Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

6 μήνες για όλους τους φαντάρους στα σύνορα και Θητεία ναυτών ξανά σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μετά από 11 χρόνια!

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Στον νέο μικρότερο-ευέλικτο Ελληνικό Στρατό οι στρατεύσιμοι έρχονται, ΕΠΟΠ και Μόνιμοι Υπαξιωματικοί-Αξιωματικοί φεύγουν.

Η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της νέας αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας βεβαίως πάντα κατά νου να ικανοποιήσει τις ανάγκες του πελατειακού κράτους, που φέρνουν όμως ψήφους. Το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο αν αναλογιστεί κανείς ότι η Τρόικα που παρουσιάζεται ως φόβητρο περικοπών, στην πραγματικότητα μπλοκάρει την αύξηση της θητείας που απαιτούσαν ΝΔ-Χρυσή Αυγή-Επιτελεία, μιλά για κατάργηση της και επιθυμεί έναν σαφώς πιο μικρό και ευέλικτο στρατό 30.000 Μισθοφόρων. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την Τρόικα για να κρύψει την απόφαση της μείωση των χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. (οι αρχικοί σχεδιασμοί για πρόσληψη φθηνότερων ΕΦΥΕΣ-ΟΒΑ ανακόπηκαν από την ανάγκη περικοπών στις πολεμικές δαπάνες), ενώ τόσο η ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων με τον συνακόλουθο ανταγωνισμό με την Τουρκική αστική τάξη, όσο η διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου σε Ανατολική Μεσόγειο-Νοτιοανατολική Ευρώπη και η κάλυψη ευρύτερων αναγκών από τον Στρατό σε ρόλο αναπληρωτή του βιαίως περιοριζόμενου κρατικού σχηματισμού, απαιτούν την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της νεολαίας, διαμέσου της υποχρεωτικής στράτευσης.

Τα βήματα που γίνονται είναι πολύ συγκεκριμένα:

Ø Κλείσιμο μονάδων. Βεβαίως, η αναδιοργάνωση σκοντάφτει στις απαιτήσεις του πρωθυπουργού Σαμαρά και της Χρυσής Αυγής για τον ΚΕΝ Καλαμάτας, του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια για μονάδα της Ηπείρου και των οικογενειών Μητσοτάκη-Κεφαλογιάννη για άχρηστα στρατόπεδα της Κρήτης.

Ø Μείωση αριθμού εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές. Για πρώτη φορά φέτος οι εισαχθέντες έχουν περιοριστεί σε λιγότερους των 1000, για να φτάσει ο αριθμός τους 891 έναντι των 1170 που ήταν την περίοδο 2012-2013.

Η μείωση είναι ακριβώς στο 30% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι πρωταθλητές στη μείωση είναι η ΣΜΥ και η ΣΣΑΣ, ενώ η Σχολή Ευελπίδων έχει τη μικρότερη μείωση εισακτέων. Δηλαδή, έτσι που πάει το πράγμα οι αξιωματικοί θα είναι περισσότεροι των υφισταμένων τους υπαξιωματικών.

Ø Υπολογισμένη από το ΥΠΕΘΑ μαζική αποχώρηση χιλιάδων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που φεύγοντας βεβιασμένα προσπαθώντας να σώσουν ότι σώζεται ουσιαστικά διευκολύνουν άτυπα τις απολύσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση και στον Στρατό.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 είχαν γίνει 230 παραιτήσεις, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς, θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης έχουν 20000 στρατιωτικοί. Και ο φόβος για το εφάπαξ φουντώνει…

Ø Ένταση της φημολογίας για απολύσεις χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. που αφενός συντηρούν το κλίμα τρομοκρατίας, σπέρνουν εμφύλιο μεταξύ των στελεχών που παίζουν την κολοκυθιά στην σκιά του κοινωνικού αυτοματισμού -γιατί ΕΠ.ΟΠ. και όχι ΕΜΘ και πάει λέγοντας.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σπύρος Πρεβαινάς αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο onalert.gr ότι η Τρόικα απαιτεί την απόλυση 4000 ΕΠ.ΟΠ., θέτοντας εκβιαστικό δίλημμα: ¨αν δεν κόψετε μισθούς και συντάξεις, θα πρέπει να απολύσετε 4000 ΕΠ.ΟΠ.», υποχρεώνοντας το ΓΕΕΘΑ σε επίσημη διάψευση.

Οι συγκαλυμμένες απολύσεις θα έρθουν μέσω της μη μονιμοποίησης που θα δικαιολογηθούν από τις όποιες ποινές, την έκθεση των διοικητών, επιρρίπτοντας την ευθύνη της πολιτικής απόφασης περιορισμού του προσωπικού, στον κάθε ΕΠ.ΟΠ.

Ø Ένταση του Διαχωρισμού του προσωπικού μεταξύ Μάχιμου-Μη Μάχιμου. Ενδεικτική προς αυτή την κατεύθυνση είναι η απόφαση χορήγησης ειδικού επιδόματος στα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων εν μέσω περικοπών στο υπόλοιπο προσωπικό και η δρομολόγηση κάλυψης των όποιων κενών στις τάξεις τους με την πρόσληψη ΟΒΑ, ενώ αυξάνονται οι διαρροές για απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ενδεικτικό επίσης αποτελεί το γεγονός των μαζικών απολύσεων και στις τάξεις του Πολιτικού Προσωπικού του ΥΠΕΘΑ.

Κατόπιν διαταγών του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου και του ΑΓΕΣ Τσέλιου δρομολογείται η αναδρομική από 1-1-2013 καταβολή αποζημιώσεως 4 ημερών εκτός έδρας ανά μήνα στα στελέχη που υπηρετούν στο ΕΤΑ και την Ζ΄ΜΑΚ. Δηλαδή 105 ευρώ αύξηση στο μηνιαίο εισόδημα τους!

Ø Μαζικές απολύσεις Πολιτικού Προσωπικού από το ΥΠΕΘΑ. Σύμφωνα με την αρθρογραφία η απόφαση για την οριστική απόλυση όλων των εργαζομένων του ΥΠΕΘΑ (350 ατόμων ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ) κατηγορίας ΣΕΙΔ (προσωπικό σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου) είναι οριστική.

Επειδή τα 350 άτομα περίπου κατηγορίας ΣΕΙΔ δεν ήταν αρκετά για να ικανοποιήσουν τον αριθμό (500) που είχε επιβληθεί απο το Υπουργειο Οικονομικών και την Τρόικα, αποφάσισαν να απολύσουν για να το συμπληρώσουν και μόνιμο πολιτικό προσωπικό κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Εδώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη οτι η πλειονότητα των υπό απόλυση εργαζομένων ΣΕΙΔ κατέχουν καίριες θέσεις (ναυστάθμους, νοσοκομεία, τεχνικές και επιστημονικές υπηρεσίες όλων των επιτελείων κλπ). Όλοι οι Ειδικοί Επιστήμονες και των τεσσάρων Όπλων είναι κατηγορίας ΣΕΙΔ. Όλο σχεδόν το τεχνικό και εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό, σπάνιων και απαραίτητων ειδικοτήτων και των δυο Ναυστάθμων του ΠΝ είναι κατηγορίας ΣΕΙΔ.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΡΑ; Η μείωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο. Ήδη όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις θα διαπιστώσει μεγάλη μείωση –ακόμη και στο 20% στις τάξεις του γερμανικού, βρετανικού, αμερικανικού, ιταλικού στρατού κλπ. Τα κενά που δημιουργούνται καλύπτονται από την ένταση της διάθεσης συνεργασίας στο πλαίσιο διεθνών στρατιωτικών ιμπεριαλιστικών σχηματισμών –ΝΑΤΟ, Σύνοδος Ε.Ε. το Δεκέμβρη για τα ζητήματα Άμυνας-Ασφάλειας, Συμμαχίες Προθύμων για Επεμβάσεις π.χ. Λιβύη, Μάλι κλπ. Επίσης, από την ενίσχυση των διαφόρων θεσμών εφεδρείας, όπως το βρετανικό μοντέλο της Εφεδρείας Στρατού (ΑRMY RESERVE). Τέλος, υπάρχει μια έντονη προσπάθεια εμπορευματοποίησης-ιδιωτικοποίησης του τομέα Άμυνας Ασφάλειας με τη δημιουργία Ιδιωτικών Στρατών και Security, όπου τα αντικείμενα αλληλοκαλύπτονται. Π.χ. οι ελληνικές φρεγάτες αποχώρησαν από την Σομαλία για να έλθουν όμως οι ιδιωτικές security που προσφέρουν μπράβους για τα πλοία των εφοπλιστών ή επίσης αξίζει να δούμε ότι τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας φυσικού αερίου στην Κύπρο θα τις προστατεύει Ιδιωτικός Στρατός και όχι η Εθνική Φρουρά!

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι το σύνολο των αλλαγών που έχουν συντελεστεί και συντελούνται στο Δημόσιο, αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων, εφαρμόζονται και στις Ένοπλες Δυνάμεις (περικοπές μισθών-συντάξεων, απολύσεις, μείωση μονάδων κλπ). Έχει σημασία όμως να δούμε πως ο Στρατός θα επενδύσει στον Στρατό της Ανεργίας και της Εφεδρείας.

Καταρχήν, σημαντικό τμήμα των απολυμένων, που πρόωρα έφυγαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις ή που δε μπορούν να ζήσουν με τη χαμηλή σύνταξη, θα επανδρώσουν τους Ιδιωτικούς Στρατούς και τις Ιδιωτικές Security. Είναι ένα παράδειγμα που το έχουμε δει με τους Φύλακες στα σχολεία που απολύθηκαν. Εκεί που δούλευαν στο Δημόσιο απολαμβάνοντας μισθό-ασφάλιση κλπ, τώρα θα καταλήξουν στις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας για ένα κομμάτι ψωμί ως ωρομίσθιοι, ανασφάλιστοι και απολυμένοι κάθε καλοκαίρι. Αυτούς θέλουν να εκμεταλλευτούν οι Ναζί της Χρυσής Αυγής και οι διάφοροι μιλιταριστές «που τρέχουν τα σάλια τους» όταν σκέφτονται Πολιτοφυλακές-Εταιρείες Εθελοντών με βάση την αμερικανική εμπειρία κλπ. όπου οι Σύλλογοι Γονέων θα καταβάλλουν συνδρομές.

Επίσης, μέσω των διαφόρων εφεδρικών δακτυλίων άμυνας-ασφάλειας γύρω από τον επίσημο στρατό και την αστυνομία (φασιστικές Πολιτοφυλακές, εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων, νέα Τάγματα Εθνοφυλακής κλπ), και σε οργανική σχέση με αυτούς, απόστρατοι στρατιωτικοί, απολυμένοι ΕΠ.ΟΠ. ή ακροδεξιοί (ιδιαίτερα όσοι προέρχονται από τις Ειδικές Δυνάμεις) θα βρίσκουν καταφύγιο, λαμβάνοντας ένα επίδομα από το Κράτος εργαζόμενοιpart time, αναλαμβάνοντας διάφορες αποστολές: φύλαξη μονάδων, καθυπόταξη-εκφοβισμό των μειονοτικών πληθυσμών (ενδεικτικά αναφέρουμε το ρόλο των Λεσχών Εφέδρων και των ασκήσεων «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ» εις βάρος της μειονότητας της Θράκης), κυνήγι μεταναστών στον Έβρο και τα νησιά, δίωξη καταδίκων (χαρακτηριστική η συζήτηση που άνοιξε από τους γνωστούς μιλιταριστικούς-φασιστικούς κύκλους κατά τη διάρκεια της καταδίωξης όσων απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων) και αν χρειαστεί, δράση ενάντια σε κοινωνικές εξεγέρσεις που πυροδοτεί η ακραία ταξική επίθεση και τα Μνημόνια.

Όμως η κυβέρνηση έχει και μια άλλη τεράστια δεξαμενή να εκμεταλλευτεί: τους φαντάρους, άμισθους δούλους των στρατοπέδων. Όπως χρησιμοποιούν τους ανέργους για να ρίξουν τους μισθούς και «πουλούν» κοινωνική πολιτική για προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων ανέργων για ένα διάστημα, με ανασφάλιστη αμοιβή 250-300 ευρώ (!), η Υποχρεωτική Στράτευση, που μειώνει τεχνικά την ανεργία, τους προσφέρει δεκάδες χιλιάδες νέους ως Δούλους των μονάδων, άμισθους εργάτες για να καλύψει ο Στρατός μια σειρά τρύπες του Κράτους και των Δήμων, Αναλώσιμους της Πρώτης Γραμμής, στο όνομα πάντα των «εθνικών κινδύνων και αναγκών». Ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δούκας έχει περιγράψει-απαιτήσει την προσφορά εργασίας όσων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας! Ε, οι φαντάροι αμείβονται με το υπέρογκο ποσό των 8.7 ευρώ… Να τα δουλέψουν….

Αν επομένως η τάση το 2001 ήταν η αντικατάσταση φαντάρων, με μείωση της θητείας (12μηνο-9μηνο), από τους ΕΠ.ΟΠ., που προσλαμβάνονταν στο πλαίσιο του νόμου που ψήφισε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ, για τις αποστολές εκτός συνόρων, για τις μονάδες εκστρατείας και την χρήση των νέων οπλικών συστημάτων –που απαιτούσαν μεγαλύτερη εκπαίδευση-, τώρα η πορεία είναι αντίστροφη.

Οι φαντάροι θα αντικαταστήσουν τους ΕΠ.ΟΠ. και το σύνολο των Μισθοφόρων που απολύονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε αυτή την προοπτική ανήκει και η πρόταση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΕΕΘΑ ΛΑΙΚΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ, ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε δύο πολιτικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα «Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια στρατεύσιμοι ναύτες επιστρέφουν στα πολεμικά πλοία του Στόλου. 16 ναύτες διαφόρων ειδικοτήτων τοποθετήθηκαν σε τέσσερις φρεγάτες του Στόλου, γυρνώντας το ρολόι στο 2002 όταν είχε αποφασιστεί από τον τότε ΥΕΘΑ Γ.Παπαντωνίου, οι μάχιμες μονάδες του Στόλου να επανδρώνονται μόνο από ΕΠΟΠ (υπήρχε βεβαίως το παραθυράκι με τις ειδικότητες που δεν καλύπτονταν π.χ. γιατρούς, ράφτες). Μέχρι σήμερα οι ναύτες τοποθετούνταν μόνο σε βοηθητικά πλοία όπως ρυμουλκά και μικρά αποβατικά (παντόφλες) κυρίως οι απόφοιτοι των ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού (Καπετανέοι και Μηχανικοί) που δεν είχαν επιλεγεί για έφεδροι Αξιωματικοί». Στην τελευταία ΕΣΣΟ μετά την προπαίδευση στο Διακλαδικό Κέντρο Εκπαιδεύσεως στην Τρίπολη Αρκαδίας δόθηκαν στο ΠΝ κάτι λιγότεροι από 190 ναύτες καθώς είναι γνωστή η εμμονή του Α/ΓΕΕΘΑ που επιμένει στην απομείωση των στρατευμένων θητείας στο ΠΝ».

Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι οι ναύτες δεν συμμετείχαν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και σε Αποστολές εκτός συνόρων.

Το ζήτημα όμως είναι γιατί τώρα που η συζήτηση ακόμη και για απολύσεις ΕΠΟΠ από το στράτευμα, αρχίζει η επαναφορά στρατεύσιμων στα πολεμικά πλοία. Είναι απολύτως λογικό να προκαλούνται υποψίες ότι “κάτι τρέχει”. Η επόμενη κατάταξη το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου θα δείξει αν η τοποθέτηση των 16 τώρα ήταν “τυχαίο” γεγονός ή αν πάμε σιγά σιγά να συνηθίσουμε και την επαναφορά των στρατεύσιμων στα πλοία αλλά και τις απολύσεις ακόμη και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τη μέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας κείμενα που έκαναν λόγο “για Υποχρεωτική εξάμηνη θητεία στα σύνορα για όλους τους κληρωτούς φέρεται να ζήτησε από τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με το «Έθνος», ο κ. Αβραμόπουλος, απευθυνόμενος στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, τούς προέτρεψε: «Επιτέλους! Κλείστε τα ρουσφετομάγαζα που επί δεκαετίες παραμένουν ανοιχτά στις «προβοσκίδες» των Γενικών Επιτελείων! Μην υποκύπτετε στις πιέσεις των βουλευτών! Ενισχύστε τις μάχιμες μονάδες».

Η στρατιωτική ηγεσία εξέπεμψε SOS, επισημαίνοντας στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, νέο υπουργό Άμυνας, ότι έχει παραγίνει το κακό με αυτούς που βάζουν πολιτικό μέσο και κάνουν ολόκληρη τη θητεία τους στην Αθήνα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ότι οι «κατ' εξαίρεση» μεταθέσεις θα πρέπει να γίνονται με φειδώ και με άκρως αυστηρά κοινωνικά - οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια και πάντα με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων από κρατικούς φορείς. Επί της ουσίας ο κ. Αβραμόπουλος επανέρχεται στο «δόγμα» Αρσένη για υποχρεωτική θητεία στα σύνορα που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί πριν από είκοσι χρόνια”.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ “ΧΩΣΟΥΝ” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Καταρχήν, είναι γνωστό ότι η βυσματοκρατία ξεκινούσε από το γραφείο του Αρσένη και όλων των Υπουργών Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ όταν μιλάς για βύσματα μιλάς για τα ρουσφέτια των νεολαίων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, των δημάρχων, στρατιωτικών και Μητροπολιτών, βολεύοντας οπαδούς κομμάτων εξουσίας, το ποίμνιο, τους γόνους των πλουσίων και το star system. Δεύτερον, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έφτιαξαν ολόκληρη βιομηχανία Ι3-Ι4 βολεύοντας τα δικά τους παιδιά με πρόσχημα τα προβλήματα υγείας.

Τώρα, με πρόσχημα τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων μας στέλνουν όλους στην παραμεθόριο για 6 μήνες, γίνονται πιο αυστηροί στους συναδέλφους που έχουν όντως πρόβλημα υγείας. Παράλληλα, ανοίγουν στρατόπεδα για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία και κρατούν χιλιάδες φαντάρους αποσπασμένους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ως υπηρέτες των στρατιωτικών.

ΠΟΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΎ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Συνειδητοποιούμε όλοι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ σημαντικές αλλαγές που ανατρέπουν το σύνολο της ζωής του κόσμου της εργασίας. Ο σύγχρονος καπιταλισμός επιβάλλει ένα δουλικό μοντέλο εργασίας, που καταργεί κάθε δικαίωμα, με πρωτόγνωρες μορφές και όρους εκμετάλλευσης, που επηρεάζουν και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, εισρέοντας στην καθημερινότητα του. Καθώς εξοβελίζεται ο κίνδυνος διακρατικών συγκρούσεων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, είναι ενδεικτικό ότι πλέον καθορίζεται ως αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων η Καταστολή του εχθρού-αγωνιζόμενου λαού και η δράση του εκτός συνόρων, στο πλαίσιο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που μοιράζουν και ξαναμοιράζουν τον κόσμο.

Από αυτή επομένως την σκοπιά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο δίλημμα:

· Ή θα στραφεί ενάντια στο λαό ως η Σιδερένια Φτέρνα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και θα συμμετέχει σε φοβερά εγκλήματα στο εξωτερικό επιβάλλοντας τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, διεκδικώντας μερίδιο της λείας και για τους Έλληνες αστούς. Αυτά όμως είναι τα «εθνικά συμφέροντα» όπως ορίζονται από την κυρίαρχη πολιτική του αστικού κόσμου.

· Ή θα Αρνηθούν αυτό το ρόλο.

Εμείς προτείνουμε την ένταση της προσπάθειας για ανάπτυξη κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.

Για Ελεύθερο Συνδικαλισμό και υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Αρνούμαστε να Σκοτώσουμε και να Σκοτωθούμε για τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, την ΑΟΖ και τα πετρέλαια που εποφθαλμιά ο κόσμος του πλούτου και οι τοκογλύφοι.

Να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς. Να κλείσουν οι βάσεις. Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΑΡΤΟΣ-Ε.Ε.

Αρνούμαστε να στρέψουμε τα όπλα μας ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Αρνούμαστε την συμμετοχή μας στις ασκήσεις και τις εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ .

Καλούμε την νεολαία να μην Καταταγεί Μισθοφόρος σε Στρατό και Αστυνομία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου