Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Καμία συμμετοχή – νομιμοποίηση στο έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καμία συμμετοχή – νομιμοποίηση στο έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ


Με αφορμή τις διαδικασίες για τις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου («διακομματική», «τηλεοπτικός χρόνος» κ.λπ.), η Ο.Κ.Δ.Ε. διευκρινίζει ότι:

Με τα πενιχρά οικονομικά και τεχνικά μέσα που διαθέτει, θα παλέψει για τη διάδοση του προγράμματός της, για την προβολή της αυτόνομης καθόδου της, χωρίς να επιδιώκει καμία «προβολή» από την εκτρωματική ΝΕΡΙΤ, χωρίς να κάνει καμία χρήση κανενός τέτοιου «δικαιώματος». Την ίδια στάση είχε η Ο.Κ.Δ.Ε. και στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014.

Επιμένουμε σταθερά στην απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη της ΝΕΡΙΤ, της νέας
ΥΕΝΕΔ, συμβόλου της χούντας Σαμαρά–Βενιζέλου, του λουκέτου σε υπηρεσίες και οργανισμούς, των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων, του πραξικοπηματικού τρόπου διακυβέρνησης που έχουν επιβάλλει με «μαύρες» πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια, αντοχή και πείσμα συνεχίζουν τον αγώνα. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, όπως απ’ την πρώτη μέρα της κατάληψης του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, όταν η αντίστασή τους έδινε γροθιά στη σαμαροβενιζελική κλίκα, ανοίγοντας δρόμους για το ξήλωμα της. Όπως στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης και κινητοποιήσεις, που έχουν από τότε γίνει έξω από το ραδιομέγαρο.

Από την «ανοιχτή ΕΡΤ» (διαδικτυακό ertopen, τοπικές ΕΡΑ), έχει δοθεί ένα ανοιχτό βήμα στην κοινωνία, στους αγώνες των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, προσφέροντας ενημέρωση και πολιτιστικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου – και ένα καλό παράδειγμα αυτοδιαχείρισης ενός ραδιοτηλεοπτικού μέσου από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Με όλες τις πλάτες των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων, με όλα τα κεφάλαιά τους, οι ιδιώτες μιντιάρχες της διαπλοκής και σήψης, τα παπαγαλάκια–φερέφωνα των Μνημονίων και της σκοτεινής «σταθερότητάς» τους, δεν θα μπορούσαν ποτέ να παράξουν πρόγραμμα αντίστοιχου περιεχομένου και ποιότητας!

Παλεύουμε για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, σε μια ΕΡΤ δημόσια, κάτω από έλεγχο/διαχείριση των εργαζομένων και της κοινωνίας. Ειδικά σήμερα, που η συγκυβέρνηση κατέρρευσε μπροστά στα αδιέξοδά της, που ο λαός μας πασχίζει να ξεφορτωθεί τη χούντα Σαμαρά–Βενιζέλου, να αποκρούσει την εκστρατεία φόβου που έχουν εξαπολύσει, η πάλη γι’ αυτό το δίκαιο στόχο, αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση για το εργατικό/λαϊκό κίνημα, όλων των αγωνιστών και των οργανώσεών του.

Kαμία συμμετοχή–νομιμοποίηση στο έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ, τους σφετεριστές της περιουσίας του ελληνικού λαού, τα φερέφωνα της χούντας Σαμαρά–Βενιζέλου.
Στηρίζουμε τον αγώνα και το απεργιακό ταμείο των απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ.

Αθήνα, 13.1.2015

Δείτε αναλυτικά: http://www.okde.gr/archives/category/eklog15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου