Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Το κράτος μεθόδευσε σήμερα στην Πάτρα το χιλιοπαιγμένο έργο της σύγκρουσης "μεταξύ αριστερών"; (video)


Σε προηγούμενη ανάρτηση αναφερθήκαμε στις δύο μαζικές διαδηλώσεις στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της σημερινής παρέλασης, τόσο από την κινητοποίηση που οργάνωσαν οι λαϊκές συνελεύσεις με τη συμμετοχή κομμάτων, οργανώσεων της αριστεράς και ανένταχτων αγωνιστών, όσο και από το ΚΚΕ.

Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν στο τέλος της παρέλασης, όταν ξεκινούσαν να "παρελαύνουν" οι διαδηλωτές των δύο συγκεντρώσεων. Μόλις τελείωσε η παρέλαση, ΜΑΤ και Δελτάδες (που είχαν παραταχθεί καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης) εξακολούθησαν να εμποδίζουν τους διαδηλωτές από το μπλοκ των λαϊκών συνελεύσεων (μπλοκ περιφρουρημένο και απαρτιζόμενο στο μεγαλύτερο βαθμό του από εργαζόμενους) να βγουν στο δρόμο, περιμένοντας να πλησιάσει το μπλοκ του ΚΚΕ που μόλις είχε αρχίσει να πορεύεται.

Μόλις το μπλοκ του ΚΚΕ έφτασε ακριβώς μπροστά από το μπλοκ των λαϊκών συνελεύσεων έφτιαξε πλαϊνές αλυσίδες, εμποδίζοντας
τους διαδηλωτές των λαϊκών συνελεύσεων να πορευθούν και ενώ η κεφαλή του μπλοκ επεδίωκε να περάσει μπροστά από το ΚΚΕ. Αμέσως τα ΜΑΤ και οι Δελτάδες χάθηκαν αποχωρώντας σαν να μην "τρέχει τίποτα" μέσα από το μπλοκ του ΚΚΕ, το οποίο στο μεταξύ συνέχισε να πορεύεται αλλά και να διατηρεί τις πλαϊνές αλυσίδες. Πέσανε και κάτι σπρωξίδια, πλακώσανε και οι κάμερες.

Ποιον βόλευε μια τέτοια εικόνα; Μα φυσικά το κράτος και τα αστικά επιτελεία. Στα τοπικά μέσα αυτό το οποίο "έμεινε" και κυρίως προβλήθηκε δεν ήταν τόσο οι μαζικές διαδηλώσεις, αλλά ... ο πόλεμος των αριστερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου