Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ AUTOTHEC: Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 21.05 στην είσοδο της εταιρίας Autothec, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η Εργατική Λέσχη Περιστερίου, η ATTACK και η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο ΕΚΑ.

Αιτία η απόλυση συναδέλφου από την εργοδοσία όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε για την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που οδήγησαν σε σοβαρά προβλήματα στην υγεία του. Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί στη συγκεκριμένη εταιρία και παλιότερα,αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης του καρκινογόνου μόλυβδου που υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι.

Από την πρώτη στιγμή, η προσπάθεια τρομοκράτησης από την εργοδοσία τόσο των συγκεντρωμένων όσο και των εργαζόμενων ήταν πρωτοφανής.

Από τη μία, κλήση της αστυνομίας λέγοντας ότι γίνονται επεισόδια (!!!), φωτογραφίες των
συγκεντρωμένων, άρνηση της εργοδοσίας για έλεγχο των μονάδων παραγωγής από τα μέλη του σωματείου, λεκτικές επιθέσεις και συνεχείς προκλήσεις. Από την άλλη, τρομοκράτηση των εργαζόμενων ότι θα ακολουθήσουν το δρόμο του απολυμμένου συναδέλφου τους σε περίπτωση που αντιδράσουν. Την ώρα μάλιστα που η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι αμοιβόμενοι με μισθούς πολύ χαμηλότερους απο τις συλλογικές τους συμβάσεις, νέοι που έκαναν την πρακτική τους και εργαζόμενοι μιας χρήσης, με voucher. Φτηνό εργατικό δυναμικό στις πιο ανθυγιεινές συνθήκες.

Είναι ξεκάθαρο ότι το κάτεργο της Autothec αποτελεί ένα τρομακτικό παράδειγμα εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας με κινδύνους για την υγεία των εργαζόμενων και των κατοίκων.

Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου, από κοινού με τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τους κατοίκους της περιοχής που ξεσηκώνονται ενάντια στα περιβαλλοντικά εγκλήματα της εταιρίας, θα συμβάλλει στην οργάνωση και τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα.

Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στην καρδιά της πόλης του Περιστεριού να υπάρξει ένα κάτεργο που στο όνομα των κερδών της εργοδοσίας θυσιάζει την υγεία και τις ζωές των εργαζόμενων και των κατοίκων.

Με όπλο μας το συλλογικό ανυποχώρητο αγώνα, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ergatikilesxiperisteriou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου