Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο Κάμερον κάνει πίσω, αλλά οι Σαμαράς-Βενιζέλος-Αβραμόπουλος συνεχίζουν ως καλά στρατιωτάκια


Μια απρόσμενη είδηση ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα καθώς οι ιμπεριαλιστές βρίσκονται με το δάκτυλο στην σκανδάλη, έτοιμοι να επιτεθούν στην Συρία. Η βρετανική Βουλή είπε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Η απόφαση μπορεί να ήταν οριακή (272 υπέρ και 285 κατά) αλλά είναι σαφής και ξεκάθαρη. Και ο Ντέιβιντ Κάμερον, ηττημένος και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, δεσμεύτηκε δημόσια να σεβαστεί την απόφαση του κοινοβουλίου και να πράξει αναλόγως, δηλαδή να μην εγκρίνει μια τέτοια δράση. «Είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές δράσεις. Το καταλαβαίνω και η κυβέρνηση θα πράξει ανάλογα», είπε. Ο Κάμερον επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να επικαλεστεί το βασιλικό προνόμιο και να πάει αντίθετα στη βούληση του κοινοβουλίου. «Σας διαβεβαιώνω για αυτό», είπε. «Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μια σκληρή απάντηση κατά της χρήσης χημικών όπλων. Πιστεύω όμως επίσης ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη βούληση του κοινοβουλίου», πρόσθεσε.

Πρόκειται για μια μεγάλη πολιτική αποτυχία, δημόσια ταπείνωση και υποχώρηση του Βρετανού πρωθυπουργού που μαζί με τον σοσια-ληστή Γάλλο πρόεδρο είχε σηκώσει το λάβαρο της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, αφήνοντας τώρα εξαιρετικά μόνες τις ΗΠΑ και το Ισραήλ!


Όχι και τόσο μόνες φυσικά αφού στο πλευρό τους βρίσκονται οι εκπρόσωποι του ελληνικού αστικού κατεστημένου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες «Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την Συρία. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν παρά το γεγονός ότι από ΗΠΑ και Βρετανία παρατηρείται μια αλλαγή στάσης είναι ότι το χτύπημα στη Συρία είναι θέμα ωρών. Και επισης υπάρχουν ανησυχίες ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνη στην Συρία. Για το λόγο αυτό σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ: την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα τους τρόπους αντιμετώπισης ενδεχομένων καταστάσεων που θα επηρεάσουν τη Χώρα μας, σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία. Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Από τα βασικά θέματα της σύσκεψης που συγκαλεί ο Αβραμόπουλος στο ΥΕΘΑ είναι η αντιμετώπιση του κύματος προσφύγων που πρόκειται να προκαλέσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση».

 Μόλις χθες γράφαμε σε ανακοίνωση μας για τον στρατιωτικό αναλυτή Λ. Δημάκα ο οποίος αποκάλυπτε ότι:

 Όσον αφορά την ελληνική εμπλοκή, εκτός των άλλων ανέφερε ότι περίπου εδώ και ένα χρόνο  έχουν γίνει προετοιμασίες/μελέτες για συγκρότηση ελεγχόμενων χώρων στρατωνισμού προσφύγων από την Συρία σε τυχόν ''έξοδο'', σε ελληνικά νησιά, όπως Κρήτη, Ρόδο κλπ. Σε ανάλογο σχέδιο συμμετέχει λόγω εγγύτητας και η Κύπρος.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημ. Κούρκουλας μιλώντας  στη Δημόσια Τηλεόραση παρουσίασε την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης που ταυτίζεται πλήρως με την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και σχεδιασμούς. «Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» σημείωσε, παραπέμποντας σε αντίστοιχη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου. Διευκρινίζοντας πως η Αθήνα «δεν έχει δεχθεί επίσημο αίτημα συνδρομής» σε πιθανή ξένη παρέμβαση, ο κ. Κούρκουλας τόνισε πως η ελληνική στάση «αποσκοπεί στη βελτίωση του ρόλου μας στην περιοχή και στην εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων - των ελληνικών κοινοτήτων, της Εκκλησίας, των ελληνικών επιχειρήσεων». Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, η ελληνική στάση δεν υπαγορεύεται από την «αντανάκλαση» των τουρκικών κινήσεων (;).

«Στρατηγικό συμφέρον της Ελλάδας είναι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Συρία. Χρειάζεται πολιτική λύση» υπογράμμισε ο Έλληνας αξιωματούχος, «διότι η παρατεταμένη αστάθεια ενέχει κινδύνους εκτίναξης του αριθμού των προσφύγων, όξυνσης των θρησκευτικών αντιπαλοτήτων και σημαντικής οικονομικής επιδείνωσης». Ως προς την ΕΕ, ο κ. Κούρκουλας υπενθύμισε πως ο υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη βαρώνη Άστον και τους υπουργούς Εξωτερικών του Βελγίου και της Γαλλίας. Επεσήμανε πως «πρέπει να επιδειχθεί άμεσα η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η Ελλάδα έχει ενημερώσει για τις περιορισμένες δυνατότητές της υποδοχής και άλλων προσφύγων «που όμως, είναι πρόσφυγες πολέμου, δεν είναι οικονομικοί πρόσφυγες»!

Φυσικά, οι Έλληνες διπλωμάτες «τετραγωνίζουν τον κύκλο» καθώς όλοι οι αναλυτές εκτιμούν έκρηξη της σύγκρουσης εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής επέμβασης –εξέλιξη που ήδη βιώνουμε με την εκδήλωση του εμφυλίου στη  Συρία και τη δράση χιλιάδων μουσουλμάνων μισθοφόρων χρηματοδοτούμενων από Κατάρ-Σαουδική Αραβία, μελών της Αλ Κάιντα, πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών, μισθοφορικών στρατών και ανδρών ειδικών δυνάμεων των ιμπεριαλιστικών χωρών και της Τουρκίας!  Η πρόνοια για συγκρότηση νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών/προσφύγων από την Συρία είναι μια ακόμη απόδειξη. Τέλος, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η σύγκρουση θα επεκταθεί-μάλιστα πολεμικοί συντάκτες θεωρούν ότι αυτό είναι μέρος του σχεδιασμού της επίθεσης-και μάλιστα από αυτή την σκοπιά μελετούν την απόφαση μερικής επιστράτευσης που έγινε στην Αντιπυραυλική Άμυνα του Ισραήλ, καθώς υπολογίζουν την αντίδραση Ιράν και κυρίως της Χεζμπολάχ. 

Τους πραγματικούς λόγους όμως που καθορίζουν την ελληνική αστική πολιτική είχαμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε με ξεκάθαρο τρόπο από την συνάντηση Βενιζέλου-Αβραμόπουλου, που κινήθηκαν στο πνεύμα των πολιτικών συνομιλιών Σαμαρά-Αβραμόπουλου με την αμερικανική κυβέρνηση στις αρχές Αυγούστου, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία είναι προσχεδιασμένη και αναζητούσε την κατάλληλη ευκαιρία, που δεν ήταν δύσκολο να κατασκευαστεί!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ


Απαιτούμε:

Ø  Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας.
Ø  Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Ø  Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
Ø  Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.
Ø  “Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!”
Ø  “Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!”»

Καλούμε το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, φαντάρους και μόνιμους, να σταθούν απέναντι στην νέα βάρβαρη επέμβαση και να αρνηθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Πρέπει τώρα το εργατικό κίνημα να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη αποφασιστικών, ανατρεπτικών αγώνων ενάντια στην κυβέρνηση και την άγρια ταξική επίθεση της αντεργατικής λαίλαπας, του κρατικού αυταρχισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.  


ΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΜΟ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ / ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου