Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Φασίστες κάτω τα ξερά σας από τον Σάββα Μιχαήλ



Ο βαμπίρ καπιταλισμός, στην προσπάθεια του να διασωθεί, καταστρέφει το «κράτος πρόνοιας», κλείνει νοσοκομεία και σχολεία, ισοπεδώνει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, ρίχνει στον Καιάδα της ανεργίας ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους, σπέρνει την κοινωνική μιζέρια. Η δίνη της κρίσης του χρεωκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού, ανασύρει από τον πυθμένα στην επιφάνεια βαλτωμένες ηθικές αξίες, σάπια ιδανικά, και κανιβαλικές ιδεολογίες. Το από καιρό σάπιο αστικό εκμεταλλευτικό σύστημα ξερνά: σκοταδισμό, μπόλικο ρατσισμό, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ατομισμό, εθνικισμό, τραμπούκους μπάτσους, υπηκόους που επιθυμούν την εφαρμογή του νόμου και της τάξης, νεοναζί φασίστες… το αυταρχικό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν τον επιθανάτιο ρόγχο του κοινωνικού συμβολαίου της μεταπολίτευσης. Η καταστροφή μικροαστικών στρωμάτων σε συνδυασμό, με την ανεπαρκή απάντηση της αριστεράς, του ρεφορμισμού και του οικονομισμού από την μια και του σεχταρισμού από την άλλη, η αυξανόμενη τροφοδότηση του αισθήματος της «χαμένης εθνικής περηφάνιας», η ιδεολογική χειραγώγηση από τους Πρετεντέρηδες των δελτίων  κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης, δημιουργεί το απαραίτητο κοινωνικό υπόστρωμα και τον ελεύθερο πολιτικό και κοινωνικό χώρο για την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής από περιθωριακή συμμορία, σε υπολογίσιμη πολιτική δύναμη, πιθανά την τελευταία χρυσή εφεδρεία, για το αστικό στρατόπεδο.

Ο αντικομμουνιστικός μετεμφυλιακός λόγος της νέας ΝΔ, η υιοθέτηση τμημάτων της ατζέντας της Χρυσής Αυγής από την συγκυβέρνηση, η στήριξη των ναζί στην επιλογή της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, η και από μέρους τους ψήφιση φοροαπαλλαγών για τους εφοπλιστές μέσα στην βουλή, οι προτάσεις της Χ.Α. για καινοτόμο και υγιή επιχειρηματικότητα, ο υψηλός βαθμός διάβρωσης της ελληνικής αστυνομίας από την φασιστική ιδεολογία, η δημοσκοπική της άνοδος όπου παρουσιάζεται ως τρίτη πολιτική δύναμη σε όλες τα γκάλοπ, με ενδεχόμενη πιθανότητα να διεκδικήσει την διοίκηση σε κεντρικούς δήμους της χώρας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, κάνουν τμήματα της αστικής τάξης να σκέφτονται σοβαρά την πιθανότητα να επενδύσουν στο πολιτικό της σχέδιο, με ανοιχτές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για επικείμενη συγκυβέρνηση με τους ναζί, για αυτό και μία ολόκληρη επιχείρηση από τμήματα των καθεστωτικών ΜΜΕ να παρουσιάσουν τους υποκοσμιακούς χρυσαυγίτες σαν αθώα αρνάκια.


Έτσι ανασύρεται από τις αρμόδιες κρατικές εισαγγελικές αρχές, η μήνυση που είχαν καταθέσει οι ναζί πριν από 4 χρόνια, όταν ακόμα ήταν μία περιθωριακή γκρούπα, εναντίον αρκετών προσωπικοτήτων της αριστεράς, της προοδευτικής διανόησης και των κινημάτων. Δεν είναι τυχαία η επιλογή των δύο κατηγορούμενων από τις εισαγγελικές αρχές. Η επιλογή του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κ.Μουτζούρη, ως υπεύθυνου για την δραστηριότητα του «athensindymedia», εναλλακτικού μέσου πληροφόρησης. Και του επαναστάτη – διεθνιστή Σάββα Μιχαήλ, γενικού γραμματέα του ΕΕΚ, ο οποίος διώκεται για τον αντιφασιστικό του λόγο με τις κατηγορίες για «δυσφήμιση», «υποκίνηση βίας», και «απειλή για την κοινωνική ειρήνη».

Η κατηγορία για «δυσφήμιση» είναι σίγουρα ανυπόστατη, αν όχι γελοία. Δεν χρειάζεται ούτε μισή ώρα έρευνας από τις αρμόδιες αρχές για να διαπιστώσουν τον πραγματικό χαρακτήρα της χιτλερικής, νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Οι κατηγορίες περί «διέγερσης σε βιαιοπραγίες καιαμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξης της κοινής ειρήνης» έρχονται να ποινικοποιήσουν όχι κάποια πράξη, αλλά τόσο τον αντιφασιστικό, όσο και τον επαναστατικό κομμουνιστικό λόγο. Στήνεται ένα νέο ιδιώνυμο… Την ίδια στιγμή οι φασίστες βουλευτές οπλοφορούν, σε όλες τους τις δημόσιες εκδηλώσεις όλο το ναζιστικό κατακάθι κραυγάζει ότι «αυτή η γη δεν ανήκει σε αναρχικούς και μπολσεβίκους», κραυγάζουν για «αίμα και τιμή», απειλούν την ζωή των μεταναστών, υλοποιούν τις απειλές τους στήνοντας αντιμεταναστευτικά πογκρόμ κάτω από την προστατευτική φτερούγα της αστυνομίας, στοχοποιούν τους αγωνιστές της αριστεράς. Και ακόμα και όταν συλλαμβάνονται για οποιαδήποτε πτυχή της έκνομης δραστηριότητας τους, πέφτουν πάντα στα μαλακά. Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το «ακηδεμόνευτο» Κράτος και από την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη.

Σε εποχές τόσο βαθιάς γενικευμένης κρίσης υπάρχει συμπύκνωση του ιστορικού χρόνου. Ότι χθες ήθελε χρόνια και δεκαετίες για να εμφανιστεί, σήμερα θέλει λίγους μήνες. Η αντιπαράθεση με τον φασισμό έχει μία ιστορική πολιτική διάστασηΔεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με κάποια ισχυρή αντιρατσιστική νομοθεσία που θα περιορίζει την ελευθερία λόγου. Είναι βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει όπλο εναντίον του δικού μας ταξικού στρατοπέδου. Οι κατηγορίες που φορτώνουν στους συντρόφους μας οι κρατικές αρχές θα μπορούσαν να τις εξαπολύσουν και στους χρυσαυγίτες, κάτι που ποτέ δεν πραγματοποιείται. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να καλλιεργούνται τέτοιες αυταπάτες για την ταξική φύση του Κράτους και της Δικαιοσύνης. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την διεκδίκηση και των ελάχιστων δημοκρατικών ελευθεριών. H αντιφασιστική πάλη δεν μπορεί να διεξαχθεί με μια προσπάθεια να στριμωχτεί όλη η αριστερά στο συνταγματικό τόξο και την αστική νομιμότητα σε «δημοκρατικό μέτωπο» με τις δυνάμεις του ταξικού αντίπαλου που έχουν φέρει σε πέρας την πιο βαθιά κοινωνική καταστροφή. Καμία τύχη δεν θα έχει εκείνο το κομμάτι της αριστεράς που αποποιείται μια ειδική, μαχητική αντιπαράθεση με τον φασισμό, στο όνομα της συνολικής πάλης ενάντια στον καπιταλισμό.

Μπορεί ο σαπισμένος ελληνικός καπιταλισμός να ξερνά νεοναζιστές, αλλά παράλληλα γεννά και τους σύγχρονους νεκροθάφτες του. Το συνειδητό τμήμα των καταπιεσμένων που δεν επέλεξαν τον δρόμο της ατομικής λύσης, αλλά όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στα μέτρα ταξικού πολέμου, εκείνο το κομμάτι της νεολαίας που δεν έλκεται από την λοβοτομημένη καγκουριά της χρυσής αυγής και εδώ και κάμποσα χρόνια είναι σε ανοιχτή μετωπική σύγκρουση με το σύστημα. Όλες οι δυνάμεις του οργανωμένου εργατικού κινήματος, οι δυνάμεις της αριστεράς και της αναρχίας οφείλουμε να κάνουμε αποτελεσματική χρήση του χρόνου που μας έχει απομείνει και να αντιληφθούμε ότι η συντριβή του φασισμού είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Να χτυπήσουμε μαζί ακόμα και αν βαδίζουμε χώρια. Να οργανώσουμε άμεσα ομάδες εργατικών πολιτοφυλακών σε κάθε γειτονιά. Να μην αφήσουμε κανέναν σύντροφο μας μόνο του απέναντι στις επιθέσεις των ναζιστικών συμμοριών και του αστικού κράτους. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κ.Μουτζούρη και στον τροτσκιστή Σάββα Μιχαήλ.

  • Να αποσυρθούν οι κατηγορίες από τον Σάββα Μιχαήλ και από τον Κ.Μουτζούρη
  • Να συντρίψουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης
  • Να τσακίσουμε τον φασισμό
  • Εργατικές Πολιτοφυλακές σε κάθε γειτονιά



Όλοι στη δίκη, στην πρώην σχολή Ευελπίδων την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου




8 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή