Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Πατέρας 19χρονου: «Δεν γίνεται κάποιος να πηδάει με την πλάτη»

Παράκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν στις αρχές έκανε ο πατέρας του 19χρονου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο μετά από έλεγχο εισιτηρίων σε τρόλεϊ στο Περιστέρι. «Όσοι ήταν παρόντες στο συμβάν να τρέξουν να πουν την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας την Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Η κηδεία του νεαρού θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου.


«Δεν γίνεται κάποιος να πηδάει με την πλάτη», επεσήμανε ο πατέρας του 19 χρονου.
«Σήμερα είναι το δικό μου παιδί. Αύριο θα είναι αλλουνού», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές πως ο 19χρονος και ο ελεγκτής είχαν
ξαναβρεθεί στο παρελθόν, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του είναι άνεργοι.

Ανάλογη έκκληση έκανε και η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παναγιώτου, σε δηλώσεις της στο Mega. Η κ. Παναγιώτου σημείωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται ότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του ελεγκτή και του 19χρονου που δεν αρκέστηκε σε επίπεδο λογομαχίας. Τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης και της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Την Πέμπτη, η δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ότι «έχουμε πληροφορία ότι έπεσε με την πλάτη, έφυγε προς τα πίσω, φαίνεται ότι κάποιος τον έσπρωξε, όλα όμως είναι ανεπίσημα». «Να ζητήσουμε σεβασμό στη μνήμη του παιδιού. Πιστεύω οτι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη και σημαντικό ρόλο θα παίξουν η ιατροδικαστική ερευνά και η πραγματογνωμοσύνη [...] Ας αφήσουμε το θέμα να λυθεί στο φυσικό του χώρο», ανέφερε επίσης η κ. Παναγιώτου.

Αντιδράσεις σημειώθηκαν εχθές στο δρομολόγιο που επέβαινε ο 19χρονος από πλευράς επιβατών προς τους οδηγούς, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου των τελευταίων δήλωσε ότι πρόκειται για άδικη στοχοποίηση και πως πρέπει τα κόμιστρα να είναι δωρεάν για τους ανέργους.
.
Οδικές Συγκοινωνίες: ΕΔΕ για τους χειρισμούς οδηγού και ελεγκτή

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους χειρισμούς του οδηγού και του ελεγκτή του τρόλεϊ κατά το τραγικό περιστατικό με τον 19χρονο, διέταξε η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ Α.Ε.).


Η Ένωση Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ καταγγέλλει «με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών και τις πρακτικές των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών» που «έχουν μετατρέψει την διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων σε ‘κυνήγι κεφαλών’». Παράλληλα στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ εκφράζουν τη «βαθιά τους θλίψη» για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από την πτώση του από τρόλεϊ το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Πηγή: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου