Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

"Μια απάντηση": Η πρώτη αντιφασιστική συλλογή είναι γεγονός

Η πρώτη αντιφασιστική μουσική συλλογή στην Ελλάδα είναι γεγονός και το διπλό CD κυκλοφόρησε ήδη!

CDCOVER


Η πρωτότυπη πρωτοβουλία που πήραν η εκπομπή "Ελληνοφρένεια" (Θύμιος Καλαμούκης/Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης) και το μουσικό συγκρότημα KollektivA δημιουργώντας μια συλλογή τραγουδιών ενάντια στο φασισμό ήταν γνωστή από καιρό στη μουσική "πιάτσα". Το μόνο που έμενε ήταν η υλοποίηση της.

Από την Πέμπτη, λοιπόν, 2 Αυγούστου, το διπλό CD, με τίτλο "Μια απάντηση" είναι διαθέσιμο στο κοινό σε επιλεγμένα δισκοπωλεία και στο siteτης εταιρείας Phonograph, η οποία ανέλαβε τη διανομή.

Η επίκαιρη αυτή πρωτοβουλία, είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα και έσπευσαν να στηρίξουν πολλοί αξιόλογοι δημιουργοί μετά από το ανοιχτό κάλεσμα της "Ελληνοφρένειας" και των KollektivA.

Πρόκειται για ένα διπλό cd στο οποίο συμμετέχουν αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες αλλά και νέα ταλαντούχα πρόσωπα της ελληνικής μουσικής σκηνής.


Ανάμεσά τους συναντούμε ονόματα με ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή, όπως ο Χρήστος Θηβαίος, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, οι MagicDeSpell, ο Νίκος Ξύδης και οι RadioSol... Αλλά και τη νέα ταλαντούχα γενιά όπως o Σπύρος Γραμμένος, ο Luther Blissett, οι Βόμβοι, οι Skanontropo και φυσικά ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης απο την Ελληνοφρένεια, με το τραγούδι "Όταν οι τράπεζες θα καίγονται"!


CDCOVER2


Όπως λένε οι ίδιοι οι KollektivA για την κυκλοφορία του CD: "Θέσαμε το ερώτημα. Μάλλον πιο σωστά: το ερώτημα τέθηκε από την ίδια την ανάγκη του να απαντηθεί. Μπορεί η απάντηση στο φασισμό να είναι το τραγούδι; Και απαντήσαμε, ναι, μπορεί να είναι μία απάντηση. Κι αυτή την απάντηση τη δώσαμε εμείς και δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες. Κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς έτσι απαντήθηκε ταυτόχρονα και ένα άλλο ερώτημα που πολλές φορές τίθεται με ειρωνική διάθεση από αυτούς που θέλουν να προεξοφλήσουν αρνητική απάντηση. Γίνεται πολιτικό τραγούδι σήμερα; Με αντίστοιχη δόση ειρωνείας λοιπόν να απαντήσουμε: πάρε ένα διπλό cd γεμάτο με τέτοιο, έτσι για αρχή…"



Το διπλό CD "Μία Απάντηση" θα το βρείτε στο site της Phonograph (www.phonograph.gr/contact) και σε επιλεγμένα δισκοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου