Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 65%! ΤΑ «ΔΩΡΕΑΝ» ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ!



Πιθανότατα, ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος να είχε ως μαθητής μεγάλες δυσκολίες στα Μαθηματικά και πολύ περισσότερο στα Οικονομικά, γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται το πανηγυρικό πνεύμα των ανακοινώσεων του για την παραχώρηση δήθεν δωρεάν αμερικανικού μεταχειρισμένου πολεμικού υλικού.  Και όταν λέμε μεταχειρισμένα εννοούμε οπλικά συστήματα που έχουν αποσυρθεί εδώ και χρόνια, είναι πεταμένα και σκουριάζουν με σημαντικό όμως κόστος αποθήκευσης που ο αμερικανικός στρατός θέλει να γλυτώσει. 

Από την άλλη μεριά μπορεί η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί τη δημιουργική λογιστική της πάλε ποτέ κυβέρνησης Μητσοτάκη, με ΥΠΕΞ τον Α.Σαμαρά, που είχε προκαλέσει τεράστια αίσθηση ανακοινώνοντας αυξήσεις στους μισθούς 0+0=14%!

Τα λέμε όλα αυτά γιατί σύμφωνα με την αρθρογραφία «περί τα 200 εκατομμύρια δολάρια θα κοστίσει η αποδέσμευση των 10-12  CH-47D Chinook από τις ΗΠΑ για τον ΕΣ. Τα CH-47D Chinook προτού παραδοθούν θα υποστούν γενική επιθεώρηση και ανακατασκευή που θα κοστίσει περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια»!

Όμως, εκτός της παραμέτρου του τρομερού κόστους αξίζει να δούμε γιατί η κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καταλήγουν σε αυτή την επιλογή, ποιες είναι οι στρατηγικές προτεραιότητες του ελληνικού κεφαλαίου, που επιβάλλουν εξάλλου και τις όποιες επιχειρησιακές ανάγκες του Στρατού. Καταρχήν, η έξαρση του ελληνικού ενδιαφέροντος για αμερικανικά μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα συνδέεται άμεσα με την ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, την πολεμική συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που επιχειρείται να σταθεί απέναντι στον ανταγωνιστή που ονομάζεται Τουρκία (γιατί αύριο ίσως να δημιουργηθεί ένταση με Αίγυπτο-Λίβανο-Συρία-Παλαιστίνη). Τα κράτη στην περιοχή δρουν με όρους αρπακτικού και προσχηματικής συνδιαλλαγής, για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους. Δημιουργώντας τετελεσμένα που έρχονται να υποστηρίξουν στρατιωτικά!
Κανένας δεν παίζει Άμυνα. Όλοι ασκούν ιμπεριαλιστική πολιτική και συνδυάζουν αμυντικούς με επιθετικούς στόχους. Σύμφωνα με τα γνωστά σε όλους επιτελικά σχέδια, την ώρα που τα ελληνικά ελικόπτερα και C130 Θα μεταφέρουν τις Ειδικές Δυνάμεις για να ανακαταλάβουν το νησί που πήραν οι τουρκικές αποβατικές δυνάμεις, τα ελληνικά τεθωρακισμένα (γερμανικά LEOPARD και αμερικανικά ABRAMS, μαζί με τα Μ113-αν καταφέρουν και δε βουλιάξουν στον Έβρο) θα ξεχύνονται στην Ανατολική Θράκη με στόχο την Πόλη, ώστε ο καθένας να βρεθεί με όσο το δυνατόν περισσότερα διαπραγματευτικά χαρτιά την ώρα της Ανακωχής! Λεπτομέρεια, η τεράστια, ανεπανόρθωτη  καταστροφή που θα προκληθεί σε ελάχιστο χρόνο, οι χιλιάδες νεκροί… Έτσι όμως  γινόταν πάντα η μοιρασιά στον καπιταλιστικό κόσμο!

Επίσης, η ανάγκη φύλαξης των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και πετρελαίου απαιτούν ισχυρή στρατιωτική παρουσία. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε την προβολή αιτήματος αναβάθμισης του ιμπεριαλιστικού ρόλου της Ελλάδας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο που έπαιζε και παίζει κεντρικό ρόλο στον ενεργειακό χάρτη (ας δούμε και τους αμερικανικούς σχεδιασμούς να διεμβολίσουν με κάθε τρόπο την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία, τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική),  και την σύνδεση Ειρηνικού-Ατλαντικού Ωκεανού. Επιπλέον, ο ελληνικός αστικός κόσμος θέλοντας να εκμεταλλευτεί την αντίθεση της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ αλλά και το Ισραήλ λόγω των Νεοοθωμανικών της σχεδιασμών, ταυτίζεται πλήρως με τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους (είναι χαρακτηριστική η συμβολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις προετοιμασίες του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν και η αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας), απαιτώντας πολιτικά και οικονομικά ανταλλάγματα.

Όσον αφορά όμως την επιλογή των γερασμένων Chinook υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Είναι οι τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα για να χρυσοπληρώσουν τα ευρωπαϊκά  ελικόπτερα ΝΗ-90, τα οποία άργησαν να παραδοθούν ενώ προπληρώθηκαν, δεν έχουν παραδοθεί όλα και όσα παραδόθηκαν βγάζουν συνέχεια προβλήματα! Παράλληλα, ο Ελληνικός στρατός έμεινε να πετά με τα πανάρχαια XIOYI UH-1/AB-205,με λαμπρή ιστορία στο Βιετνάμ, αλλά και τεράστια ευθύνη τραυματισμών και θανάτων μεταξύ του προσωπικού της Αεροπορίας Στρατού. Μόλις πρόσφατα κόντεψε να σκοτωθεί ακόμη και ο ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιος, όταν ελικόπτερο αυτού του είδους που τον μετέφερε έκανε πολύ επικίνδυνη αναγκαστική προσγείωση.

Ποιος άραγε θα απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

Τα Chinook και τα NH-90 θα αναλάβουν καθημερινές αποστολές “γενικής χρήσης”;

Αν ναι, με τι κόστος και με τι φθορά υλικού (δεδομένου και του ολιγάριθμού στόλου τους);

Κι αν όχι, ως πότε θα διατηρηθούν σε υπηρεσία τα Huey;


Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η «εθνική άμυνα, «οι εθνικές ανάγκες» κλπ. είναι φούμαρα που καλύπτουν τα πολιτικά παιχνίδια των κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τον τεράστιο πόλεμο συμφερόντων που εμπλέκονται ελληνικές και ξένες πολεμικές βιομηχανίες και οι αντιπρόσωποι αυτών, μιλιταριστικά σάιτ-περιοδικά και η ναζιστική ακροδεξιά, τις τεράστιες μίζες τους (φυσικά δεν περιορίζονται στον Άκη).

Κυρίως όμως αποκαλύπτεται ότι ο δρόμος της κλιμάκωσης των εξοπλισμών είναι αδιέξοδος και ποτέ δεν οδηγεί στην ειρήνη, αλλά μόνο στην κλιμάκωση των αγορών όπλων και της πολεμικής έντασης. Οι μιλιταριστές επιχειρούν να απαντήσουν στο δίλημμα «βούτυρο ή κανόνια», υποστηρίζοντας ότι τα «κανόνια είναι προϋπόθεση για το βούτυρο», γνωρίζοντας ότι τα κανόνια φέρνουν αύριο και άλλα και άλλα και άλλα όπλα… Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η Χρεωκοπία που φόρτωσαν στο λαό μας είναι αποτέλεσμα αυτών των αντιλήψεων, που ούτε αποτροπή έφεραν, ούτε το θερμό επεισόδιο απέτρεψαν. Τα Ίμια (1996) προκάλεσαν νέο γύρο εξοπλισμών 25 δις ευρώ, νέες μίζες. Τώρα απαιτούν νέα όπλα…

Γρήγορα αποδεικνύεται και το υπέρογκο κόστος του Μύθου της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων. Όχι μόνο δεν θα τρέξουν πετροδολάρια για το λαό, απαλλάσσοντας μας από τα Μνημόνια, αλλά φορτώνουν στις πλάτες του κόσμου της εργασίας νέα χρέη και νέες θυσίες για πολεμικές δαπάνες, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στις κτηνώδεις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Και φυσικά, όταν ο αστικός κόσμος, τράπεζες-εφοπλιστές-κατασκευαστές-πολεμική βιομηχανία-επιχειρηματίες του τομέα ενέργειας θα μετρούν κέρδη Εμείς θα μετράμε μόνο ως Αναλώσιμοι της πρώτης γραμμής, ως νούμερα στις λίστες των χιλιάδων απολύσεων, ως κατασχέσεις σπιτιών, ως περικοπές μισθών-συντάξεων, με κλειστούς παιδικούς σταθμούς-σχολεία-νοσοκομεία!

Εθνικά Συμφέροντα δεν υπάρχουν. Ταξικά συμφέροντα υπάρχουν μόνο. Και είναι Ανταγωνιστικά, Εχθρικά

Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να Ανατρέψει αυτή την πολιτική, να Μπλοκάρει όλους τους εξοπλισμούς και τις πολεμικές δαπάνες, να μην Ψαρώσει με την νέα Μεγάλη Ιδέα της ΑΟΖ και των κοιτασμάτων ενέργειας.

Πρέπει τώρα να αγωνιστούμε για τα εργατικά συμφέροντα και ανάγκες, που είναι κοινές για τον Έλληνα-Τούρκου-Κύπριο εργαζόμενο.

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΟΖ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

Την λύση δεν θα τη δώσουν ούτε τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ, ούτε οι συμμαχίες με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Το παρόν και το μέλλον του κόσμου της εργασίας πρέπει να κατακτηθεί με σκληρούς ανατρεπτικούς αγώνες.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  

Τηλ. Επικ. 6932955437
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου