Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

To “ΕΘΝΟΣ” και ο «στρατηγός» Βερύκιος σκυλεύουν τον 20χρονο νεκρό συνάδελφο που σκότωσε ο Στρατός και ζητούν αύξηση Θητείας!

Παρέμβαση στρατευμένων:

"Ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα με την πληρότητα στις Ειδικές Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα στους Πεζοναύτες. Αυτό όμως που συμβαίνει είναι ότι οι διοικητές-αξιωματικοί επιβάλλουν τη διάκριση «Παλιός-Νέος» με αποτέλεσμα "οι νέοι" να κάνουν τριπλάσιες υπηρεσίες και παραπάνω υπηρεσίες από τους «παλιούς».

Πριν από τις μεγάλες ασκήσεις δεν κάνουν υπηρεσίες και κοιμούνται όλοι μαζί. Επίσης, ενώ υπάρχουν στους Πεζοναύτες ειδικότητες οδηγών ερπιστριοφόρων, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ"!

Τι γράφει όμως ο Βερύκιος και γιατί:

Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Και ο Βερύκιος, «στρατευμένος αρθρογράφος» του «εθνικού εργολάβου» και αλαλάζων διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού, υπεύθυνος και για το κύμα απολύσεων-εξαφάνισης εργασιακών δικαιωμάτων, ήταν πάντα στο πλευρό του εκάστοτε υπουργού εθνικής άμυνας και των επιτελών.

Εξάλλου, η λουφαδόρικη στρατιωτική του θητεία και το Άσυλο που του προσφέρθηκε στο Πεντάγωνο όταν είχε χτυπήσει συναδέλφους που εκτελούσαν καθήκοντα πύλης στο Χολαργό, ήταν καρπός αυτής της αμαρτωλής σχέσης.

Και ο στρατηγός των ενσωματωμένων στρατιωτικών ρεπόρτερ, όπως τον έχρισε ο πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος, βρήκε την λύση για όλα τα δεινά του Στρατού:
Αύξηση της στρατιωτικής θητείας εδώ και τώρα!

Στο άρθρο του με τίτλο «Τελευταία άσκηση για πεζοναύτη», αφού φτιάξει το πολιτικό
προφίλ της κυβέρνησης και του ΑΓΕΣ αναδεινύοντας το ενδιαφέρον και τα αισθήματα που έδειξαν - «Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, για να συντονίσει τις έρευνες. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του άτυχου πεζοναύτη, που καταγόταν από την Κάρυστο»-, καταλήγει στην υπόδειξη των παραμέτρων που προκάλεσαν την νέα απώλεια:

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΩΡΑΡΙΑ Οι τρεις πληγές του στρατεύματος

Το δυστύχημα του Ωρωπού - πέρα από το όποιο αποτέλεσμα του πορίσματος της ΕΔΕ - φέρνει στην επιφάνεια με τραγικό τρόπο τρία βασικά προβλήματα του στρατεύματος:

Συντήρηση του στρατιωτικού υλικού. Η έλλειψη ανταλλακτικών και τα περιστατικά ελλιπούς συντήρησης έχουν πολλαπλασιαστεί εν μέσω της οικονομικής κρίσης.
Η εκπαίδευση κληρωτών έχει υποστεί πλήγματα εξαιτίας -κυρίως- της μειωμένης θητείας και της δραστικής περικοπής των κονδυλίων.
Υπερεντατικοποίηση ωραρίου. Εχουν αυξηθεί οι υπηρεσίες (σκοπιές - αγγαρείες ) των στρατευσίμων, ένεκα λειψανδρίας στις υφιστάμενες μονάδες, με αποτέλεσμα να είναι άγρυπνοι και με μειωμένα αντανακλαστικά κατά τη διάρκεια των σοβαρών αποστολών. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο αρχηγός ΓΕΣ όταν έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος ήταν: Πόσες ώρες είχε κοιμηθεί ο άτυχος στρατιώτης και εάν είχε νυχτερινή υπηρεσία πριν ξεκινήσει το μοιραίο ταξίδι».ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Αλήθεια, πώς τους λένε αυτούς που είναι κοντά στην εξουσία και εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως»;

Ζήτημα 1ο: ώστε για την έλλειψη των ανταλλακτικών φταίει η οικονομική κρίση γενικώς;

Γιατί όμως η κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου έδινε 1 εκατομμύριο ευρώ τη μέρα, για 4 μήνες, αναλαμβάνοντας μερίδιο του κόστους της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη του Καντάφι; Γιατί πληρώνει το ελληνικό δημόσιο 2 δις ετησίως συδρομή στο ΝΑΤΟ; Γιατί διατηρούνται σταρτεύματα σε Κόσσοβο, Αφγανιστάν, Λίβανο και στέλνονται εκπαιδευτές στο Μάλι;

Για να καταβληθούν όλα αυτά τα δις ευρώ πρέπει να μειωθεί το λειτουργικό κόστος, να κοπούν μισθοί-συντάξεις και να φορτώσουν το οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης στους φαντάρους!

Ζήτημα 2ο: αν ο Βερύκιος είχε κάνει στρατιωτική θητεία και όχι λούφα, θα ήξερε ότι οι Ειδικές Δυνάμεις δεν έχουν πρόβλημα επάνδρωσης. Η ηγεσία του Στρατού φροντίζει να έχουν πολεμική στελέχωση που φτάνει το 75-100%.

Τον καλούμε επομένως να σταματήσει να λέει ψέματα, να βιάζει την αλήθεια και να βγάζει άναρθρες φιλοκυβερνητικές κραυγές.

Φυσικά, οι υπηρεσίες και το χώσιμο των φαντάρων εξαρτώνται πρωτίστως από το διοικητή, στην ευχέρεια του οποίου είναι ο καθορισμός των υπηρεσιών.

Αλλά Βερύκιε, άμα είσαι λουφαδόρος και ομοτράπεζος των ΥΕΘΑ, μόνο άσχετα ή κατευθυνόμενα πράγματα θα λες...

Ζήτημα 3ο: Το χώσιμο των φαντάρων είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης εκαντοντάδων άχρηστων μονάδων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του πελατειακού κράτους και όχι η θητεία.

Ας βγάλει επομένως την καραμέλα που ικανοποιεί τις επικοινωνικές ανάγκες της κυβέρνησης και των στρατοκρατών και ας απαντήσει:

Γιατί άνοιξε ξανά το ΚΕΝ Καλαμάτας, εκλογική περιφέρεια του Α.Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι σχετικά πρόσφατα το είχε κλείσει ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης σε μια προσπάθεια νοικοκυρέματος των Ενόπλων Δυνάεων; Γιατί άνοιξε και δεύτερο ΚΕΝ Πυροβολικού από τους Φραγκούλη Φράγκο και τον Ευ.Βενιζέλο στην ζώνη πολιτικών συμφερόντων του τελευταίου; Τέλος, γιατί ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος ικανοποιεί το «ρουσφετάκι» που του ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας και κρατά ανοικτό συγκεκριμένο στραόπεδο στην Ήπειρο, ενώ ακόμη και η νέα Δομή που έφερε στο προσκήνιο η κυβέρνηση Σαμαρά προέβλεπε το αντίθετο;

Ζήτημα 4ο: Γιατί ο μπαρουτοκαπνισμένος Παπαφλέσσας, συγγνώμη Βερύκιος, δε λέει κουβέντα για τους χιλιάδες συναδέλφους φαντάρους που εργάζονται ως υπηρέτες στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις; Αυτό δεν επιβαρύνει την επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου της οποίες γνώρισε όχι από τις μεταθέσεις του εκεί, αλλά από τα ταξίδια του συνοδεία υπουργών και ανώτατων στρατιωτικών.

Ζήτημα 5ο: Γιατί ο Βερύκιος κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του σε όσα καταγγέλλουν οι γονείς και το προσωπικό του 575 Τάγματος Πεζοναυτών; Γιατί δεν προσπαθεί να απαντήσει και αυτός στα κρίσιμα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί;

Αναρωτιόμαστε στρατηγέ Βερύκιε, η μειωμένη θητεία φταίει για τα παρακάτω:

Ερώτημα 1ο: Το άρμα μάχης συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών, με έδρα τον Αυλώνα Αττικής και πήγαινε στο λιμάνι του Ωρωπού για μπει σε αρματαγωγό και να συμμετάσχει στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ».

Όμως σε τι κατάσταση βρίσκονται τα τεθωρακισμένα; Είναι γνωστό σε όλους ότι πρόκειται για απαρχαιωμένα τεθωρακισμένα, ενώ ο ελληνικός στρατός αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα συντήρησης οχημάτων-εγκαταστάσεων και ελλείψεις ανταλλακτικών εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής περικοπών και των Μνημονίων, που προσπαθεί να υπερβεί το προσωπικό καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια και φαντασία.

Βεβαίως λεφτά υπάρχουν καθώς η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καταβάλλει 2 δις ετησίως συδρομή στο ΝΑΤΟ, έχει στρατό και πολεμικά μέσα σε Μάλι-Κόσοβο-Αφγανιστάν-Λίβανο και ετοιμάζεται να παραλάβει ακόμη 550 μεταχειρισμένα αμερικανικά τεθωρακισμένα, που γύρευε σε τι κατάσταση είναι και τι συντήρηση χρειάζονται, πληρώνοντας επιπλέον 5 εκατομμμύρια ευρώ στους εφοπλιστές για τη μεταφορά τους.

Ερώτημα 2ο: Γιατί αυτά τα απαρχαιωμένα οχήματα τα οδηγούν φαντάροι και όχι έμπειρο μόνιμο προσωπικό; Από τη φάλαγγα των 10 οχημάτων βρέθηκε στο γκρεμό μόνο το όχημα που οδηγούσε φαντάρος. Ο οποίος μάλιστα είχε αρνηθεί να το κάνει και υποτάχθηκε στις διαταγές του Λοχαγού του.

Τα σύγχρονα άρματα μάχης έχουν πληρώματα που τα απαρτίζουν κυρίως μόνιμοι, με μεγάλη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου τους. Πως όμως είναι δυνατόν ο φαντάρος με την ελάχιστη εκπαίδευση να οδηγήσει ένα τόσο παλιό όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο είναι απρόβλεπτο και απαιτεί εξαιρετικές ικανότητες και εμπειρία;

Ερώτημα 3ο: Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη διαδρομή και τι γνώση είχαν όσοι έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις των δυσκολιών που παρουσιάζει; Βάζοντας 19χρονα και 20χρονα παιδιά να οδηγούν αυτά τα σαπάκια;

Υπάρχει συγκεκριμένη μαρτυρία που κάνει λόγο για την ολισθηρότητα του επικίνδυνου οδοστρώματος, γεγονός που επιτείνει η πρωινή γλίτσα που πιάνει ο δρόμος λόγω της υγρασίας.

Ερώτημα 4ο: Τελικά δε θρηνήσαμε και άλλα θύματα καθώς στο τεθωρακισμένο άρμα μεταφοράς προσωπικού Μ 113 επέβαινε την ώρα του δυστυχήματος μόνο ένας συνάδελφος που είναι καλά στην υγεία του. Τι θα συνέβαινε όμως αν το όχημα ήταν γεμάτο προσωπικό;

Αρνείστε δηλαδή να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα και να πράξετε ότι επιβάλλουν οι συνθήκες, μοναδική περίπτωση να μην ξαναζήσει καμιά οικογένεια το ίδιο δράμα.

ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Υπάρχει η χαροκαμένη μάνα του 20χρονου πεζοναύτη που ξεσπά: "Έστειλα το παιδί μου στρατιώτη και μου το έφεραν στο νεκροκρέββατο".

Πόσοι ακόμη νέοι άνθρωποι θα θυσιαστούν στο βωμό της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμο δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων.

Στην Ελλάδα οι νέοι είναι Αναλώσιμοι, οδηγούνται στην αυτοκτονία μέσα και έξω από τον στρατό, χάνουν την ζωή τους σε θανατηφόρα ατυχήματα στον στρατό.

Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό και τις Δυνάμεις Καταστολής.

Οι ευθύνες του θανάτου του 20χρονου Πεζοναύτη είναι κυρίως πολιτικές και βαραίνουν για πάντα τις πλάτες της κυβέρνησης, του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου και του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου, που οργάνωσαν την συγκεκριμένη διακλαδική Άσκηση, την οποία εκμεταλλεύτηκαν επικοινωνικά ο Α.Σαμαράς και ο Γ.Γραμματέας της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκος.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη στην οικογένεια και στους φίλους του άτυχου νέου και στεκόμαστε στο πλευρό τους


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου