Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πάτρας για την συκοφαντική επίθεση της ΠΑΣΚΕ στον Θεόδωρο Μπελεζώνη

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πάτρας καταγγέλλει την προσπάθεια συκοφάντησης του εργάτη, συνδικαλιστή και στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πάτρα Θεόδωρου Μπελεζώνη, από την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Eδώ και μέρες οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναπαράγουν χυδαία ψέματα για δήθεν επίθεση με σπρωξιές, χτυπήματα και ύβρεις ενάντια στην γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Σταυρούλας Νικολάου. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Το συμβάν που έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα επρόκειτο για φραστική διένεξη στην οποία ουδέποτε υπήρξε χειροδικία, ούτε καν υβριστικό περιεχόμενο, όπως συκοφαντικά αναφέρει η καταγγέλλουσα. Παρούσα ήταν και η Τ. Λαχανιώτη, περιφερειακός σύμβουλος των Ιονίων Νήσων που μπορεί να το επιβεβαιώσει. Ο λόγος της αντιπαράθεσης αφορούσε την άρνηση παραχώρησης αίθουσας στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, για τη διενέργεια εκδήλωσης, παρά το γεγονός ότι η αίθουσα ήταν ελεύθερη, και δίνεται σε άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Είναι φανερό ότι αυτή η σκηνοθετημένη επιχείρηση του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, μάλιστα στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ καλεί και για παρέμβαση την κυβέρνηση και τον Δένδια στοχεύει στον εκφοβισμό των μαχόμενων εργαζόμενων, στην
εμπλοκή των μηχανισμών του κυβερνητικού αυταρχισμού στο συνδικαλισμό και στη συκοφάντηση όσων αντιστέκονται στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-εργοδοσίας-τρόικας.

Το ερώτημα όμως είναι, γιατί γίνεται αυτή η επίθεση από την πλευρά της ΠΑΣΚΕ. Γιατί σε συνθήκες συνθλιβής των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την φιλοεργοδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία (βλ. ΠΑΣΟΚ) αυτή στοχεύει στον πραγματικό της αντίπαλο: τα ανεξάρτητα εργατικά σχήματα, τους ταξικούς αγωνιστές, το ριζοσπαστικό ρεύμα που αμφισβητεί τις δομές και το περιεχόμενο του γραφειοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος που καταρρέει. Και γι΄ αυτό επιτίθενται συκοφαντώντας και επιχειρώντας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας κατά των συλλογικοτήτων και των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο εργατικό κίνημα.

Είναι γνωστό ότι η διοίκηση του εργατικού κέντρου, και για να ακριβολογούμε η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ, μετατρέπει το χώρο του εργατικού κέντρου σε παραμάγαζο διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ως φορέας υπεύθυνος για την κοινωφελή εργασία μετατρέπεται σε εργοδότη με εργαζόμενους που υπογράφουν με μισθούς κάτω ακόμα και από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αναπτύσσει δίκτυο συνδιαλλαγής και μικρορουσφετιών, προσπαθώντας να διαμορφώσει μια νέα γένια πελατών – ψηφοφόρων, επιδιώκοντας κατά τον τρόπο αυτό να μετατρέψει τα συνδικάτα σε ΜΚΟ. Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας έχει πάει ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά στις «επιτυχημένες» επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενοικιάζοντας τον ημιόροφο του Εργατικού Κέντρου ο οποίος λειτουργεί ως μπαρ.


Καλούμε τους εργαζόμενους και όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος να απομονώσουν αυτή την προσπάθεια συκοφάντησης και επίθεσης απέναντι στους ταξικά μαχόμενους εργαζόμενους και τους συλλογικούς ανατρεπτικούς αγώνες. Με μαζικούς, ανυποχώρητους αγώνες, να παλέψουμε για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, αλλά και των εκπροσώπων της πολιτικής αυτής μέσα στα συνδικάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου