Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Εκπαιδευτικός σε ρόλο «αγανακτισμένου πολίτη» τραυματίζει μαθήτρια στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πάτρας (;;;)




Την Πέμπτη 11 Οκτώβρη, στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πάτρας που τελούσε υπό κατάληψη, γονέας μπούκαρε στο σχολείο σε ρόλο χαφιέ, εισαγγελέα, ΜΑΤατζή, καμουφλαρισμένου χρυσαυγίτη. Αποκλειστικός του σκοπός να σπάσει την κατάληψη, την αγωνιστική κινητοποίηση των μαθητών (βλέπε περισσότερα εδώ , εδώ αλλά και εδώ). Αποτέλεσμα του μένους του ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές ήταν να τραυματίσει μια μαθήτρια. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί ότι ο εν λόγω «αγανακτισμένος γονέας» (σύμφωνα με πληροφορίες μας) είναι εκπαιδευτικός και μάλιστα με έντονη δραστηριότητα «αρθρογράφου» επί παντός επιστητού και από ακραία αντιδραστική οπτική. Από την «αρθρογραφία» του δεν έχει ξεφύγει το μεταναστευτικό αλλά ούτε και η δημόσια εκπαίδευση. Φυσικά καμιά σημασία δεν έχει το «ποιος» είναι αλλά το «τι» είναι! Είναι ένα από τα πολλά κεφάλια του τέρατος του κοινωνικού κανιβαλισμού…
   
Το κλίμα «κοινωνικού αυτοματισμού» και η προτροπή για καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων, τροφοδοτείται ανοικτά από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάτρας. Μάλιστα σε πρόσφατη ανακοίνωσή της , με περιτύλιγμα αντιμνημονιακής καρικατούρας, προτρέπει
τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης «να κάνει ό,τι πρέπει για το άμεσα άνοιγμα των σχολείων». Αυτό το «ό,τι πρέπει…» θυμίζει άλλες εποχές, όταν Νομάρχης, Περιφερειάρχης και παρακρατικοί τραμπούκοι στην Πάτρα «έκαναν ό,τι έπρεπε» το 1990 προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, καθοδηγώντας επί της ουσίας την καταστολή των τότε μαθητικών κινητοποιήσεων, οδηγώντας την δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.      

Ανακοίνωση αξιοπρέπειας εξέδωσε επί του θέματος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ρίου (η ανακοίνωση από το Alfavita).
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΡΙΟΥ
                                                                           
Ρίο 15 Οκτ. 2012

Ταχ. Δ/νση: Σώμερσετ 125
Τ.Κ.:26504- Ρίο
Πληρ.:Παν. Λουκόπουλος
Τηλ.: 6944624410
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την ωμή επέμβαση - επίθεση γονέα που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ακεραιότητα μαθητών - μάλιστα είχαμε και τραυματισμό μαθήτριας – του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών, το πρωί της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου, το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη, μετά από απόφαση συνέλευσης μαθητών, επισημαίνουμε τα παρακάτω:
α. Η τραγική κατάσταση στην παιδεία και η συνεχής υποχρηματοδότηση και απαξίωση του εκπαιδευτικού συστήματος δεν επιτρέπει εφησυχασμό γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει ΤΩΡΑ και να βάλει τέλος στα σχέδια για διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.
β. Η αντιδραστική στάση πολιτών - γονέων που από την μια αδιαφορούν για το κατάντημα της παιδείας και από την άλλη επεμβαίνουν σε οποιαδήποτε μορφή διεκδίκησης και αντίστασης στον κατήφορο, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κάθε συνειδητοποιημένο άνθρωπο που αντιλαμβάνεται την σημερινή πραγματικότητα.
γ. Καταδικάζουμε απερίφραστα δράσεις και αντιδημοκρατικές πρακτικές όπως το περιστατικό της Πέμπτης στο Πειραματικό Γυμνάσιο. Προειδοποιούμε την Ένωση Γονέων Πατρών να σταματήσει να τροφοδοτεί γεγονότα σαν τα παραπάνω, όπως προκύπτει από τις θέσεις της, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν φαινόμενα βίας και αυτοδικίας στο χώρο των σχολείων. Η ανεύθυνη και γενικόλογη στάση της, στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων των σχολείων την καθιστά υπόλογο. 
                  
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων
Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας
                Π. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ                                                                ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΔΕΛΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου