται ένας σκληρός εμφύλιος πόλεμος στον οποίο βούλιαξε τον λαό όχι μόνο η επέμβαση της Συμμαχίας των πρόθυμων Ιμπεριαλιστών –με την συμμετοχή ΗΠΑ, χωρών Ε.Ε, αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων και της Ελλάδας- αλλά και οι σύγχρονες αντιθέσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τις δύο κύριες αντιμαχόμενες πλευρές συγκροτούν η φιλο-αιγυπτιακή κυβέρνηση στο Τομπρούκ και η ισλαμική κυβέρνηση «Αυγή της Λιβύης» στην Τρίπολη, η οποία υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ!

Το πρόσχημα για την εκδήλωση του νέου γύρου ιμπεριαλιστικών εκστρατειών του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» είναι πλέον οι «ασύμμετρες απειλές»:  μετανάστες, τρομοκρατία, κοινωνικά κινήματα κλπ.  Ενώ λοιπόν οι ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν στην Τουρκία με «ένα από τα σημαντικότερα θέματα σε αυτή την συνάντηση, σε διαφορετικές μορφές, θα είναι το πώς το ΝΑΤΟ μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους», όπως δήλωσε ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ. Αφού είχε προηγηθεί η συνάντηση των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Ναυτικών στη Νάπολη της Ιταλίας, θέτοντας ουσιαστικά ως πρώτο ζήτημα τους τη μετανάστευση, καθώς με εύσχημο τρόπο περιγράφουν «τη μετάβαση των ναυτικών δυνάμεων από τους παραδοσιακούς ρόλους τους στις αναδυόμενες προκλήσεις ασφάλειας» και τον Έλληνα Αξιωματικό του Π.Ν. να περιγράφει την ανάγκη «συνεργασίας στη Μεσόγειο και τις απαιτούμενες δράσεις ώστε να καταστεί γέφυρα εποικοδομητικής και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αφρικής». Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται ότι χερσαίες επιχειρήσεις στη Λιβύη ετοιμάζει η ΕΕ, που σε έγγραφό της -το οποίο διέρρευσε στον Guardian- παραδέχεται ότι απ΄ αυτές θα υπάρξουν “παράπλευρες απώλειες” με νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες! Το έγγραφο στο οποίο περιγράφεται το σχέδιο της ΕΕ αναφέρει ότι “η ευρωπαϊκή δύναμη που θα επιφορτιστεί με την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών θα επιχειρεί και στη Λιβύη «εφόσον λάβει τη σχετική έγκριση».

Επίσης κάνει λόγο για αεροπορικές και ναυτικές επιχειρήσεις: «Απαιτείται συνδυασμός αεροπορικών, ναυτικών και χερσαίων επιχειρήσεων, όπως συλλογή πληροφοριών, επιτήρηση και αναγνώριση, ομάδες νηοψίας, αεροπορικές και ναυτικές περιπολίες, αμφίβιες επιχειρήσεις από μονάδες των ειδικών δυνάμεων». Το σενάριο κάνει λόγο για επιχειρήσεις που θα έχουν στόχο την καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων των διακινητών στην ξηρά. Σε αυτές περιλαμβάνονται «ενέργειες κατά μήκος της ακτής, σε λιμάνια ή σημεία όπου αγκυροβολούν τα σκάφη των λαθροδιακινητών πριν χρησιμοποιηθούν». Το έγγραφο αναγνωρίζει τις “παράπλευρες απώλειες” , υποστηρίζοντας ότι «οι επιχειρήσεις εισπήδησης σε σκάφη με την παρουσία μεταναστών ενέχουν υψηλό κίνδυνο παράπλευρων απωλειών, περιλαμβανομένης απώλειας ζωών»!

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. προβάλλουν τον φόβο από τους τρομοκράτες μετανάστες για να δικαιολογήσουν τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα κρύβεται το ιμπεριαλιστικό συμφέρον που χτίζει τείχη για να αφήσει εκτός «του παραδείσου» των καπιταλιστικών μητροπόλεων τα ποτάμια των απελπισμένων προσφύγων-μεταναστών που προκαλούν οι επεμβάσεις (εντείνοντας την εξάρτηση τους από τους δουλεμπόρους και κάνοντας τους πιο ευάλωτους στα κάθε λογής αφεντικά), οι εμφύλιοι πόλεμοι και η κτηνώδης ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση, ενώ παράλληλα προβάλλει τον κίνδυνο της τρομοκρατίας για να επιτεθεί ξανά, αρπάζοντας τη μερίδα του λέοντος από την εκμετάλλευση λαών και του πλούτου τους. Το είδαμε να συμβαίνει στην Λιβύη (2011), όταν οι ορδές της Συμμαχίας των Ιμπεριαλιστών με μπροστάρη το ΝΑΤΟ και τις ευρωπαϊκές αεροπορικές δυνάμεις που βομβάρδιζαν εκ του ασφαλούς μια χώρα χωρίς αεράμυνα, συνδράμοντας ακραίους μουσουλμάνους –την ίδια την Αλ Κάϊντα- για να ρίξουν το καθεστώς Καντάφι, ανατρέποντας ουσιαστικά τις συμφωνίες με την Κίνα, διεκδικώντας υπόγειο πλούτο και την ανοικοδόμηση της χώρας για τις πολυεθνικές τους. Παράλληλα με τους βομβαρδισμούς οι στόλοι «των απελευθερωτών» του ΝΑΤΟ όρθωναν ατσάλινα τείχη στους μετανάστες, πνίγοντας τους κατά χιλιάδες στα σκοτεινά νερά της Μεσογείου.
Τώρα ζούμε ξανά το δράμα των λαών που θαλασσοπνίγονται μπροστά στα τείχη της Ευρώπης Φρούριο, ενώ η Ε.Ε. των καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών αποφασίζει την λήψη στρατιωτικών μέτρων και το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να δικαιολογήσει ξανά το δολοφονικό του ρόλο. Τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας έχουν ξανά απασφαλίσει, οι στρατοί της Δύσης στοχοποιούν τις «ασύμμετρες απειλές» παίζοντας το ίδιο παραμύθι: «τρομοκρατία=μετανάστες»!

Και καλλιεργούν την Ισλαμοφοβία. Στην κατασκευή του φόβου για τις δυτικές κοινωνίες, όπου επίδικο είναι η «εθνική ενότητα» και η στράτευση του κόσμου της εργασίας, οι καθεστωτικοί μηχανισμοί και οι σκοποί παραμένουν αμετάβλητοι: «ο εχθρός», οι εργαζόμενοι δηλαδή, αλλάζει μόνο εθνικότητα και θρήσκευμα! Στόχος πάντα είναι να κρυφτεί ο πραγματικός λόγος της εξέγερσης του αμερικανικού λαού στη Βαλτιμόρη, των ευρωπαϊκών κινημάτων στη Μαδρίτη, στο Λονδίνο, στην Ελλάδα και στη Ρώμη, το κοινωνικό περιεχόμενο της Αραβικής Άνοιξης, με κοινό παρανομαστή την καπιταλιστική κρίση και τους νέους όρους εκμετάλλευσης-καταπίεσης των εργαζομένων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, για να κυριαρχήσει το κινέζικο μοντέλο εργασίας και παραγωγής υπεραξίας. Το ξαναμοίρασμα και ο έλεγχος του πλανητικού χωριού από την Νέα καπιταλιστική ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΣΥNΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-E.E., ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΒΑΣΕΙΣ-ΣΤΡΑΤΟ!

Η κυβέρνηση πρέπει να εξυπηρετήσει δύο ανάγκες: να κρατήσει τα προσχήματα μιας «ανθρωπιστικής προσέγγισης» του μεταναστευτικού ζητήματος και να συνοδοιπορήσει-υλοποιήσει τις κεντρικές επιλογές του ελληνικού και ευρωπαϊκού αστικού κόσμου.  Έτσι λοιπόν ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ταυτίζονται με τους πλέον επιθετικούς στόχους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., προσφέρουν τη χώρα ως βάση εφόρμησης των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ζητούν περισσότερα χρήματα ώστε να επιτελέσουν με επιτυχία το ρόλο που έχει αναλάβει διαφυλάττοντας την Ευρώπη Φρούριο.

Κεντρικό ρόλο σε όλα αυτά κατέχει το Πολεμικό Ναυτικό που όχι μόνο συμμετείχε στην επέμβαση την Λιβύη, αλλά και στο πόλεμο κατά των μεταναστών.  Τα αριθμητικά στοιχεία είναι εντυπωσιακά: ·   8000 ώρες περιπολίας έχουν συμπληρώσει από το περασμένο καλοκαίρι! ·   8 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν στις επιχειρήσεις. Αρχικά είχαν παραχωρηθεί (5) κανονιοφόροι από τον τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο. Ουσιαστικά καταγράφεται η σημαντικότερη επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού.  Σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης –ο πολιτικός υπεύθυνος της δολοφονίας μεταναστών στο Φαρμακονήσι σε επιχείρηση παράνομων επαναπροωθήσεων του Λιμενικού Σώματος- στην ημερίδα του Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων, υπολογίζεται ότι το κόστος των περιπολιών είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ το δίμηνο.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι τόσο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και ο καθεστωτικός τύπος χρησιμοποιούν την ίδια προπαγάνδα σχετικά με «τους δουλέμπορους», για να δικαιολογήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των μεταναστών και την συνεργασία με τις ΗΠΑ. Στην ομιλία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στο 3ο ετήσιο συνέδριο Άμυνας και Ασφάλειας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, όπου η ελληνική κυβέρνηση, το κράτος και οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν παρόν στον νέο γύρο τρομοκράτησης των λαών: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Μας αποκαλύπτει λοιπόν ο Π.Καμμένος τι προκαλεί την αγωνία του ίδιου και του κόσμου που εκπροσωπεί: «Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Μαγκρέμπ και της Μέσης Ανατολής, αποτελεί ίσως τον κορυφαίο γεωστρατηγικό και γεωοικονομικό κόμβο παγκοσμίως. Τα προτάγματα για ανεύρεση και αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και η διαμόρφωση του περιφερειακού συστήματος διαμετακόμισης ενέργειας, δημιουργούν επιπρόσθετες προκλήσεις ασφάλειας».

ΑΟΖ λοιπόν, κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, δρόμοι ενέργειας και εμπορίου από τη μια μεριά, με την Ελλάδα να διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της και από την άλλη μεριά ο μπαμπούλας της τρομοκρατίας («Η τρομοκρατία παραμένει η σημαντικότερη απειλή της διεθνούς κοινότητας, καθώς τα τελευταία χρόνια συνεχώς μετεξελίσσεται»), που στο όνομα της θα απαιτηθεί η υπακοή και η «εθνική ενότητα» του κόσμου της εργασίας, οι συμμαχίες με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και τους πραξικοπηματίες της Αιγύπτου, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η μετατροπή της νεολαίας  σε Μισθοφόρο Στρατιώτη και κρέας στα κανόνια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού!
Το τονίζει ξανά ο Π.Καμμένος: «Η Ελλάδα, με γεωγραφικά και κοινωνικοπολιτικά κριτήρια, αποτελεί την παρούσα χρονική περίοδο τον προμαχώνα της Ευρώπης προς αυτή την περιοχή, και ως τέτοια δύναται να διαδραματίσει κεντρικό και καταλυτικό ρόλο στις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις».

Και η αστική Ελλάδα θέλει να παίξει ρόλο. Και θα κάνει ότι απαιτείται. Η μοναδική μονομερής ενέργεια της κυβέρνησης έναντι «των Θεσμών» ήταν τα 500 εκατομμύρια δολάρια για τα παμπάλαια αμερικανικά αεροσκάφηORION3, που κρίνονται απαραίτητα για τις επιχειρήσεις  στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να ακολουθήσει η πρόσληψη επιπλέον 1000 Μισθοφόρων Στρατιωτών (ΟΒΑ). Το φωνάζει ο Καμμένος από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου: «Παρά τους σημερινούς οικονομικούς περιορισμούς, αποτελεί ακράδαντη πεποίθησή μου ότι είμαστε ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης, η οποία μας υποχρεώνει να εργαστούμε από κοινού για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες απειλές ασφάλειας».

Γιατί υπάρχει μια μαύρη κλωστή που συνδέει την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή με τον πόλεμο και τις επεμβάσεις. Άμυνα-ασφάλεια αλληλοσυνδεόνται, λέει ο Π.Καμμένος: «Οι σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις, τόσο μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όσο και στην περιφέρειά της, καταδεικνύουν ότι η έννοια της ασφάλειας δεν μπορεί να διαχωριστεί απολύτως μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής. Η αστάθεια, που εκτείνεται σήμερα από την Ουκρανία μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, που κυκλώνει την Ευρώπη, συνιστά μία απειλή για το εμπόριο, τις ενεργειακές οδούς, τον τουρισμό, την προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη. Αστάθεια, που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο με απρόβλεπτες συνέπειες στην εσωτερική ασφάλεια, την ασφάλεια δηλαδή των πολιτών, και κατ' επέκταση την τόσο απαραίτητη, για τους καιρούς μας, κοινωνική συνοχή». Και για αυτό απαιτούνται όπλα, νέα οργάνωση των στρατών, μισθοφόροι, συμμαχίες, συνεργασία με το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ και τους πραξικοπηματίες Στρατηγούς της Αιγύπτου, ακόμη και με την Ρωσία.

ΠΟΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ: Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Πρέπει τώρα να βγει από την απομόνωση, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια.  Κρίσιμη κρίνεται η παρέμβαση του μέσα στον Στρατό.

Εμείς απαιτούμε το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών-προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Να Ανατραπούν οι συμφωνίες Δουβλίνου-Σένγκεν, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών", εγκλωβίζοντας ανθρώπους. Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Άμεση έξοδο της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, κατάργηση των στρατιωτικών συμφωνιών με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για τα σύγχρονα κοινά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και για την κοινωνική απελευθέρωση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου