Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοινώσεις καταγγελίας του Γκεσταπίτικης έμπνευσης σπασίματος του ασύλου και στήριξης στους απεργούς στο ΑΠΘ

Ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΑΑΚ Θεσσαλονίκης για την εισβολή στο Αριστοτέλειο


Σήμερα 30-11 στις 4 τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο χώρο της κατειλημμένης από απεργούς εργολαβικούς υπαλλήλους πρυτανείας και συνέλαβαν 11 εργαζόμενους(10 υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας και 1 της καθαριότητας). Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρωτοφανών κατασταλτικών χτυπημάτων των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων. Μια μέρα μετά την αθώωση των τριών εργαζόμενων αγωνιστών και ενώ εκκρεμεί για τις 19 Δεκέμβρη η δίκη των 16 μελών των φοιτητικών συλλόγων(10 μέλη των ΕΑΑΚ και 6 ακόμα συναγωνιστές) που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ στο ΑΠΘ την ημέρα της 17 Νοέμβρη , η «σιδερένια φτέρνα του κράτους » ξαναχτυπά.


Η εισβολή των ΜΑΤ για δεύτερη φορά σε ένα μήνα μέσα στο χώρο του ασύλου, ήρθε μετά από επιστολή των πρυτανικών αρχών στον εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του διέταξε την επέμβαση για την λήξη της απεργίας και τη σύλληψη των καταληψιών. Η απεργία 70 ημερών, με την οποία οι εργαζόμενοι δε ζητάνε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους (είναι μήνες απλήρωτοι), μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια και να σταματήσουν να δουλεύουν υπό το καθεστώς της εργολαβίας. Αντ’ αυτού οι πρυτανικές αρχές ,προλαβαίνοντας ακόμα και τα συμβούλια ιδρύματος ,σπεύδουν να υλοποιήσουν τη μνημονιακή πολιτική ζητώντας από τους εργαζόμενους να δουλεύουν με 460 ευρώ. Η απόφαση για συνέχιση της απεργίας μάλιστα ανανεώθηκε μετά από πολύ μαζική συνέλευση του σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 28-11 παρά την τρομοκρατία της απειλής επέμβασης της αστυνομίας η οποία και πραγματοποιήθηκε τελικά.

Η επιστολή στο εισαγγελέα από τις πρυτανικές αρχές και τους κοσμήτορες σχολών δείχνει τον προδοτικό τους ρόλο στον αγώνα για τη προάσπιση του δημόσιου πανεπιστήμιου, καθώς για ακόμα μια φορά δίνουν τα διαπιστευτήρια τους στην κυβέρνηση ότι μπορούν να εγγυηθούν την υλοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής στα πανεπιστήμια μέσω της κατασυκοφάντησης και διάλυσης του αγώνα των εργολαβικών.
Ως ΕΑΑΚ βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι στον αγώνα των 650 εργολαβικών υπαλλήλων και συμπορευτήκαμε μαζί τους. Ο αγώνας τους πρέπει να δικαιωθεί. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που-στο όνομα του χρέους και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ- προκειμένου να διασφαλίσει την υλοποίηση της πολιτικής κοινωνικής καταστροφής και διάσωσης του κεφαλαίου δε διστάζει να καταστέλλει κάθε αγώνα που ξεπηδά. Η όξυνση της κρατικής καταστολής αποδεικνύει το φόβο της απέναντι στη δυναμική των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τον Πρύτανη του ΑΠΘ για την κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργολαβικών υπάλληλων και την επιλογή του να προβεί σε κάλεσμα για εισαγγελική παρέμβαση, αλλά και τη διπρόσωπη στάση του καθώς σήμερα τολμά να εμφανίζεται και να ζητά την απελευθέρωση των ανθρώπων που ο ίδιος διέταξε να συλλάβουν. Την ίδια μέρα που με δική του πρωτοβουλία διοργανώθηκε η φιέστα-απεργοσπασία καθαρισμού του ΑΠΘ, με τη συνδρομή των ΜΜΕ και της εργολαβικής εταιρίας που μίσθωσε παράνομα άλλο συνεργείο καθαρισμού. Είναι ο πρώτος πρύτανης στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου που ξεκάθαρα παίρνει την πολιτική επιλογή να παίξει το ρόλο των συμβουλίων ιδρύματος, διαλύοντας το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεσπούν μέσα σε αυτό, ζητώντας την αρωγή του εισαγγελέα και της αστυνομίας ώστε να καταστείλει μια απεργία βάζοντας τα ΜΑΤ μέσα στο άσυλο. Μια απεργία μάλιστα που ούτε καν νομότυπα έχει κηρυχτεί παράνομη, το αντίθετο μάλιστα υπάρχει δικαστική απόφαση που κρίνει απόλυτα νόμιμη την απεργία και απορρίπτει τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον των απεργών η «Οικολογική Α.Ε.»(η εργολαβική εταιρία) .

Ο Πρύτανης Μυλόπουλος, το πρυτανικό συμβούλιο αλλά και οι κοσμήτορες και πρόεδροι σχολών που συνυπέγραψαν την επιστολή, είναι persona non grata για το φοιτητικό κίνημα, να παραιτηθούν τώρα! Είναι συνυπεύθυνοι για το απεργοσπαστικό πραξικόπημα που πραγματοποιήθηκε. Το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται απέναντι σε όποιο όργανο υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική είτε είναι οι πρυτάνεις σήμερα είτε είναι τα πλήρως απονομιμοποιημένα συμβούλια ιδρύματος των οποίων τη λειτουργία το φοιτητικό κίνημα θα μπλοκάρει με κάθε τρόπο. Το φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γενικές συνελεύσεις τους και οι εργαζόμενοι σε αυτό είναι οι μόνοι που πρέπει να έχουν λόγο για το πανεπιστήμιο.

Το άσυλο αποτελεί λαϊκό κεκτημένο που κερδήθηκε με αγώνες , δεν καταργείται από νόμους, είναι χώρος που ανήκει σε όλο τον αγωνιζόμενο λαό, η αξία χρήσης του νοηματοδοτείται μέσα από τους αγώνες εργαζομένων και νεολαίας. Ως φοιτητικό κίνημα και μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους θα είμαστε εκεί κάθε στιγμή να υπερασπιστούμε τους δίκαιους αγώνες του λαού και της νεολαίας αλλά και το ίδιο το άσυλο σε οποιαδήποτε προσπάθεια άρσης του από την Κυβέρνηση και τις Πρυτανικές Αρχές. Δηλώνουμε ξεκάθαρα στην κυβέρνηση που διαλύει κάθε λαϊκή κατάκτηση ότι είμαστε στο πλευρό των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ και θα μας βρουν απέναντι τους σε κάθε προσπάθεια καταστολής του αγώνα του εργαζόμενου λαού.

- Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων με απόσυρση των κατηγοριών που τους βαραίνουν 
- Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να συνεδριάσουν άμεσα ώστε μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις να δώσουν άμεση απάντηση αγώνα. 
- Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων και το ΕΚΘ να κηρύξουν πανθεσσαλονίκεια απεργία , στα πλαίσια της στήριξης του αγώνα των εργολαβικών υπαλλήλων, αλλά και απέναντι συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο αγώνας τους είναι υπόθεση όλου του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος της πόλης.

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ και τη σύλληψη 11 αγωνιζόμενων απολυμένων και απλήρωτων εργατών στα ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία του Α.Π.Θ, που διεκδικούν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στην εργασία.

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την φύλαξη δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με τη στυγνή εκμετάλλευση και την τρομοκρατία των ιδιωτών εργολάβων, οι οποίοι λυμαίνονται και θησαυρίζουν από τα οικονομικά των πανεπιστημίων, αλλά και με την κυβερνητική καταστολή και τον εμπαιγμό του πρύτανη. Πριν στείλουν τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, τα ψέματα και τις συκοφαντίες κατά των εργαζομένων. Σε αυτή την επιχείρηση τρομοκρατίας και συκοφάντησης έχει τη δική της συμβολή και η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες εργάτες και να σταματήσει η δίωξη σε βάρος τους, να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι. Να φύγουν οι δουλέμποροι εργολάβοι από τους χώρους των πανεπιστημίων.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την εισβολή των δυνάμεων καταστολής νωρίς σήμερα τα ξημερώματα στο χώρο του ΑΠΘ και τη σύλληψη 11 απεργών εργολαβικών υπαλλήλων μέσα από το χώρο του κατειλημμένου Κτηρίου Διοίκησης. Η νύχτα της 30ης Νοεμβρίου 2012 θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στην ιστορία, καθώς για πρώτη φορά τα ΜΑΤ εισβάλλουν σε πανεπιστημιακό χώρο για να καταστείλουν έναν απεργιακό αγώνα.

Το όνομα του Πρύτανη Μυλόπουλου, και όσων απέστειλαν επιστολή στην Εισαγγελία ζητώντας την επέμβαση της αστυνομίας, θα γραφεί με τα πιο μελανά χρώματα στην ιστορία της χώρας, μαζί με τα ονόματα εκείνων που στις κρίσιμες στιγμές στον τόπο μας έπαιξαν τον πιο βρώμικο ρόλο ενάντια στο δοκιμαζόμενο εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Η παραίτηση του είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει. Δεν έχει καμία θέση εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας. Είναι πολιτικά υπεύθυνος για τη μεθόδευση προβοκάτσιας σε βάρος της απεργίας και του φοιτητικού κινήματος, όταν τη μέρα του Πολυτεχνείου επενέβη η αστυνομία και αιματοκύλισε την περιφρούρηση των φοιτητικών συλλόγων συλλαμβάνοντας 16 νεολαίους. Πρωταγωνίστησε στη χθεσινή ενορχηστρωμένη απεργοσπασία μαζί με Κοσμήτορες Σχολών, υπαλλήλους του Μπουτάρη και την δουλεμπορική εργολαβική εταιρία ISS. Η ανακοίνωση του που ζητά την απελευθέρωση των συλληφθέντων μόνο χλεύη και αηδία μπορεί να προκαλέσει, όταν ο ίδιος  - πιστός στις κατευθύνσεις κυβερνήσεων-ΕΕ και σε αγαστή συνεργασία με τις εργολαβικές εταιρίες - λυμαίνεται το δημόσιο πανεπιστήμιο, πετάει στο δρόμο 350 υπαλλήλους, ενώ θα μπορούσε να κηρύξει έκπτωτους τους εργολάβους, αν δεν ήταν απόλυτα συνένοχος στη συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τον αγώνα δήθεν υποστηρίζοντας τον, ενώ έπαιζε σαφέστατα το παιχνίδι των εργολαβιών και της άθλιας συγκυβέρνησης, δυστυχώς με τη συνενοχή και του ΣΥΡΙΖΑ που τον στήριζε με ανακοινώσεις του μέχρι πριν λίγες μέρες, ενώ ήταν ξεκάθαρο με ποιά πλευρά είχε ταχθεί.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η πιο μαζική υποστήριξη του αγώνα των εργολαβικών και των συλληφθέντων από όλη την αριστερά, το εργατικό κίνημα, τους λαϊκούς φορείς, τους ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον αγώνα και τους συλληφθέντες και δεσμεύεται να πάρει πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Ο αγώνας των εργολαβικών για επαναπρόσληψη κι αξιοπρεπή εργασία ενάντια στα σκλαβοπάζαρα των εργολαβιών καθίσταται αυτή τη στιγμή ένα μέγιστο πολιτικό ζήτημα που συμπυκνώνει το σύνθημα ψωμί - παιδεία - ελευθερία και αφορά όλο το λαό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική υπεράσπιση του ασύλου. Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι έχει ξεμπερδέψει τόσο εύκολα με ιστορικές λαϊκές κατακτήσεις είναι γελασμένη. Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι εργαζόμενοι εντός κι εκτός πανεπιστημίου θα προασπίσουν το δικαίωμα τους στον αγώνα, θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο το δημόσιο πανεπιστήμιο και θα φροντίσουν ώστε να «ξεβρωμίσει» το ΑΠΘ από απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, Μυλόπουλους και την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης  - ΕΕ - ΔΝΤ.

ΚΚΕ(μ-λ): Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους-απεργούς στο ΑΠΘ!


Σήμερα τα ξημερώματα, της Παρασκευής 30 του Νοέμβρη 2012 τα φαντάσματα ζωντάνεψαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στον ρόλο των χουντικών υπουργών Γκαντώνα και Σιφναίου, οι υπουργοί της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Στη θέση του πρύτανη των τανκς Σδράκα, ο πρύτανης Μυλόπουλος, που παρήγγειλε να γίνει η πιο οργανωμένη και τρομοκρατική επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ, για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Και στον ρόλο των άθλιων προπαγανδιστών του ψεύδους, της συκοφαντίας και της πιο τοξικής και επικίνδυνης λάσπης, οι σύγχρονοι Γεωργαλάδες, δηλαδή τα τσιράκια-δημοσιογράφοι των εργολάβων καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών. Μαζί τους, οι νεοναζί Χρυσαυγίτες, που βρήκαν ευκαιρία να χύσουν δηλητήριο ενάντια στους αγώνες των εργατών. Άξιος ο μισθός όλων. Η σημερινή συγχορδία τους, θα γραφτεί στην ιστορία του εργατικού και φοιτητικού κινήματος της Θεσσαλονίκης, στην ιστορία του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου και θα αποτελεί μνημείο αίσχους και καταφρόνιας. Όλους αυτούς ο λαός μας, οι εργαζόμενοι άνθρωποι, η νεολαία, θα τους κατατάξουν στην μαύρη λίστα με τα φαντάσματα του παρελθόντος, στην λίστα αυτών που καταδικάζει η ιστορία. Γιατί στο Αριστοτέλειο υπάρχουν τέτοιες άγραφες αλλά αξέχαστες λίστες. Στην μια φιγουράρουν τύποι που συνεργάστηκαν με την εξουσία και την καταπίεση σαν τον φον Βιζουκίδη και τον Σδράκα και στην άλλη ακτινοβολούν αυτοί που δεν υπέκυψαν και προστάτευσαν το Πανεπιστήμιο και τους αγωνιζόμενους μέσα σε αυτό σαν τον αξέχαστο Χ. Θεοδωρίδη και άλλους που τίμησαν την θέση τους.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την σημερινή εισβολή των ορδών των ΜΑΤ στον χώρο της Πρυτανείας του ΑΠΘ και την σύλληψη απεργών εργαζόμενων, που παλεύουν για δουλειά, αξιοπρεπή μεροκάματα και συνθήκες εργασίας, δηλαδή μερικά από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούν οι εντολοδόχοι της Τρόικας, των Μνημονίων και της κυβέρνησης που υπηρετεί τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τις πολυεθνικές και τους κάθε είδους εργολάβους. Καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία να σταθούν στο πλάι των εργατών που τους αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια και εγκληματίες, αυτοί που έκαναν την ζωή του ελληνικού λαού κόλαση ρίχνοντας την ζωή και τα δικαιώματα του στις χωματερές.

Απαιτούμε την αθώωση των εργαζόμενων που σέρνονται στα δικαστήρια γιατί υπεράσπισαν το ιερό δικαίωμα στην ζωή και την εργασία

Στηρίζουμε την υπερήφανη στάση των εργαζόμενων που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν τρομοκρατούνται και συνεχίζουν τον αγώνα.

 ΟΚΔΕ: Κάτω τα χέρια από τους απεργούς εργολαβικούς του ΑΠΘ & από το άσυλο

Ούτε βήμα πίσω - Εργαζόμενοι, φοιτητές μαζί ως τη νίκη

Σήμερα, στις  4.15 τα ξημερώματα, ειδική ομάδα των ΜΑΤ μαζί με πλήθος ασφαλιτών εισέβαλλαν με ύπουλο και αιφνιδιαστικό τρόπο - καταπατώντας το άσυλο - μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέλαβαν 11 απεργούς εργαζόμενους που περιφρουρούσανε την κατάληψη της πρυτανείας και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΘ. Μάλιστα έξω από το Πανεπιστήμιο, υπήρχαν αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ έτοιμες να επέμβουν. Ήδη από την Τρίτη, ο εισαγγελίας είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να συλλάβει με την αυτόφωρη διαδικασία τούς καταληψίες, για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και της υποβάθμισης περιβάλλοντος, μετά από κάλεσμα της πρυτανείας του Μυλόπουλου και άλλων πανεπιστημιακών. Η «δημοκρατία» τους δεν άντεξε την απόφαση της Γ.Σ. του σωματείου στις 28/11 για συνέχιση του αγώνα και ανέλαβαν δράση τα ΜΑΤ της τρικομματικής χούντας! Αλλά η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!

Από τις 20/9 οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου σε καθαριότητα και φύλαξη έχουν προχωρήσει σε απεργία διαρκείας και κατάληψη του κτηρίου διοίκησης (πρυτανεία). Οι Απεργοί δεν έχουν μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας με το ΑΠΘ. Προσλαμβάνονται σε αυτό μέσω εργολαβιών, με καθεστώς σύγχρονου δουλεμπορίου. Αυτό σημαίνει: α) ότι πληρώνονται με χειρότερους όρους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο ΑΠΘ β) κοστίζουν το ίδιο ή και παραπάνω στο δημόσιο-κρατικό προϋπολογισμό και γ) αυξάνουν τα κέρδη των εργολάβων/δουλέμπορων, αφού το υπόλοιπο ποσό που αντιστοιχεί ανά εργαζόμενο το παίρνει η εργολαβική εταιρία! (φυσικά από αυτή τη διαδικασία «τρώνε» και τα λαμόγια του πανεπιστημίου). Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάνω από τρεις μήνες και τώρα τους μοιράζουν απολύσεις. Κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο αφού τους εκβιάζουν να υπογράψουν συμβάσεις με 580 ευρώ μικτά ή να φύγουν.

Η επίθεση αυτή  δεν είναι τυχαία. Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ψήφισε με το Μνημόνιο III την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος και κοινωνικής κατάκτησης. Για να τα επιβάλλει όμως αυτά πρέπει να τσακίσει το εργατικό κίνημα που αντιστέκεται σθεναρά. 

   Το πραξικόπημα αυτό δε θα περάσει! Όπως δεν πέρασε και χθες, στη δίκη των 3 συλληφθέντων συναδέλφων από την παρέμβαση των ΟΤΑ στη ΔΕΘ. Η αθώωσή τους έδωσε ένα χαστούκι στους μηχανισμούς καταστολής και την άθλια συγκυβέρνηση που έδωσε εντολή για την δίωξή τους. Οι καταλήψεις δημαρχείων, οι απεργίες και διαδηλώσεις των ΟΤΑ συνεχίζονται, ενάντια στις απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων που δρομολογεί η τρικομματκή συμμορία. Στο ίδιο πνεύμα αντίστασης συνεχίζεται και ο αγώνας των εργολαβικών του ΑΠΘ.  Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι φοιτητές  πρέπει να υπερασπίσουμε αυτόν τον αγώνα, για την υπεράσπιση των εργατικών μας δικαιωμάτων αλλά και για την υπεράσπιση του ασύλου. Συντασσόμαστε με αυτό τον αγώνα ως τη νίκη.

- Καμιά δίωξη στους απεργούς
- Άμεση πληρωμή και πρόσληψη των εργαζομένων στο ΑΠΘ με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
- Κατάργηση των εργολαβιών και του σύγχρονου δουλεμπορίου.


Συγκέντρωση 3/12, στις  11πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης


ΕΕΚ: Για την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και την σύλληψη απεργών

Η κ.ο. του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο του πανεπιστημίου τα ξημερώματα Παρασκευής 30/12  και την σύλληψη απεργών που αγωνίζονται για το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή. Αυτή η πράξη του έργου, που όπως φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία, έρχεται ως συμπλήρωμα της εισβολής των ΜΑΤ την 17η Νοεμβρίου πάλι στο χώρο του ΑΠΘ και την σύλληψη φοιτητών.Συγκεκριμένα υστέρα από αγαστή συνεργασία πρυτανικών αρχών και αστυνομίας τα ΜΑΤ στις 4 τα ξημερώματα εισέβαλαν στην πρυτανεία που τελούσε υπό κατάληψη και συνέλλαβαν 11 απεργούς εργολαβικούς εργαζόμενους. Την Δευτέρα 3/12 οι συλληφθέντες θα περάσουν από αυτόφωρο. 

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Μυλόπουλος που το όνομα του συνδέθηκε με δημοσιεύματα τόσο για κακοδιαχείριση όσο και για παρασκηνιακές μηχανορραφίες προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του και κουνάει το δάχτυλο εναντία σε εργαζομένους που ζητούν τα δεδουλευμένα τους και αξιοπρεπείς μισθούς. Και σε αυτή την αθλία στάση του εναντία στους απεργούς έχει την στήριξη των ΜΜΕ.

Γινόμαστε μάρτυρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης μια τεράστιας προσπάθειας του χρεοκοπημένου συστήματος να τρομοκρατήσει κάθε αγωνιστή που αντιστέκεται και κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί. Η σύλληψη φοιτητών αλληλέγγυων στους εργολαβικούς απεργούς, η σύλληψη των τριών μετά την κινητοποίηση εργαζομένων ΟΤΑ και δημοσίου τομέα ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ, η στενή παρακολούθηση με 2 κλούβες της αστυνομίας της μοτοπορείας αλληλεγγύης στους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και  η σύλληψη των έντεκα απεργών είναι μόνο η αρχή στον πόλεμο που κηρύσσει το κράτος απέναντι στα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια αυτής της πόλης.

Η απεργία των εργολαβικών δεν τελείωσε παρά την καταστολή της. Είναι μια απεργία διαρκείας που αν μείνει απομονωμένη είναι καταδικασμένη να ηττηθεί . Όπως ήταν και η απεργία των της Χαλυβουργίας. Η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού έκανε σαφή την πρόθεση της να χτυπήσει με τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς κάθε δυναμική μορφή απεργίας. Είναι εμφανές ότι πρέπει να οργανωθεί η γενική πολιτική απεργία διαρκείας, για να γκρεμιστεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κάθε επίδοξος διαχειριστής της κρίσης.

 • Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες .Όλοι την Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την αυτόφωρη διαδικασία.
 • Άρση όλων των κατηγοριών και καμία δίωξη των έντεκα συλληφθέντων απεργών
 • Κάτω η τρισυπόστατη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κάθε άλλη αστική κυβέρνηση
 • Αυτοοργάνωση της εργατικής τάξης για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μέχρι την ανατροπή του καπιταλισμού και την Εργατική Εξουσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου