Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ο σημαντικός ρόλος Ελλάδας-Κύπρου στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία


Με μια ακόμη κίνηση η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις επιθετικές βλέψεις των ΗΠΑ, που ετοιμάζονται άμεσα να επιτεθούν ενάντια στο καθεστώς Άσαντ, με πρόσχημα την χρήση χημικών όπλων, με την σημαία του ΝΑΤΟ ή οποιασδήποτε άλλης Συμμαχίας προθύμων ιμπεριαλιστών που μέχρι σήμερα περιλαμβάνει την τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία, τον Καναδά, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ άσκησε σοβαρές πιέσεις σε Ρωσία-Κίνα να καταδικάσουν τον Άσαντ για την χρήση χημικών όπλων.  

Σύμφωνα με την αρθρογραφία «στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος, Μάριος Διονέλης, μαζί με τον εικονολήπτη τηλεοπτικού σταθμού. Οι προσαγωγές του δημοσιογράφου και του εικονολήπτη έγιναν με την αιτιολογία ότι τραβούσαν πλάνα από την Αμερικανική Βάση της Σούδας. Η προσαγωγή του τηλεοπτικού συνεργείου έγινε κατόπιν εντολής της Στρατιωτικής Μονάδας που βρίσκεται στην περιοχή.  Την υπόθεση χειρίζεται το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Οι αρχές ζητούν την κατάσχεση του τηλεοπτικού υλικού».

Στους πολέμους της Νέας Τάξης Πραγμάτων ο έλεγχος της πληροφόρησης και η χειραγώγηση των πολιτών παίζει καθοριστικό ρόλο. Ιδιαίτερα η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποκρύψει τις διευκολύνσεις που προσφέρει στις ιμπεριαλιστικές  δυνάμεις και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι βάσεις που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, του ελληνικού στρατού ή ξένων δυνάμεων. Παίζοντας σε ένα διπλό ταμπλό αφενός επιχειρεί να περιορίσει τις αντιδράσεις του λαού μας μπροστά σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό έγκλημα, αποκρύπτοντας το μέγεθος της συμμετοχής της-τις δραματικές συνέπειες που ελλοχεύουν και φυσικά τα συμφέροντα που καθορίζουν τις πολιτικές της αποφάσεις, αφετέρου επιθυμεί να διαπραγματευτεί και να διεκδικήσει πολιτικά και οικονομικά οφέλη για τον αστικό κόσμο.   

ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ: ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΒΑΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την  αρχή. Σύμφωνα με τον αμυντικό συντάκτη Λουκά Δημάκα  αυτή την περίοδο σημειώνεται μια τρομερή συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο με 21 πολεμικά πλοία - μάχης και βοηθητικά -  σε εθνικές ή συμμαχικές αποστολές με ΗΠΑ και Ρωσία να  ''ανταγωνίζονται'' με τους μεγαλύτερους αριθμούς (5 και 6, αντιστοίχα), αλλά με τις ΗΠΑ να υπερτερούν σε πλοία μάχης (4) έναντι  της Ρωσίας(3). Ακολουθεί η Γερμανία με τρία πολεμικά, η Βρετανία με ένα μαχης και 1 ή 2 βοηθητικά, το Μπαγκλεντές με 2 μάχης,η Γαλλία με 1 μάχης, η Ινδονησία με 1 μάχης και Βραζιλία επίσης με 1 μάχης. Να σημειωθεί ότι από αυτά 4 (3 από ΗΠΑ, 1 από Γαλλία) συμμετέχουν στην ''αντιτρομοκρατiκή'' επιχείρηση επιτήρησης ACTIVE ENDEAVOUR, 6  στην επιχείρηση του ΟΗΕ επιτήρησης του Λιβάνου UNIFIL (2 από Γερμανία, Ινδονησία, 2 από Μπαγκλαντές, Βραζιλία). Στην τελευταία συμμετέχουν επίσης 1 ελληνική τορπιλάκατος και 1 ή 2 Τουρκικά μάχης, ανεβάζοντας με αυτά τον αριθμό σε 23 ή 24. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα 13 από αυτά είναι σε σταθερές διεθνείς αποστολές, ενώ  άλλα 5-6 διαφόρων χωρών, πάντα ''κυκλοφορούν'' στην περιοχή. Για παράδειγμα οι ΗΠΑ έχουν πάντα 4 και τώρα έχουν 5 πλοία. Η Ρωσία για πολύ μεγάλα διαστήματα έχει 2 ή 3 ή και 4 πλοία κ.ο.κ.

 Όσον αφορά την ελληνική εμπλοκή, εκτός των άλλων ανέφερε ότι περίπου εδώ και ένα χρόνο  έχουν γίνει προετοιμασίες/μελέτες για συγκρότηση ελεγχόμενων χώρων στρατωνισμού προσφύγων από την Συρία σε τυχόν ''έξοδο'', σε ελληνικά νησιά, όπως Κρήτη, Ρόδο κλπ. Σε ανάλογο σχέδιο συμμετέχει λόγω εγγύτητας και η Κύπρος.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημ. Κούρκουλας μιλώντας  στη Δημόσια Τηλεόραση παρουσίασε την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης που ταυτίζεται πλήρως με την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και σχεδιασμούς. «Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» σημείωσε, παραπέμποντας σε αντίστοιχη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου. Διευκρινίζοντας πως η Αθήνα «δεν έχει δεχθεί επίσημο αίτημα συνδρομής» σε πιθανή ξένη παρέμβαση, ο κ. Κούρκουλας τόνισε πως η ελληνική στάση «αποσκοπεί στη βελτίωση του ρόλου μας στην περιοχή και στην εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων - των ελληνικών κοινοτήτων, της Εκκλησίας, των ελληνικών επιχειρήσεων». Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, η ελληνική στάση δεν υπαγορεύεται από την «αντανάκλαση» των τουρκικών κινήσεων (;).

«Στρατηγικό συμφέρον της Ελλάδας είναι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Συρία. Χρειάζεται πολιτική λύση» υπογράμμισε ο Έλληνας αξιωματούχος, «διότι η παρατεταμένη αστάθεια ενέχει κινδύνους εκτίναξης του αριθμού των προσφύγων, όξυνσης των θρησκευτικών αντιπαλοτήτων και σημαντικής οικονομικής επιδείνωσης». Ως προς την ΕΕ, ο κ. Κούρκουλας υπενθύμισε πως ο υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη βαρώνη Άστον και τους υπουργούς Εξωτερικών του Βελγίου και της Γαλλίας. Επεσήμανε πως «πρέπει να επιδειχθεί άμεσα η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η Ελλάδα έχει ενημερώσει για τις περιορισμένες δυνατότητές της υποδοχής και άλλων προσφύγων «που όμως, είναι πρόσφυγες πολέμου, δεν είναι οικονομικοί πρόσφυγες»!

Φυσικά, οι Έλληνες διπλωμάτες «τετραγωνίζουν τον κύκλο» καθώς όλοι οι αναλυτές εκτιμούν έκρηξη της σύγκρουσης εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής επέμβασης –εξέλιξη που ήδη βιώνουμε με την εκδήλωση του εμφυλίου στη  Συρία και τη δράση χιλιάδων μουσουλμάνων μισθοφόρων χρηματοδοτούμενων από Κατάρ-Σαουδική Αραβία, μελών της Αλ Κάιντα, πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών, μισθοφορικών στρατών και ανδρών ειδικών δυνάμεων των ιμπεριαλιστικών χωρών και της Τουρκίας!  Η πρόνοια για συγκρότηση νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών/προσφύγων από την Συρία είναι μια ακόμη απόδειξη. Τέλος, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η σύγκρουση θα επεκταθεί-μάλιστα πολεμικοί συντάκτες θεωρούν ότι αυτό είναι μέρος του σχεδιασμού της επίθεσης-και μάλιστα από αυτή την σκοπιά μελετούν την απόφαση μερικής επιστράτευσης που έγινε στην Αντιπυραυλική Άμυνα του Ισραήλ, καθώς υπολογίζουν την αντίδραση Ιράν και κυρίως της Χεζμπολάχ.  

Τους πραγματικούς λόγους όμως που καθορίζουν την ελληνική αστική πολιτική είχαμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε με ξεκάθαρο τρόπο από την συνάντηση Βενιζέλου-Αβραμόπουλου, που κινήθηκαν στο πνεύμα των πολιτικών συνομιλιών Σαμαρά-Αβραμόπουλου με την αμερικανική κυβέρνηση στις αρχές Αυγούστου, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία είναι προσχεδιασμένη και αναζητούσε την κατάλληλη ευκαιρία, που δεν ήταν δύσκολο να κατασκευαστεί!


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

Η Ελλάδα παρακολουθεί με "αγωνία και ψυχραιμία", αλλά "και πλήρη αίσθηση των διεθνών συσχετισμών" τις εξελίξεις, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, που υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις και τα ειδικά συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή, περιλαμβανομένων των ελληνορθοδόξων κοινοτήτων και Εκκλησιών και των ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταδίκασε ακόμα μια φορά το "ειδεχθές έγκλημα" της χρήσης χημικών όπλων και ετάχθη υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι η "Γενεύη ΙΙ" είναι η μόνη ικανή διαδικασία για την παραγωγή μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης.

Η Ελλάδα είναι ένας σταθεροποιητικός παράγων έτοιμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, που τόνισε επίσης τη συνέπεια της Αθήνας έναντι των συμβατικών της υποχρεώσεων έναντι των διεθνών οργανισμών. 

Ουσιαστικά η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να κατοχυρώσει ότι είναι «το καλό παιδί των Αμερικανών» έναντι της Τουρκίας που έχει βρεθεί πρόσφατα απέναντι σε ΗΠΑ-Ισραήλ, αποτελεί μαζί με την Κύπρο τα αβύθιστα αεροπλανοφόρα του ιμπεριαλισμού στη Μεσόγειο, τάσσεται σταθερά στο πλευρό των ιμπεριαλιστών χωρίς να προκαλεί προβλήματα (σε αντίθεση με την στάση της Τουρκίας στο Ιράκ και την Παλαιστίνη). Η στάση της αυτή εκτιμά ότι της δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει οικονομικά-πολιτικά ανταλλάγματα και σε συνδυασμό με τον πολεμικό άξονα που συγκροτούν πλέον Ελλάδα-Ισραήλ-Κύπρος να αναβαθμίσει το ρόλο της στην Ανατολική Μεσόγειο, σφραγίζοντας τις εξελίξεις σχετικά με την ανακήρυξη ΑΟΖ, τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Έτσι λοιπόν, καθώς οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επιβάλλουν το παράδειγμα του «ανθρωπιστικού πολέμου» στο Κόσσοβο, με συνεχείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυραυλικές επιθέσεις,  η αεροναυτική βάση της Σούδας, αλλά και οι αεροπορικές βάσεις της ελληνικής επικράτειας θα τεθούν στη διάθεση των συμμάχων, δηλαδή των ΗΠΑ και των προθύμων για στρατιωτική συνεργασία στις επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας.  Το γεγονός ότι τα συναρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, δεν επιβεβαιώνουν και επισήμως την ελληνική συμμετοχή, είναι απόλυτα κατανοητό…

Η αμερικανική στρατιωτική μηχανή εδώ και πάρα πολλούς μήνες προετοιμάζεται αν και η ηγεσία Ομπάμα έδειχνε απρόθυμη να εμπλέξει στρατιωτικές δυνάμεις σε μια περιοχή που εύκολα μπορεί να μπαίνεις αλλά δύσκολα βρίσκεις την έξοδο διαφυγής. Οι αμερικανικές ευχαριστίες για την χρήση της Σούδας μετά από την συνάντηση Χέϊγκελ- Αβραμόπουλου δεν ήταν διολου τυχαίες. Ούτε φυσικά οι συνομιλίες Ομπάμα-Σαμαρά, που με την συμφωνία μετατροπής της Καλαμάτας σε βάση των UAV, ουσιαστικά μετατρέπουν συνολικά την Ελλάδα στον μεγαλύτερο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο στην περιοχή. «Η Βάση της Σούδας είναι παράγοντας-κλειδί για την υλοποίηση των αμερικανικών στρατηγικών στόχων στην περιοχή και η σημασία της αναδείχθηκε στην επιχείρηση "Unified Protector" που πραγματοποιήθηκε στη Λιβύη», επεσήμανε τότε το Αμερικανικό Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του. Λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Αμερική, ο υποψήφιος πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συνεργασία Ελλάδας-Η.Π.Α. στη Ναυτική Βάση της Σούδας, αναφέροντάς την ως «παράδειγμα των ισχυρών σχέσεών μας σε ζητήματα ασφαλείας με την Ελλάδα» και επισημαίνοντας την «εξαιρετική συνεργασία μας στη Ναυτική Βάση Υποστήριξης, στον κόλπο της Σούδας, στην Κρήτη».


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Η ΣΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Την περασμένη Πέμπτη, Αμερικανοί πεζοναύτες παρακολούθησαν σεμινάρια από Έλληνες εκπαιδευτές για τεχνικές ελέγχου πληρώματος, ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν άσκηση στο παροπλισμένο πλοίο που διαθέτουν στη Σούδα, η οποία επικεντρώθηκε στις τεχνικές έρευνας πάνω σε πλοίο. Υπενθυμίζεται ότι, από τις 22 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου το ΚΕΝΑΠ συνδιοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του για 6η φορά μαζί με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (International Maritime Organization) την εκπαίδευση προσωπικού κρατών που συμμετέχουν στην περιφερειακή πρωτοβουλία του ΙΜΟ με την επωνυμία «Djibouti Code of Conduct».  Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα συμμετείχαν συνολικά 18 άτομα από 11 χώρες που στελεχώνουν κρατικές υπηρεσίες επιβολής νόμου στο θαλάσσιο περιβάλλον (Ιορδανία, Κένυα, Μαδαγασκάρη, Μαυρίκιος, Νησιά Κομορών, Νότια Αφρική, Τζιμπουτί, Σαουδική Αραβία, Σεϋχέλλες, Σομαλία και Υεμένη). H εκπαίδευση εστιάσθηκε κυρίως σε θέματα εγκληματολογικής έρευνας σε περιπτώσεις πειρατείας ή ένοπλης ληστείας, όπως, σχεδιασμού έρευνας, ικανότητας συνέντευξης υπόπτων, ανάκρισης, διαπραγμάτευσης, συλλογής - διαχείρισης και διατήρησης αποδεικτικών στοιχείων στο ναυτικό περιβάλλον, βασιζομένων σε βέλτιστες πρακτικές και διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα. 

Επίσης,  το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, στο Μαράθι της Σούδας στα Χανιά, επισκέφθηκαν ο Διοικητής της Εκστρατευτικής Δύναμης Πεζοναυτών των Η.Π.Α. Υποστράτηγος Ρέιμοντ Φοξ (Raymond C. Fox) και ο Διοικητής της Δύναμης Πεζοναυτών των Η.Π.Α. στην Ευρώπη, Ταξίαρχος Τζέιμς Ο’Μεάρα (James S. O’Meara), συνοδευόμενοι από το Διοικητή της Αμερικάνικης Ευκολίας Σούδας, Πλοίαρχο Τζιμ Γκίμπσον (Jim Gibson). Στοιχεία που αποδεικνύουν την ετοιμότητα των βάσεων της Κρήτης και του ρόλου που καλούνται να παίξουν.

Την ελληνική εμπλοκή με διευκολύνσεις για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρήση των στρατιωτικών βάσεων της χώρας, κυρίως της Σούδας και της Καλαμάτας, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», και επισήμως η Ουάσιγκτον στο πλαίσιο των σχεδιασμών για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη, στο πλαίσιο κινήσεως στρατιωτικών δυνάμεων, πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων, έχουν αξιοποιηθεί διάδρομοι διέλευσης εντός του ελληνικού χώρου.

Ταυτόχρονα, την προσγείωση μαχητικών και μεταφορικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση της βρετανικής Αεροπορίας στο Ακρωτήρι Λεμεσού στην Κύπρο αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian,επισημαίνοντας ότι η απόσταση από τους στόχους στη Συρία σε περίπτωση επέμβασης είναι μικρότερη των 100 μιλίων. Η εφημερίδα επικαλείται τις μαρτυρίες δύο πιλότων της πολιτικής Αεροπορίας οι οποίοι όπως αναφέρει πετούν τακτικά στη Λάρνακα και είδαν μεταφορικά αεροσκάφη C-130 μέσα από το πιλοτήριο να κατευθύνονται προς τη βρετανική βάση όπως και σχηματισμούς μικρότερων αεροσκαφών μέσα από τις οθόνες των ραντάρ τους.

Επίσης, «έξι αεροσκάφη Typhoon της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας αναπτύχθηκαν το πρωί στο Ακρωτήριο, στη Κύπρο. Πρόκειται απλώς για ένα μέτρο [. . .] πρόληψης για την προστασία των συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ζωνών της εθνικής μας κυριαρχίας σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του. «Πρόκειται για μια κίνηση αμυντικών στοιχείων που επιχειρούν μόνο σε ρόλο αέρος - αέρος. Δεν αναπτύσσονται για να λάβουν μέρος σε όποια στρατιωτική δράση, η οποία μπορεί να αναληφθεί εναντίον της Συρίας» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που έγινε δέκτης των αιτημάτων παροχής διευκολύνσεων και συνδρομής, ενημερώθηκε στο ανώτερο δυνατό επίπεδο ότι, σε όλα τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζονται, ο ρόλος της Ελλάδας και των εγκαταστάσεών της είναι κομβικός. Ήδη, στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ καταγράφεται αυξημένη συγκέντρωση συμμαχικών σκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί.

Τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Σούδα καταγράφονται "αφίξεις" κατασκοπευτικών αεροσκαφών για Συρία και υψηλή ετοιμότητα. Ένα ακόμη ναυτικής συνεργασίας αεροσκάφος P-3 των ΗΠΑ με δυνατότητες όμως ηλεκτρονικής κατασκοπίας (υποκλοπών) έφθασε στην αεροπορική βάση της Σούδας. Πρόκειται γα ένα ΕΡ-3 αλλά  από την περιγραφή των δυνατοτήτων μάλλον είναι η έκδοση  EP-3E Aries ή EP-3E Aries II που είναι τροποποιημένα Ρ-3 σε πλατφόρμες   ηλεκτρονικού πολέμου και  υποκλοπών σημάτων και επικοινωνιών (ELINT). Με τους ευαίσθητους δέκτες και τις κεραίες υψηλής αίσθησης που έχει  το EP-3E  εκμεταλλεύεται/αξιοποιεί ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών εκπομπών ακόμα  και από βαθιά μέσα στην ενδοχώρα στόχους  και να κάνουν υποκλοπές σε πραγματικό χρόνο. Υποκλοπές που σχετίζονται με άμεσες ενδείξεις προειδοποίησης απειλής, επίγνωσης στρατιωτικής  κατάστασης και οι πληροφορίες αξιοποιούνται για   καταστολή της αεροπορικής άμυνας του αντιπάλου, τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο κ.ο.κ.

Στη βάση βρίσκεται και ένα C-130 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχει φέρει τεχνικούς  και μέσα για ένα γαλλικό πλοίο που κάνει ελέγχους των οργάνων του στην ευρύτερη περιοχή. Στο Μαράθι, στο ναυτικό σκέλος της βάσης της Σούδας, επιστρέφει μετά  από συμμετοχή σε μίνι- άσκηση η  Βρετανική  φρεγάτα MONTROSE, ενώ βρίσκεται ήδη εκεί και το πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (πετρελαιοφόρο/εφοδιαστικό) GRUMMAN L. των ΗΠΑ.


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Όπως εξηγεί η Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων οι πύραυλοι παράκτιας άμυνας "ωθούν τους αμερικανούς να περιοριστούν σε μία επίθεση εντυπώσεων με πυραύλους cruise κυρίως από ναυτικές πλατφόρμες": «Σε ό,τι αφορά την αντιαεροπορική άμυνα οι συριακές δυνάμεις έχουν προμηθευτεί πυραυλικά συστήματα S – 300 στη βελτιωμένη έκδοση PMU – 2, χωρίς όμως να είναι 100% σίγουρο ότι τα έχουν παραλάβει. Αυτά που σίγουρα υπάρχουν είναι το BUK M2 (κωδική ονομασία ΝΑΤΟ, SA – 17 ‘Grizzly’), με βεληνεκές που ξεπερνά τα 50 χλμ, και το Pantsir S1 (κωδική ονομασία ΝΑΤΟ, SA – 22 ‘Greyhound’) με βεληνεκές που φθάνει τα 20 χλμ, αμφότερα ρωσικής κατασκευής και υψηλής τεχνολογίας. Ιδιαίτερα δε το δεύτερο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και εκτιμάται ότι αποτελεί το πληρέστερο αντιαεροπορικό βραχέος βεληνεκούς (SHORAD) στον πλανήτη, εξειδικευμένο για την αντιμετώπιση αεροσκαφών stealth χάρη στο εξελιγμένο ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης που διαθέτει. Φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Συρία έχει παραλάβει S – 400 δεν φαίνεται να ευσταθούν. Στο κατώτερο μέρος του φάσματος της αντιαεροπορικής άμυνας οι συριακές δυνάμεις διαθέτουν πλήθος φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων (MANPADS) διαφόρων τύπων και διαμορφώσεων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι τελευταίας γενεάς Igla – S (SA – 24) ρωσικής κατασκευής, οι οποίοι από πολλούς θεωρούνται ανώτεροι των αμερικανικών Stinger. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ρωσία έχει εφοδιάσει τη Συρία με το σύστημα υποκλοπής ηλεκτρονικών πληροφοριών (ELINT) IL222 Avtobaza, το οποίο χρησιμοποιείται σε ρόλους αεράμυνας για τον εντοπισμό ραντάρ και είναι εποχούμενο. Το ίδιο σύστημα έχει πωληθεί στο Ιράν και έχει υποστηριχθεί ότι ήταν υπεύθυνο για την αναγκαστική προσγείωση του αμερικανικού stealth μη επανδρωμένου αεροχήματος RQ – 170 στις 4 Δεκεμβρίου 2011, κάτι ωστόσο που ειδικοί εκτιμούν ότι δεν μπορεί να είναι αληθές, δεδομένης της παθητικής λειτουργίας του Avtobaza. Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά πιθανόν ότι μπορεί να εντοπίζει αεροσκάφη stealth.

Αυτή η πυκνή και πολυστρωματική άμυνα καθιστά εξαιρετικά παρακινδυνευμένη την προσβολή της Συρίας με μαχητικά αεροσκάφη. Κατά συνέπεια, το πιο πιθανόν είναι ότι αν διεξαχθεί επίθεση αυτή θα είναι με μπαράζ πυραύλων cruise, κυρίως τακτικούς Tomahawk, από πολεμικά πλοία επιφανείας και υποβρύχια, τόσο αμερικανικά όσο και βρετανικά».
Σε όλες αυτές τις επιθέσεις τα πλοία επιφανείας των ιμπεριαλιστικών στόλων και τα υποβρύχια τους που ελλιμενίζονται συστηματικά στη Σούδα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ


Απαιτούμε:

Ø  Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας.
Ø  Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Ø  Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
Ø  Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.
Ø  “Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!”
Ø  “Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!”»

Καλούμε το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, φαντάρους και μόνιμους, να σταθούν απέναντι στην νέα βάρβαρη επέμβαση και να αρνηθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νεό ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Πρέπει τώρα το εργατικό κίνημα να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη αποφασιστικών, ανατρεπτικών αγώνων ενάντια στην κυβέρνηση και την άγρια ταξική επίθεση της αντεργατικής λαίλαπας, του κρατικού αυταρχισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.  


ΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΜΟ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ / ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου