Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Συγ-χωνεύουν το δημόσιο σχολείο!





    «Σφαγή» 1500 σχολείων την ώρα που τα βιβλία των μαθητών θα είναι «δανεικά και χρεωμένα»!     Ο «Καλλικράτης στην εκπαίδευση» που στηρίζουν δήμος και κυβέρνηση δε θα περάσει!

Νέο σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων σχολείων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος, παίρνοντας επάξια τη σκυτάλη από τη Διαμαντοπούλου, που κατακρεούργησε 1900 σχολεία στην προκρούστεια κλίνη των μνημονίων και των απαιτήσεων του ΔΝΤ και της τρόικα. Αυτή τη φορά ο υπουργός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προαναγγέλλει τη συγχώνευση του 10% των σχολικών μονάδων, δηλαδή 1500 σχολεία!



Συγκεκριμένα, για το Περιστέρι, προτείνεται η συγχώνευση του 5ου ΔΣ με το 47ο ΔΣ καθώς και του 11ου ΔΣ με το 36ο ΔΣ ή η κατάργηση του 28ου ΔΣ.  Επίσης, προτείνεται ο υποβιβασμός του 29ου ΔΣ από 8θέσιο σε 6θέσιο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και το τελειωτικό χτύπημα :  τα βιβλία δεν θα ανήκουν πλέον σε κάθε μαθητή αλλά θα είναι δανεικά και χρεωμένα! Κάθε οικογένεια θα χρεώνεται τα βιβλία των παιδιών της αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να τα επιστρέφει σε καλή κατάσταση διαφορετικά θα καταβάλλει την αξία τους!  Την «κακή συνήθεια» των μαθητών να γράφουν πάνω στα βιβλία τους θα την αντιμετωπίσουν «τοποθετώντας ειδικές πλαστικές μεμβράνες σελίδες»!


Είναι φανερό ότι μιλάμε ουσιαστικά για την κατάργηση του δωρεάν βιβλίου! Γιατί δωρεάν βιβλίο σημαίνει βιβλίο που διανέμεται και ανήκει στο μαθητή!
Κομμάτι-κομμάτι λοιπόν,  το Υπουργείο Παιδείας και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε συντονισμένη και αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ  ολοκληρώνουν το παζλ της πλήρους ισοπέδωσης του δημόσιου σχολείου:

•    Σχολεία όπου θα στοιβάζονται οι μαθητές κατά δεκάδες σε κάθε τμήμα ενώ καθημερινά θα διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φθάσουν στο σχολείο τους
•    Σχολεία που θα στενάζουν από την έλλειψη εκπαιδευτικών αφού οι διορισμοί θα είναι μηδενικοί, με προ των πυλών τη μείωση  του εκπαιδευτικού προσωπικού μέσω απολύσεων!

Και όλα αυτά στο όνομα του «εξορθολογισμού». Έτσι ονομάζεται πια η προσπάθεια πλήρους διάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας. Έχουν στόχο! Καταργώντας και συγχωνεύοντας σχολεία και νηπιαγωγεία, μεταφέροντας το κόστος λειτουργίας τους στους υπερχρεωμένους καλλικρατικούς δήμους δημιουργούν βήμα-βήμα το νέο επιχειρηματικό σχολείο της αγοράς! Ένα σχολείο που είτε θα ζητά από τους γονείς να καλύψουν τα έξοδα των σχολείων σε πετρέλαιο, βιβλία κλπ είτε θα αναζητά έσοδα από χορηγούς και επιχειρήσεις! 

Δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε! Είναι ανάγκη ΤΩΡΑ να  σημάνουμε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ για να μην περάσει η πλήρης διάλυση του δημόσιου σχολείου!
ΟΛΟΙ, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 17:00μμ στη μαζική παράσταση στο Δημ. Συμβούλιο

Απαιτούμε:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Καμία κατάργηση-συγχώνευση σχολείων, τμημάτων και μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία.
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία  στο 15% του Γ.Κ.Π.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις θέσεις

Γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, θα υπερασπίσουμε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών μας!
Η οργή και το δίκιο μας θα σαρώσουν την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ!



Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
http://leftmove.wordpress.com/        aristeri_kinisi_per@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου